Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Когато частника се съюзи с държавата, се получава мафия.
    Кодекса на труда се променя само в полза на частника. Всички забравят, че тоя кодекс урегулира взаимоотношенията. Погазването му води само до бунт и клане. Това се забравя, а после се оглеждат глупаво.
    В частните фирми, дори и тоя кодекс не се спазва, да не говорим за финанси и данъци, че там е страшно! От там идва ограбването и липсата на пари в усигурителните институти.
    Изобщо проблемите у нас не се разрешават, а се разсичат!
    По трагичното е, че законите не се спазват даже и в държавни институции. Да не давам пример.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Закона се спазва избирателно. Това е защото си мълчиме и не се противопоставяме на това. Прави ми впечатление, че по-заможните си траят (има изключения разбира се), а по-бедните се опитват да оправят нещата и това докато се започне някакво развитие. След това всеки хваща по пътя си и всичко се размива. Много пъти са ме изоставяли "съмишленици", в момента, в който се удовлетвори макар и частично искането им. Също така много пъти съм оставал сам пред шефа с исканията на всички и се оказва, че съм си измислял, защото никой не ме подкрепя пред ръководството. В крайна сметка после ги е яд, защото се стремя да съм качествен и желан служител и винаги постигам своето. И в последствие се оказва, че само моята заплата е коригирана (в моя полза), а другите започват да завиждат и да одумват. Важно е да се направи разлика между искания и възможности.
      145 1.6 boxer
      146ti

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Никалай пак говори глупости. Сравнява ЕРП с аптека. Ами аптеките нямат разпределителна мрежа където е строена от същите тези пенсионери които сега мизерстват. Ами хората не искат нещо изградено от тях да се продава на безценица от разни мухоморковци където се разпореждат с държавното имущество като с бащиния. На всичкото отгоре и разни тарикати да ги скубят със сметките за ток.
        Поредната мозъчна пръдня на Павката.
        Ами и аз не искам разни мухоморковци да се разпореждат с държавното имущество като с бащиния, но когато същото имущество е собственост на държавата точно това става. Кой да се резпорежда ако не разни случайно издигнали се трътки. И частното имущество може да се управлява зле, но там проблемът си е на собственика, а не на народа. Аз не искам колективна собственост защото тя със сигурност ще бъде управлявана зле в дългосрочен план и не в интерес на народа. Примерите са хиляди. Който ги разбира - разбира, който не - да си бае комунистически легенди колкото си иска. Сега е демокрация, всеки може да си фантазира свободно.

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
        Оооо има чисто държавни сектори и ти го знаеш добре! А какво им е на гърците, ти виждал ли си как живеят? Не ми пробутвай приказките по картинки на ББ колко гладни били, иди разгледай, върни се и тогава ще ми кажеш...
        Комунизма се провали заради 300-те трилиона долара, които изсипа САЩ в "борбата" срещу него, друг е въпроса че победата е пирова, скоро и тая империя ще си иде потънала в дългове...
        Боже колко мъка има по света. И това го говори уж дипломиран икономист. Годишният бюджет на щатите е около 3,5 трилиона долара към момента. За да са "изсипали" 300 трилиона срещу комунизъма ще трябва правителството да е харчило всичките си разходи до стотинка за поне 120 години назад, за да се набави тази сума. 300 трилиона е приблизително сумата похарчена в щатите за образование, отбрана, здравеопазване + всичките им държавни разходи от поне 1900 г. насам.
        Как може да вярваш на такива неща. Ти глава нямаш ли да помислиш сам.

П.С. Ходи да се прегледаш при специалист. Според мен на човек като тебе е опасно да се дава оръжие!
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Ами и аз не искам разни мухоморковци да се разпореждат с държавното имущество като с бащиния, но когато същото имущество е собственост на държавата точно това става. Кой да се резпорежда ако не разни случайно издигнали се трътки. И частното имущество може да се управлява зле, но там проблемът си е на собственика, а не на народа. Аз не искам колективна собственост защото тя със сигурност ще бъде управлявана зле в дългосрочен план и не в интерес на народа. Примерите са хиляди. Който ги разбира - разбира, който не - да си бае комунистически легенди колкото си иска. Сега е демокрация, всеки може да си фантазира свободно.
          Като нямаш какво да кажеш що дрънкаш глупости?
          Значи държавната компания ЧЕЗ може да управлява, а държавното енегроразпределение в Бг. не може....
          Как в Сърбия държавата може да управлява качествено, а в Бг. държавата била лош собственик...или май така ти изнася...
          Е от такива фантазьори като теб сме на тоя хал!

Да бе ти, като не си дипломиран я ми подскажи колко е външния дълг на САЩ? Сигурно са го трупали 240 години...упс, те нямат толкова история...може да са почнали при Вашингтон още....и не брой само държавния дълг, а общата задлъжнялост на САЩ към света
          Да вземеш да си извадиш главата от задника и да видиш реалността?
          Last edited by Crusader; d.m.y г., 19:39.
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            СТИГА ТЪПОТИИ.
            В друга тема написах този коментар, пускам го и тук.
            Това, което пишеш е нещо измислено в БГ, което форумните "десни" не мислят, че съществува, а именно: "ДЕСЕН ПОПУЛИЗЪМ".

Явно е необходимо да ти обясня нещо, което видимо не разбираш.
            Когато става дума за: водоснабдяване, топлоснабдяване, електроснабдяване не бива да говорим за частен сектор и ще ти обясня защо.
            Според теб когато чез притежава цялата токодовеждаща инсталация до твоя блок и до твоя апартамент, токодовеждаща и токотрансформираща инсталация, според теб как ти би могъл да си избереш друг доставчик?????????? Кой е този доставчик, който ще инвестира огромни средства за изграждането и узаконяването на своя токодовеждаща инсталация, за да те снабди теб или твоя блок???????? За Бога, разберете, че това не е пускане на коаксиално кабелче или поставяне на малка сателитка на балкона ти. И тук идва логичният въпрос, защо раздържавяваме нещо, за което е явно, че автоматично става ЧАСТЕН МОНОПОЛ!!!!!!!!!
            А нима така не стоят нещата и с шибаните тръби на топлофикация и същите тръби на софийска вода?????????
            Напъни се и проучи западноевропейския опит и ще видиш, че често след даване на концесия, ВИК сектора отново е ставал държавен.
            Не е възможно един частен монополист да бъде собственик на енергодовеждащата мрежа до домовете ни.
            Така мисля аз!
            Аз харесвам частния сектор, но когато там технически и всякак си е възможно да има конкуренция. Тук няма как да има такава. Красивите униформички, лъскавите офисчета и позьорските усмивчици на красиви мацки не правят нещата розови, когато един частен монополист ти съдере кожата.
            И ТЕ ТАКА............
            На кое викаш "стига тъпотии". Аз съм съгласен, че монополът е вреден, но вие комунистите ми обяснавате как държавата трябва да е собственик на ЕРП, ВиК и т.н. Тогава когато същите бяха държавни нямаше ли монопол? Топлофикация като е държавна не е ли монополист? Ми аз плащам повече за парно, което не ползвам отколкото за ток, с който се отоплявам. Не мога дори да се откажа от парно. С какво държавният монопол е по-добър от частния?! С това, че освен, че монополистът може да си прави каквото си реши с потребителите има и кражби в особено големи размери. ЧЕЗ едва ли дават възможност на служителите си да крадат както се екрало от държавното енерго преди...
            Истинското решение е в КОНКУРЕНЦИЯТА, а държавната собственост не може да я създаде. Тя убива конкуренцията.
            Държавата трябваше да създаде условия да има много фирми доставчици на ток. Както писаха колегите по-горе в Белгия и УК имало по 8-10 доставчика на ток и предлагат различни цени и услуги. В Германия има много Здравни каси, а не една. Ти отиваш в която си решиш, според възможностите си. Само тогава може да има развитие и ниски цени.
            Гледам какво правят DHL, TNT, UPS и FedEx. Счупват се да угодят на клиента. Смъкват цени, развиват нови услуги, съкращават сроковете за доставка. Ако беше един монополист забрави да си мръднат пръста да се подобрят нещо. Лада защо произвеждаха 2107 цели 35 години. Ми щото бяха монополист. Хората плащаха капаро и чакаха 10 години да си получат колата. Хората нямаха алтернативи. За какво да се напъват да правят нов модел.

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
              Да бе ти, като не си дипломиран я ми подскажи колко е външния дълг на САЩ? Сигурно са го трупали 240 години...упс, те нямат толкова история...може да са почнали при Вашингтон още....и не брой само държавния дълг, а общата задлъжнялост на САЩ към света
              Да вземеш да си извадиш главата от задника и да видиш реалността?
              Около 18-20 трилиона е или към 105% от БВП. Това е колосална сума. 300 трилиона (и то сегашни пари) е целия БВП на САЩ за около 20 години, пък той соц.а беше всичко на всичко 45 години.
              Както казах годишният бюджет на САЩ е около 3,5 трилиона сегашни пари. Това значи, че от 1945г. насам всичките държавни разходи, изхарчени за отбрана, здравеопазване, образование, администрация, инфраструктура, водене на войни и т.н. са в пъти по-малко от 300 трилиона.
              Ама аз не очаквам ти да проумееш тези цифри. За вас милиардите и трилионите са шега работа. Също като 20-те миларда за АЕЦ са едно нищо.
              Пък то 300 трилиона на 300 милиона души население прави по 1 млн. долара средно на човек, бре. Бах ти таз богата държава за едни комунисти да хвърли толкоз пари. Много се надценявате.
              Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 20:15.

Comment

• Първоначално публикувано от shagrath Покажи съобщение
                Закона се спазва избирателно. Това е защото си мълчиме и не се противопоставяме на това. Прави ми впечатление, че по-заможните си траят (има изключения разбира се), а по-бедните се опитват да оправят нещата и това докато се започне някакво развитие. След това всеки хваща по пътя си и всичко се размива. Много пъти са ме изоставяли "съмишленици", в момента, в който се удовлетвори макар и частично искането им. Също така много пъти съм оставал сам пред шефа с исканията на всички и се оказва, че съм си измислял, защото никой не ме подкрепя пред ръководството. В крайна сметка после ги е яд, защото се стремя да съм качествен и желан служител и винаги постигам своето. И в последствие се оказва, че само моята заплата е коригирана (в моя полза), а другите започват да завиждат и да одумват. Важно е да се направи разлика между искания и възможности.
                С други думи, няма ясна позиция и отстояването и от обществото, като цяло.Докато я няма, ще сме все така.
                Манталитетът ни е робски.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Като нямаш какво да кажеш що дрънкаш глупости?
                  Значи държавната компания ЧЕЗ може да управлява, а държавното енегроразпределение в Бг. не може....
                  Как в Сърбия държавата може да управлява качествено, а в Бг. държавата била лош собственик...или май така ти изнася...
                  Е от такива фантазьори като теб сме на тоя хал!
                  Ми не може в България, щото няма съдебна система примерно. Няма един държавен служител осъден. Софиянски го съдиха съдиха и го оправдаха. Вальо топлото не знам в крайна сметка дали го осъдиха за нещо, но за повечето неща го оправдаха. За него пък имаше 1000% доказателства. Бившите министри на отбраната ги съдиха повечето и никой не осъдиха.
                  Ако държиш, ще потърся нотариални актове от МО за продажба на парцели в София по времето на Свинаров на цени от по 5 до 10 лв. на квадратен метър. Ти ми кажи после изгодно ли е за нас като данъкоплатци да се управлява така.

Comment

• Имайте търпението за изгледате това интервю господа другари "европеиди"
                    http://vbox7.com/play:f40832bd&r=emb
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                      Абе Никалай,
                      Твоята логика е че в България нищо не става и нищо не трябва да се прави и всичко да се продава на чужди тарикати които щели да ни оправят. Ами точно заради тези идеи на разни мухоморковци вече 23 г. страната затъва все повече и повече. Едно дружество ако е печелившо не виждам защо трябва да се приватизира на безценица и като замениш държавния монопол с частен какъв ефект получаваш. Ами ако държавата има само фиктивни функции, мислиш ли че контрола който упражнява ще е ефективен.
                      Последно, след като твърдеше че за 20г. сме утроили БВП в икономиката как се получава така че сега хората са многократно по-бедни.
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 22:18.

Comment

• Напротив, българинът беше значително по-беден при соца, отделно със силно ограничен пазар, поради липса на елементарни стоки.Днес сме по-богати.Но животът е по различен.Щастието или нещастието са субективни категории.
                        А миналото често е розово, както и спомените от казармата примерно.
                        Тука има хубава статия на тая тема:
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_mrunkaneto/

Ето ти и ръста на средната работна заплата за периода 2008-2012 г.
                        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B0%D1%82%D0%B0
                        Last edited by fred; d.m.y г., 22:10.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Как реши че са по бедни, напротив, по богати са.Но животът е по различен.Щастието или нещастието са субективни категории.

Тука има хубава статия на тая тема:
                          http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_mrunkaneto/
                          Фреди, да не си пил нещо некачествено?!?
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

• Аз не си спомням преди 23г. масово хората да не са можели да си плащат сметките за ток, пък ти колкото си искаш статистики изваждай с раздути и манипулирани цифри.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 22:19.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Аз не си спомням преди 23г. масово хората да не са можели да си плащат сметките за ток, пък ти колкото си искаш статистики изваждай с раздути и манупулирани цифри.

Преди 23 години нямаше безработица, нямаше престъпност, нямаше наркомани, нямаше проституция....всичко беше цветя и рози и розови облаци за олигофрени.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Фреди, да не си пил нещо некачествено?!?
                                Абе направо се е олял залял.

Comment

Working...
                                X