Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
    Фреди,явно не осъзнаваш че сега можеше да си обрязан и детето ти да се казва Мохамед?
    То и Турция е сега една нормална държава макар и малка част от нея.
    Ако не са били руснаците не знам в коя държава щеше да си сега.
    Бацко за руснаците че тррееее сме признателни спор нема-всички държави са имали интереси на Балканите ма само руснаците измряха за нас и ние с тех.Ноооо най -големите боклуци,хората и партията заради която още си живуркаме и ще продължаваме така много време са Комунистите и сегашната БСП.Не са спирали и скоро и нема да спрат да мачкат и лапат

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    България ще се оправи тогава, когато умре и последният свидетел на социализма.
    Ххаахахха малко грубо но Спечелиста е убийствено прав

Comment

• Знаеш какъв съм по народност.Знам как живеят олигарсите и обикновените хора в Русия,знам и как живеят псевдо "мафиотите" подлоги на комунистите в България и обикновените хора.Знам и за един странно изглеждащ блок в края на Дружба до новото Джъмбо,странен на фона на останалите мизерни блокчета около него.
      Тава че народа е допуснал десетки години да се граби от него си е както виждаме за негова сметка.
      Знам и какво се е изнасяло и се изнася в момента към Русия.Знам какви са и били интересите на Русия за освобождението на България....ама пак казвам че е по-добре от шербета и тютюна.
      Обаче:факт е че в момента в комунистическо-социалистическа Русия в момента се живее по-лесно и спокойно от колкото тук та даже и в част от другите държавици останали от разпада на СССР.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Ами най евтин трудът ни беше при социализма-средна заплата 300 лева, около 100 долара по реалния курс долар- лев, а ни набута СССР.

В цялото ти мнение само голия гъз на комунистическото ни минало е верен.Тоя гъз беше подложен на СССР.Толкова глупости на едно място.....кое от кое по-неверни.Абе и ние сме живели по соца.
        Всичко което сме имали в нашето семейство се дължи на труда на дядовците ми през капитализма, обикновени чиновници и служители.Бабите ми не са работили, а при соца работиха всички и нищо нямахме.Явно понеже родителите ми не са крадяли от ТКЗС, от завода или не са били активни борци най вече...хич не пробутвай тия простотии и лъжи.
        Моралът на днешното ни настояще е рожбата на социалистическото минало-потъпкани традиции, религия и унищожаване на частната собственост.На нейно място властта на каскета.Каскетите се намърдаха най отгоре, крадяха и експлоатираха народа, както и турците не са го правили.
        А протестите коментирам, като липса на идеи - затова и хората се отдръпнаха и останаха платените кадри от БСП.От доста места знам, как червените кръгове наливат пари, за да може отново БСП и компания да се върне във властта.
        Във всяка една държава, където и имало социализъм, изоставането от нормално развиващия се свят е очевидна.Затова често давам тоя пример-две Германии, разделени, за 50 години, тая дето целият соц. лагер наливаше пари изостана значително от западната си половина.Повече от двадесет години ГФР налива в бившето ГДР и още се чуства разликата.
        Незнам но мисля че царска русия ви освободи от османско робство а не ссср,не знам за какво говориш..При цар Борис сте измрели от глад то е факт,синъ му Симеон го избрахте и той ви го заби за 800 дена ва оправи.Невиждам какво ви са виновни комунистите,благодарение на тях се разви тази икономика до 89година която по късно за 23 години изкрадохте.То е факт че където видят българин хората бягат,това е така защото сте алчни и жадни за власт и пари.Единствено ссср ви даваха привилегий за разлика от другите соц държави,че и отгоре натова имахте и претенций.Факт е че и в какъвто съюз влезете все сте недоволни или го разбивате,все чакате някой да ви оправи,това е така защото сте некадърно племе,все ви е виновен някой я комунистите ,я каапиталистите,сега ще ви видим какво ще направите.Много ми е интересно като бягате от Русия защо отбора на народа по футбол Левски ще бъде спонсориран от Руската газова компания Газпром?Нали Руснаците са виновни?Или има едно нещо,като видите пари задниците ви се отварят за усвояване,Българска работа,нямате принципи продажни сте за пари се продавате на всеки няма значение какъв цвят е.
        Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение

Незнам но мисля че царска русия ви освободи от османско робство а не ссср,не знам за какво говориш..При цар Борис сте измрели от глад то е факт,синъ му Симеон го избрахте и той ви го заби за 800 дена ва оправи.Невиждам какво ви са виновни комунистите,благодарение на тях се разви тази икономика до 89година която по късно за 23 години изкрадохте.То е факт че където видят българин хората бягат,това е така защото сте алчни и жадни за власт и пари.Единствено ссср ви даваха привилегий за разлика от другите соц държави,че и отгоре натова имахте и претенций.Факт е че и в какъвто съюз влезете все сте недоволни или го разбивате,все чакате някой да ви оправи,това е така защото сте некадърно племе,все ви е виновен някой я комунистите ,я каапиталистите,сега ще ви видим какво ще направите.Много ми е интересно като бягате от Русия защо отбора на народа по футбол Левски ще бъде спонсориран от Руската газова компания Газпром?Нали Руснаците са виновни?Или има едно нещо,като видите пари задниците ви се отварят за усвояване,Българска работа,нямате принципи продажни сте за пари се продавате на всеки няма значение какъв цвят е.
          О, неграмотний, България е била държава преди 1300 години, много преди Русия да е била такава.Русия пише на писмеността, която Цар Борис I въведе за пръв път.
          А при цар Борис сме давали помощи на умиращите от глад и мизерия, вследствие на комунистическата ти простотия руснаци, докато обратното не се е случвало.СССР никога не е постигнал равнището на живот на България.Руснаците масово живееха в апартаменти с по 5-6 семейства вътре, селата им са изостанали, без ток и канализация все още.
          Русия поведе една война (руско-турската) поредната, с цел да има влияние на Балканите и проливите.Русия сключи фиктивен договор мирен (не желаеше българска държава в такива граници), после участва в разделението на България, а накрая беше най голям противник на Съединението.Русия винаги е искала да има тук губерния а не свободна държава.
          Слава на Бог, имаше достойни българи, като Стефан Стамболов, които успяха да променят тези и планове.
          СССР ни наложи азиатско-комунстическия модел, на който още сърбаме попарата.Ние не се продаваме на нико-продават се българските комунисти, които лъгаха и мамиха и манипулихара народа си.
          А ти българин ли си или не?Гледай си загубената руска държава, от която също бягат много руснаци, която губи население и която въпреки ресурсите е на равнището на средно развита африканска племенна държавица.След 1917 Русия се комнадва обикновено от джуджета, малки на ръст, с големи властови амбиции, които мачакат замаяния от спир руски мужик
          Last edited by fred; d.m.y г., 09:58.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Фреди,пишеш колкото да се заяждаш май!
            Колко села в България има без ток,вода и канализация???
            Да не говориме че и в София има къщурки без ВИК.
            Това за 5-6 семейства си го изсмукал от пръстите!
            И ако обичаш малко по-внимателно с епитетите за Русия!
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Не знам защо не четете историята - Русия това, Русия онова. Ако не бяха румънците, сърбите, черногорците и разбира се българите нямаше да се случи нищо, но през годините на социализма най-нагло всичко е приписано на русия. Това е 11-тата война между Русия и Турция, което само показва, че интересите на Русия са големи и постоянни в този край и нямат нищо общо с любовта към поробените българи. Независимо от причините тази война води до независимост на България, доста изстрадана и въпреки освободителката си Русия. Аз лично почитам всички загинали. Обикновените хора, които са си дали живота заслужават това. Но да ми набиват в главата, че една държава, която има огромни заслуги България да не може да събере всички българи, да има македонски въпрос, която пред войната със Сърбия изтегля офицерите си с идеята България да загуби тази война, която създаде изкуствената македонска нация - айде нема нужда, стига.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Фреди,пишеш колкото да се заяждаш май!
                Колко села в България има без ток,вода и канализация???
                Да не говориме че и в София има къщурки без ВИК.
                Това за 5-6 семейства си го изсмукал от пръстите!
                И ако обичаш малко по-внимателно с епитетите за Русия!
                За имане - и у нас има села без канализация, всъщност без ток почти не съм чувал, но може да има някоя махала.В Русия бъка от села без елементарни условия за живот-общо взето на равнището отпреди 70-80 години.
                А за 5-6 семейства въобще не си го измислям.В големите градове на Русия се живееше така поне до 1989 г-комунални квартири.Ползва се обща кухня, а във всяка стая живее семейство-ти не ли го чувал това?
                На брат ми доста познати учеха навремето там, един двама се ожениха за рускини, украинки и прочее-естествено всички дойдоха да живеят тук, нито един руснак или рускиня не искаха да продължат да живеят в родината си.
                А ти Linkestis не виждаш ли тоя какви глупости е написал тоя?По времето на Сталин са умрели милиони от глад и мизерия, а той бълва простотии и абсолютни измислици за България.Нагъл и невеж човечец е

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Не знам защо не четете историята - Русия това, Русия онова. Ако не бяха румънците, сърбите, черногорците и разбира се българите нямаше да се случи нищо, но през годините на социализма най-нагло всичко е приписано на русия. Това е 11-тата война между Русия и Турция, което само показва, че интересите на Русия са големи и постоянни в този край и нямат нищо общо с любовта към поробените българи. Независимо от причините тази война води до независимост на България, доста изстрадана и въпреки освободителката си Русия. Аз лично почитам всички загинали. Обикновените хора, които са си дали живота заслужават това. Но да ми набиват в главата, че една държава, която има огромни заслуги България да не може да събере всички българи, да има македонски въпрос, която пред войната със Сърбия изтегля офицерите си с идеята България да загуби тази война, която създаде изкуствената македонска нация - айде нема нужда, стига.
                Напълно съм съгласен
                Last edited by fred; d.m.y г., 11:50.
                sigpic

Comment

• Фреди,не си ме разбрал.Засегнах се от това как говориш за руснаците.
                  Макар аз да съм украинец,шестима мои роднини за загинали за освобождението на България.За това и се заядох с теб.Знаеш че както тук е мизерия така и там има мизерия.Къщата в която съм живял е такава каквато сте виждали по снимки и филмчета от дърво.Ама живеехме само с моето семейство.Така че нещата са като тук с мангалите.Въпроса е да не се слага жертвата на хилядите под един знаменател с ръководството на алчноста.Ситуацията е аналогична с тази в 60 и повече години управление на комунистите в България.

Comment

Фреди,не си ме разбрал.Засегнах се от това как говориш за руснаците.
                    Макар аз да съм украинец,шестима мои роднини за загинали за освобождението на България.За това и се заядох с теб.Знаеш че както тук е мизерия така и там има мизерия.Къщата в която съм живял е такава каквато сте виждали по снимки и филмчета от дърво.Ама живеехме само с моето семейство.Така че нещата са като тук с мангалите.Въпроса е да не се слага жертвата на хилядите под един знаменател с ръководството на алчноста.Ситуацията е аналогична с тази в 60 и повече години управление на комунистите в България.
                    Украинците нямахте ли особено "топли" чувства към Русия.
                    Иначе ми е много забавно, когато някой българин яростно защитава едната империя и оплювадругата.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Фреди,не си ме разбрал.Засегнах се от това как говориш за руснаците.
                      Не съм искал да те засягам, извинявай.Аз пък се засегнах от тоя катил неграмотен, по-горе и целях него да обидя.
                      В крайна сметка ти не си писал никога такива глупости, не ми е била това идеята, нито пък да обиждам обикновените хора.
                      Не е важно къде и как е живял човек, нито дали е богат или беден-важното е да бъде човек, което винаги е било трудно.И руският народ, други, свързани с историята покрай него е в положението, което ни докара една идеология.Лошото е, че и в Русия и у нас все още тия неща не са докрай разбрани, както и в другите бивши републики.
                      И в по стари постове в други теми съм казвал-поклон пред паметниците на загиналите за Освобождението на България, тия хора не са имали имперските амбиции и НЕ на съветските паметници на глупостта.
                      А който не е разбрал миналото, може и да го повтори, макар и по друг начин.
                      Никога не съм бил против обикновения човек, даже нааборот, бих казал
                      Last edited by fred; d.m.y г., 12:57.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Украинците нямахте ли особено "топли" чувства към Русия.
                        Иначе ми е много забавно, когато някой българин яростно защитава едната империя и оплюва другата.
                        Учителката по руски език,задължително всеки час ми пишеше двойка!Оставяше ме на поправителни,защото ми набиваше в главата че украйнци нямало,имало руснаци.След като в осми клас тук в България,и показах как се пише на украйнски и че имат различна азбука...се разхождах веднъж седмично на наУчна лекция в педагогическата стая на 3 РПУ.Майка ми със синият паспорт ме е спасявала няколко пъти.Името ми е сменено с такова българско,баба ми която и тя дойде с нас..и тя е с променено име
                        След почти 17 години борба си върна истинското име.От всички които сме тук само аз останах с българско гражданство щото ако ме бяха дръпнали казарма в Украйна...довиждане.
                        Та идиотизма го има на всякъде.
                        Всеки жив човек с елементарни географски познания е виждал онази карта в часовете и е запомнил знаците за полезни изкопаеми
                        Русия като администрация е съсипала абсолютно всички републики.
                        За Сталин нямам какво да кажа,както и за останалите
                        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 13:12.

Comment

Учителката по руски език,задължително всеки час ми пишеше двойка!Оставяше ме на поправителни,защото ми набиваше в главата че украйнци нямало,имало руснаци.След като в осми клас тук в България,и показах как се пише на украйнски и че имат различна азбука...се разхождах веднъж седмично на наУчна лекция в педагогическата стая на 3 РПУ.Майка ми със синият паспорт ме е спасявала няколко пъти.Името ми е сменено с такова българско,баба ми която и тя дойде с нас..и тя е с променено име
                          След почти 17 години борба си върна истинското име.От всички които сме тук само аз останах с българско гражданство щото ако ме бяха дръпнали казарма в Украйна...довиждане.
                          Та идиотизма го има на всякъде.
                          Всеки жив човек с елементарни географски познания е виждал онази карта в часовете и е запомнил знаците за полезни изкопаеми
                          Русия като администрация е съсипала абсолютно всички републики.
                          За Сталин нямам какво да кажа,както и за останалите
                          Мда,като си Украинец обясни какво правите с безарапските българи ама честно без да лъжеш,как им набивате вие украинците че такива няма както и в татарстан.

---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 13:43 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          За имане - и у нас има села без канализация, всъщност без ток почти не съм чувал, но може да има някоя махала.В Русия бъка от села без елементарни условия за живот-общо взето на равнището отпреди 70-80 години.
                          А за 5-6 семейства въобще не си го измислям.В големите градове на Русия се живееше така поне до 1989 г-комунални квартири.Ползва се обща кухня, а във всяка стая живее семейство-ти не ли го чувал това?
                          На брат ми доста познати учеха навремето там, един двама се ожениха за рускини, украинки и прочее-естествено всички дойдоха да живеят тук, нито един руснак или рускиня не искаха да продължат да живеят в родината си.
                          А ти Linkestis не виждаш ли тоя какви глупости е написал тоя?По времето на Сталин са умрели милиони от глад и мизерия, а той бълва простотии и абсолютни измислици за България.Нагъл и невеж човечец е

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:43 ----------

Напълно съм съгласен
                          Виш сега,не си прав,неми каза защо отбора на народа Левски спонсор ще да е газпром,нали Руснаците са лоши,по принцип не съм руснак,по надалече съм около крим,колегата украинец ще се сети.Вчера Русия даде 20 милиарда заем на Кипър,кажи сега къде е европата,кажи ми от както е капитализъм колко заводи и предприятия построихте че нямам спомен,и пмислил ли е някой за тебе как си що си ,няма и да помисли никой.И си пази нервите за неделя да видим как ще се оправите с рпт.Останалото е всичко дъра бъра от твоя страна,сигурен съм че ако се срещнем няма да говориш такива глупости както в момента се правиш на велик смешник.

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:53 ----------

На ъгъла на една улица стоял просяк и просел подаяния. По пътя минал ездач, приближил се до него и го зашлевил с камшика си по лицето.

Гледайки след отдалечаващият се конник, просякът се изправил и казал:
                          - Бъди щастлив!

Фермер, който стоял на близо и видял случилото се, чувайки последните думи, не се сдържал и попитал изумен:
                          - Нима си толкова смирен?!

- Не! - отвърнал просякът. - Но, ако ездачът беше щастлив човек, нямаше да дойде и да ме удари...

---------- Post added at 14:03 ---------- Previous post was at 14:01 ----------

Моето мнение е че нещастните хора знаят само да нараняват тези около тях,а щастливите умеят да прощават,колкото и да са ги наранили

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 14:03 ----------

Ода за злобата

Така върви от памтивека -
                          обсебва злобата човека,
                          в душата му се тя загнездва,
                          отваря рана като бездна!
                          И сън не го лови от завист -
                          съседът му си купил наниз
                          от стоки качествени, скъпи ...
                          - Как може, те са толкоз тъпи?!
                          Не могат да си кажат името,
                          а цицат направо от вимето
                          на таз държава бедна, гола,
                          а търсим ний теле под вола.
                          И, вместо работа да вършим,
                          потим се и ръцете кършим.
                          А ето го и днес колегата -
                          размахва пред носа ми гегата.
                          Зарад’ служебната йерархия,
                          превърна офиса в монархия.
                          И иска той да коли, беси
                          и като тесто да ни меси,
                          душата той да ни извади,
                          да ни даде на лешояди.
                          Все гледаме във канче чуждо,
                          обсъждаме човек ненужно,
                          парите му с ищах броим,
                          но все до него ний седим,
                          за да му правим очи мили -
                          затуй останали са сили.
                          Зад него хвърляме отрова,
                          в очите хвалим го отново.
                          Злобеем, завист ни тормози...
                          Ох, нека Бог да ни помози!!!
                          За да си махнем от душите
                          тез мисли пагубни и скрити,
                          да гледаме с любов човека.
                          Така да е до памтивека!

Comment

• Аз не набивам на никой нищо.Сигурен съм че знаеш добре каква е била целта за смяната на имената на турците.Сега нещата относно българите в Украйна са по-либерални.Съгласен съм че е имало простотия,но е диктувана от доста километри.

Comment

Аз не набивам на никой нищо.Сигурен съм че знаеш добре каква е била целта за смяната на имената на турците.Сега нещата относно българите в Украйна са по-либерални.Съгласен съм че е имало простотия,но е диктувана от доста километри.
                              От коя част на Украйна си, ако не е тайна?

Comment

• Донецк

Comment

Working...
                                X