If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Козлодуй и Белене в светлината на трагедията в Япония?
Така е колега. Всичко е пари за сметка на кой е ясно
АЕЦ - не ни трябва!
Бургас - Александр. - най много да довърши туризма
Южен поток - също за мен е изгоден на някой, но не и на България.
Абе Влади (Crusader) е пич, независимо че тук сме на коренно различни мнения и се поувличаме (аз също де) .
Аз съм "Против" , а той е "ЗА" АЕЦ Белене, но какво от това - не се палете толкова. Различните мнения не ми пречат да мина покрай Белене да пием по бира , ама Влади да нагласи нещо за мезене от дивеч
Вие ако знаете как се пеня като споря на тази тема с баща ми , защото и той е "ЗА".
Абе то и това е вярно, палим се, а трябва по спокойно
---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 01:00 ----------
Убеждавам се, че това което мислих и писах по върпоса с АЕЦ Белене, не знам дали в тази тема беше или в друга подобна се оправдава - направо се учудвам на далновидността си.
Всяко едно правителство прави помалко за този АЕЦ за да може да позатвори устата на някои привърженици на атомната енергетика, да се пооткрадне нещо и най-вече за да подържа контакти с руснаците, от които имаме други ползи.
Влизането в решаваща и заключителна фаза ако изобщо стане ще бъде когато е ясно статуковото в региона по отношение на цени и мощности.
Прочетете и първата част - аварията по минути и часове.
П.П. Забелязвам че горе се казва че сега се правят укрепвания и хранилища от французи ...защо ли не ползват руски опит. А дали знаете, че последните 23 години от начало до край Росатом има само една построена централа и то за безумния срок започната 1989 година. А с предложените на нас тип реактори има само една централа изградена и после не са поставяни този тип защото не са много добри, а заменени с друго поколение и тип.
Че то даже за ремонта на селското училище искат фирмата участваща в търга да има опит в подобни строежи последните години. Никак не ми харесва преспективата да имаме такава централа.
Прочетете и първата част - аварията по минути и часове.
П.П. Забелязвам че горе се казва че сега се правят укрепвания и хранилища от французи ...защо ли не ползват руски опит. А дали знаете, че последните 23 години от начало до край Росатом има само една построена централа и то за безумния срок започната 1989 година. А с предложените на нас тип реактори има само една централа изградена и после не са поставяни този тип защото не са много добри, а заменени с друго поколение и тип.
Че то даже за ремонта на селското училище искат фирмата участваща в търга да има опит в подобни строежи последните години. Никак не ми харесва преспективата да имаме такава централа.
Добре де, а що не кажеш какво предлагат американците като технология и тип реактори?
точно такива се строят от румънците. чудно е те що не са избрали росатом да им строи централа, нали !
друг е въпроса че в ръцете на ганьо нищо не е сигурно. а основния проблем е че се взимат икономически решения от политици което всъщност е най-опасното. не че биби става за политик
След като прочетох малко горните линкове, дори е достатъчно само графиките да се разгледат, то си мисля следното. Проектър АЕЦ Беляне никога не е замислян да бъде завършен до край. Това е един проект, чрез който определени хора се финансират години наред. Всеки прави по малко и така до безкрай. Ще видите, че след 10 години пак ще се дадат безумни пари за нови изследвания и доклади и оценки и пак няма да се построи тази централа.
А ако се построй- то това ще е най- голямата глупост правена някога.
Колегата с новото аУди е просто едно малко зъбно колело в порочното източване на държавен бюджет.
...японска...ма японците и като руснаците не могат да правят ни джипове ни ядрени центали, та надали представлява интерес за Вас!
за мен представлява
а и не знам как заключи тези неща, специално по мой адрес
интересно ми е по темата също ти каква далавера си направил покрай белене, или съм останал с грешно впечатление от изписаното в темата и изказванията на дадени участници ...
Comment