Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Чудно, като е паркиран, каква работа ще свърши! Ма нали знаеш, че съм малко прост, та може и да не съм преценил.
    Аз съм убеден че не си прост, поради това ти предлагам да вземеш заглавието на въпросната новина, да го пляснеш в търсачката и да видиш какво ще ти каже чичко Гугъл.
    Убеден съм и че си в състояние да направиш разлика м/у доставка и производство на ел. енергия. Не е лошо да помислиш и какво ще стане, ако изтипосаме още една значителна мощност(много инертна) в северна българия, баш там, дето най се късат жоците.
    Инак да, комунягите "подготвят почвата".
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      ....
      Мхм. И явно са превели заплатите на троловете. А аз си мислех, че е от студа

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Как каква - ще чака на полусъединител и в случай на нужда ще чисти. По същия начин, както ако имахме още няколко реактора, сега нямаше да се молим на мамалигарите за ток.
        Те сигур и сега са "чакали" на полусъединител, но докато са чакали са го "стопили" и за това не можаха да отлепят
        Ако имахме реактори, щяхме и за нас да имаме и на другите да продаваме, но нали миналата година едни европедал ни информира, че вече ще имаме "уникалната" възможност да купуваме. Хубоу, ма то и предлагане трябва да има.
        А бе, дека си зареждате ТесЛите?

---------- Post added at 13:28 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Аз съм убеден че не си прост, поради това ти предлагам да вземеш заглавието на въпросната новина, да го пляснеш в търсачката и да видиш какво ще ти каже чичко Гугъл.
        Убеден съм и че си в състояние да направиш разлика м/у доставка и производство на ел. енергия. Не е лошо да помислиш и какво ще стане, ако изтипосаме още една значителна мощност(много инертна) в северна българия, баш там, дето най се късат жоците.
        И аз се чудя, що тогава не намериха от де да купят?
        Начи, в Канада, в страните от Северна Европа, а и на други "топли" места, "скъсват" им се проводниците от късане.
        Иначе, ни съ притеснявай. Белене е спазарено и ще бъдем първия световен, частен атомен сеир.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Мхм. И явно са превели заплатите на троловете. А аз си мислех, че е от студа
        Мммм, не. Аз съм "честен частник". Работим на буква.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз се чудя, що тогава не намериха от де да купят?
          Начи, в Канада, в страните от Северна Европа, а и на други "топли" места, "скъсват" им се проводниците от късане.
          Иначе, ни съ притеснявай. Белене е спазарено и ще бъдем първия световен, частен атомен сеир.
          Предложих ти нещо......
          Ако имаш една област със изпокъсани далекопроводи към собствената ти мрежа, но имаш здрав към съседна държава - какво правиш? Това означава ли че ако имаш още една мощност на другия край на мрежата, си решаваш проблемите? А и на ония им се късат жиците, те за това са си направили "мрежите" като мрежи. И локални генератори не им липсват.

Comment

Предложих ти нещо......
            Ако имаш една област със изпокъсани далекопроводи към собствената ти мрежа, но имаш здрав към съседна държава - какво правиш? Това означава ли че ако имаш още една мощност на другия край на мрежата, си решаваш проблемите? А и на ония им се късат жиците, те за това са си направили "мрежите" като мрежи. И локални генератори не им липсват.
            И кой е "луд"?

Comment

И кой е "луд"?
              Не разбрах.

Comment

Не разбрах.
                Имам предвид, луди ли са тези, дето са си направили мрежите и имат буферни мощности или ние сме кретени, че си разрушихме съществуващите такива.
                Питай ги тия в Перник, що въглищата за ТЕЦ-а им "замръзнаха" в Бобов дол, а в Перник вместо парно, чукат "дървени клинци".
                Може да провериш и къде "утече" водата от язовирите с ВЕЦ-ове, та сега и за рибите няма.

Comment

Имам предвид, луди ли са тези, дето са си направили мрежите и имат буферни мощности или ние сме кретени, че си разрушихме съществуващите такива.
                  Питай ги тия в Перник, що въглищата за ТЕЦ-а им "замръзнаха" в Бобов дол, а в Перник вместо парно, чукат "дървени клинци".
                  Може да провериш и къде "утече" водата от язовирите с ВЕЦ-ове, та сега и за рибите няма.
                  Предполагаш че ако построим Белене, радияцията от него няма да позволи въглищата в Перник да замръзват ли?
                  Шараните не ги мисли, те са наясно че в язовир, построен заради ВЕЦ животът може да е кратрък.
                  Неуспешно търсейки първоизточникът на "новината", попаднах на прессъобщението на НЕК, в което се жалват от липсата на пазар за електроенергията. Тъкмо от 2013, когато се пръкна темата и когато се чудеха - какво още да изключат, та да може системата да се балансира. Да сега казват че потреблението плавно се е покачило, но от това не следва да си усложняваме допълнително живота, разполагайки много скъпа, много инертна и много мощна система, в регионът в който вече има такава. И то при полужение че нормално няма нужда от нея. Решението е няколко локални станции, там ктдето има нужда. Решават се всички проблеми. Ветрогенераторите постоянно поевтиняват, а за информация на Павлинчо, в последните години, дните без вятър в източна България се броят на пръсти. В тоя форум има енергетици, нека те кажат какви са условията, един далекопровод да се самопочиства от лед.
                  Най общо казано - Белене е чисто политически проект. И типичните документални неуредици, присъщи за Руските проекти у нас само затвърждават това впечатление.
                  Ако действително е икономически обоснован проекта, то следва някой зъл капиталист да го завърши. Ако това се случи - ще се съглася че съм сгрешил.

Comment

• Към настоящия момент България е на 13 - то място в света по дялово производство на ел. енергия от ядрени мощности - с около 31% дял.

Преди държави, като САЩ, Канада, Русия, Германия, Китай, Япония......

Ако построим Белене, може и да влезем в първата тройка.

Само за сведение - Украйна с нейния Чернобил е на второ място.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Предполагаш че ако построим Белене, радияцията от него няма да позволи въглищата в Перник да замръзват ли?
                      Шараните не ги мисли, те са наясно че в язовир, построен заради ВЕЦ животът може да е кратрък.
                      Неуспешно търсейки първоизточникът на "новината", попаднах на прессъобщението на НЕК, в което се жалват от липсата на пазар за електроенергията. Тъкмо от 2013, когато се пръкна темата и когато се чудеха - какво още да изключат, та да може системата да се балансира. Да сега казват че потреблението плавно се е покачило, но от това не следва да си усложняваме допълнително живота, разполагайки много скъпа, много инертна и много мощна система, в регионът в който вече има такава. И то при полужение че нормално няма нужда от нея. Решението е няколко локални станции, там ктдето има нужда. Решават се всички проблеми. Ветрогенераторите постоянно поевтиняват, а за информация на Павлинчо, в последните години, дните без вятър в източна България се броят на пръсти. В тоя форум има енергетици, нека те кажат какви са условията, един далекопровод да се самопочиства от лед.
                      Най общо казано - Белене е чисто политически проект. И типичните документални неуредици, присъщи за Руските проекти у нас само затвърждават това впечатление.
                      Ако действително е икономически обоснован проекта, то следва някой зъл капиталист да го завърши. Ако това се случи - ще се съглася че съм сгрешил.
                      Става въпрос за това, че взеха на пернишкия ТЕЦ въглищата за Бобов дол, та да не се срине системата, а на перничани и "обясниха", че са замръзнали въглищата за ТЕЦ-а и ще им е студено.
                      А Белене има кой да го "построи". Чакат само нашите о*игофрени да им го харижат. Те тогава ще видиш частна собственост и ядрена енергетика.
                      А за перките, къде бяха, га "трябваха"? Сигурно вятърът беше спрял!?

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Към настоящия момент България е на 13 - то място в света по дялово производство на ел. енергия от ядрени мощности - с около 31% дял.

Преди държави, като САЩ, Канада, Русия, Германия, Китай, Япония......

Ако построим Белене, може и да влезем в първата тройка.

Само за сведение - Украйна с нейния Чернобил е на второ място.
                      Малка държава, голям процент. Стъгмистика.
                      За 404 е безсмислено да се коментира. Там глупомерът направо го анихилираха.

Comment

.
                        Интересна закономерност си изобретил.

Ся остава да обясниш и защо Австрия е с 0% дял и защо Франция е със 76%.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Става въпрос за това, че взеха на пернишкия ТЕЦ въглищата за Бобов дол, та да не се срине системата, а на перничани и "обясниха", че са замръзнали въглищата за ТЕЦ-а и ще им е студено.
                          А Белене има кой да го "построи". Чакат само нашите о*игофрени да им го харижат. Те тогава ще видиш частна собственост и ядрена енергетика.
                          А за перките, къде бяха, га "трябваха"? Сигурно вятърът беше спрял!?

За 404 е безсмислено да се коментира. Там глупомерът направо го анихилираха.
                          Разбирам, отказваш да приемеш че токът освен да се генерира, трябва и да се транспортира. Не зная дали са местили въглища, помисли само колко са необходими като количество, как се товарят и транспортират. От друга страна - замръзването на транспортна лента не ми изглежда чак толкова абсурдно. Все едно де. Това връзка с твърдението ми че имаме нужните мощности, няма. Даже напротив - за да оставят ТЕЦ без запаси, когато е студен резерв, трябва да са имали сериозен проблем с добивът на ток. Не зная защо реши че перките не се въртят.
                          При мен е като по комунистическо - час има ток, час е на 120в - три часа няма. Ама това със свръхпотребление връзка няма. Просто жиците са по земята.
                          Обяснението за ниското напрежение било, че така откриват авариите. Това умът ми не го побира, но.....
                          А аз си помислих, че минаваме на хамерикански стандарт вече.

Comment

• Така, от 13. 01., България спира износа на ток поради повишено потребление вътре в страната.И пак ни обясняват как нЕмало страшно режим няма да има.Дали ще има или не е друга хипотеза, но ако имахме достатъчно производство сега нямаше да губим от износ на ток за тия дето са на зор, ама нал натрихме носа на Путин, спряхме му всички проекти да види той кон боб яде ли.Е Ванка де са ти вятърните и соларните централки ся, ммм?.Де остана голямото европейско семейство, май всеки гледа себе си.Ми ако спре и газта, бат Бойко прекрати конкурса добива на газ от прословутото находище щото нямало мераклии.Еми няма, щото газ от над 2000 метра не е рентабилно да се добива при евтин петрол.И газовмия хъб остана една химера.А можехме да имаме ЮП, някой ден пак руски газ ще купуваме ама от Турция и то както ни го нахлузи турчина.Обаче натрихмве носа на Путин нали.А хамериканците ще ни помагат с танкове, що не докарат некой друг кораб сгъстен ток.Кефите ма ей, мазохистчета-идеалистчета.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Траи се бе Митко ся ще вземат да те плюят и да ти вадят от 10 реки кладенчова вода колко си ограничен и колко грешно мислиш.
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Великата енергийна революция
                                Новите технологии в енергийния сектор ще го разтърсят така, както интернет промени телекомуникациите и ежедневния ни живот

http://www.capital.bg/politika_i_iko...uciia/?ref=rss
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X