Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
    Айде на робите, евтино ги даваме...
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=...#commentsBlock
    Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Първата крачка е да признаеш пред себе си, че имаш проблем, втората е да потърсиш помощ. Не е срамно.
    Какво лошо е написал колегата? Повече от правилно изказване!

Нека ти разкажа АЗ, какво ми се е случвало преди 5 години ...

Студенти бяхме, уж колеги от един курс, обедиха ме и аз да се включа за Англия, за ягоди и малини.

Уредихме всичко, пътувахме, стигнахме фермата и от този момент започна да се показва черната картина ...
    Нищо от което пишеше в офертата не беше вярно, или по скоро изкривено.
    Настаниха ни в каравани, които са по-възрастни от мен, миришещи на препарат на хлебарки.
    Уж в офертата пишеше, че ще ти се плаща по 6 паунда на час, обаче там се оказа, че това го получаваш, ако си сред най-бързите.
    Уж работната седмица е 5 дни и "евентуално" събота. Като бяхме там се разбра, че ако ти се позволи да почиваш, тогава имаш почивен ден. Т.е ако има пик, може да работиш в продължение на 3-4 седмици, и чак тогава да починеш 3-4 дни.
    Работния ти ден забравих дали беше 8 или 10 часа. Но, ако се наложе може спокойно да надхвърлиш и 12 часа.

Всичко това до тук, не е най-лошото! Смятай ...

Първи работен ден, събираме се в 6:55, запознаваме с нашите "преки ръководители". 2-ма смотани Румънци и един мазен Бургазлия. (с уважение към Бургас)
    След краткия инструктаж, почнахме, и не беше дълго време, докато се пусна една МАЗНА чалга, както и балгански песни, всякакви.

и какво стана тя?

Работиш до максимален предел, ако ти трябва нещо, трябва да разговаряш с нашенски идиоти, чалгата е на макс, нищо от това за което си дошъл, не е точно както е описано. и в крайна сметка, все едно сме си в БГ, само дет локацията е една идея по на запад ...

А въобще знаете ли как протича един работен ден?

Дават ти количка, в окаено състояние, с два реда щайгички с пластмасови кутийки вътре.започваш реда (които на места надхвърлят 200 метра), заставаш прав и почваш да бъркаш, навеждаш се и бъркаш, клякаш и пак бъркаш.
    А защото другите, които берат с теб, за да бързат като роботи, блъскали и дърпали, че чак всичко е станало на един калъп, за това трябва и да гледаш от различни точки. А това означава още сукане и гърчене на тялото.
    А ако изпусниш някой зона, идва смотания румънец, спира ти часовника, и ти вика повтаряй от 20-30 метра назад.
    Като ти се напълни двете щайги, пак ти се спира часовника, за това трябва да тичаш. А ако са ти объркани цветовете в щайгата (еднакъв нюанс във всяка кутийка) , сядаш там, подреждаш ги на ново, като естествено ти се спира часовника.
    Нали се сещаш, че като минеш 50 метра в реда, трябва да се връщаш и пак обратно да тичаш.

И какво стана тя?
    За 10 часа работа, имаш 2 почивки по 15 минути. като през тези 10 часа, стоиш прав, клякаш и ставаш през минута, тичаш при напълнена щайга, и трябва да търпиш мазната физьономия и смотаните коментари от сорта на как не си можел да различаваш нюанси , как си бил сляп, че пропускаш малините ...

Точно след 3 дни, вдигнах се и отидох при баш мениджъра и му излях всички факти. И му обясних, че аз не мога да продължа така ... Предложих му, ако не иска да ме губи, да ме премести във цеха за пакетиране. А знаете ли какъв му беше краткия коментар?

Ще се опитам да му цитирам думите:
    "Хората които идват при нас от вашия край, България, Румъния, Молдова, Сърбия и т.н, в повечето случаи идват с една раница на гърба и идват и се съгласяват на тези условия, защото при тях не могат да получат това заплащане. Въпрек, ако те изгубя сега като работник, просто ще е въпрос на време да дойде следващия. За това имаш две опции: Или размисляш и оставаш да работиш това което си работил през миналите 3 дни, или се разделяме"

Аз естествено не се съгласих, като се разбрах с него да остана (без да работя) до деня в който има самолет за обратно към БГ на "БГ Ейр". И до там беше.

Лично не го опреквам по никакъв начин човека. Щом има идиоти, които се съгласяват без да се оплакват на тези (за мен) нечовешки условия, няма какво да им се сърдиш. Условия на които НИТО ЕДИН англичанин, не би се съгласил никога да работи в тях.

За да съм обективен, чувал съм, че имало ферми с по-добри условия, и най вече, спазващи това което са написали в офертата. Но според мен, процента е много много малък!

Никой не казва, че бачкането е срамно. Но за мен това си е робуване. Не стига, че спестяват от това, че си студент, и не ти плащат никакви вноски за здравеопазване, отношението има форма на "възползване" ... т.е, виждат, че хората имат отчаяна нужда и изтискат максимума.

Сега за най-тъжната част ...
    Същите с които бях (колеги), особенно единия. Връщат се със спечелините "милиони" и с вдигнат нос, ама ще закачът някой самолет с него. Аз лично падах от смях, защото бяхме на едно място, и на него му беше носа в земята. Поне от уважение към себе си човек, не трябва да се прави на това което всъщност не е , като се надява, че "каквото е било там, остава там"

Спирам до тук, че стана егати дългия пост.
    Но ще завърша с това, че ДА, не е срамно да работиш, но НЕ, не трябва да позволяваш на дргугите да те правят на маймуна при това унижавайки те. Защото както в моя случай, всички знаят, че тези условия, никой в Англия няма да се съгласи с тях, но въпрек и това се възползват от теб ... а това е нагло. И баш шефа, за да не го играе "лошия чичка", слага по някой мазни балкански типове за да са бариера и да "смачкват" всякакви признаци на мрънкане ... а това е хитро, но е подло
    Last edited by Tonimir; d.m.y г., 07:20.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

• Ебати смешния пост. Като не те кефи да береш ягоди в Англия - връщаш се и не отиваш втори път. Изборът си е твой. Това ли наричаш робство?! Аз пък имам доста познати, които са брали ягоди там и нищо подобно не са казвали. Всеки знае, че полската работа е тежка, особено в държава, където от работниците се изисква много и се плаща също много.
      Аз като студент съм бил на работа в Германия през ваканцията и също се работеше доста. Много повече, отколкото съм си представял и виждал в България. Имахме норма и трябваше да я изпълним, за да си вземем парите по договора. Така е навсякъде на запад. Високият стандарт се постига с висока производителност и бачкане, а не с мързел и помайване. Особено на ниските позиции от работниците се изисква много.
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Некомпетентността в този форум е единственото нещо, което може да ме накара да си прекратя почивката, която си бях дал.
        Умнико, знаеш ли каква е разликата между вятърната мощност и АЕЦ? Едната я пускаш с копче, а за другата чакаш да ДУА ветЪр.
        ВЕИ не могат да бъдат основен източник, те просто допълват недостиги по върховете на диаграмата.
        При вятърните централи има адски силни флуктуации, които изключително кофти товарят системата.
        Аз харесвам ВЕИ, но когато с тях се набавя около 10 % от енергията. Хайде нека бъдат 20 заедно с големите ВЕЦ-ове.
        Това и друг път съм го писал. За да се достигне мощността на един ядрен реактор трябва да покрием цялото си крайбрежие с вятърни турбини.
        Холандия е "залята страна" там ДУА ветЪр доста.
        Холандия внася електроенергия от Германия.
        Има си и ядрен реактор
        Не ни сравнявайте в развити страни Ние сме развиваща се страна.
        Абе, тебе не те ли приклаха по коледа? Вече мислех че Митака е замезил с тебе...
        Но като си тука, първо прочети пак какво съм написал - ветрогенераторите са покрай магистралите. А там, ако излезеш от кочината и наминеш, ще видиш, че обикновено има движение на въздушните маси, всеки път когато мине някакво превозно средство...
        Или викаш те холандци, белгийци и французи са все тъп народ, че са наслагали там тия железа. При все че Белгия е бъкана с АЕЦ-ове....
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
          Абе, тебе не те ли приклаха по коледа? Вече мислех че Митака е замезил с тебе...
          Но като си тука, първо прочети пак какво съм написал - ветрогенераторите са покрай магистралите. А там, ако излезеш от кочината и наминеш, ще видиш, че обикновено има движение на въздушните маси, всеки път когато мине някакво превозно средство...
          Или викаш те холандци, белгийци и французи са все тъп народ, че са наслагали там тия железа. При все че Белгия е бъкана с АЕЦ-ове....
          Белгия също е вносител на ток.
          Живял съм и в Холандия и в Белгия.
          Белгия за мен не е държава
          Но е хубаво да се живее там.
          В БГ няма такъв вятър.

---------- Post added at 12:43 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Това звучи много логично наистина. Проблемът е, че не е вярно. Има места, където винаги има вятър, а да спре вятъра в цялата страна и да не духа никъде е напрактика невъзможно. Вярно е, че някои ВЕИ трябва да се покриват с конвеционални мощности, но то е така и с АЕЦ. Какво правиш с реактора нощем когато протреблението е много по-малко? Врътваш потенциометъра и го намаляваш? Складираш тока в акумулатори? Не става нито едното, нито другото. Заради АЕЦ Козлодуй е построен ПАВЕЦ Чаира, който през деня работи като ВЕЦ, а нощем изпомпва огромни количества вода обратно нагоре на баира, използвайки ток от АЕЦ. Нетното количество произведен ток е отрицателно, а инвестицията в такъв ВЕЦ е в пъти по-голяма, отколкото в балансиращи мощности за ВЕИ.
          Между другото фотоволтаиците дават ток през светлата част на деня, когато и без това протреблението е по-високо. За сметка на това когато АЕЦ спре за презареждане или повреда от системата излиза огромен дял от работните мощности и отново трябват да се включат балансиращи мощности, за да покрият дефицита.
          Така, че тази "флуктуация" я има и при АЕЦ, но решения се намират. Германия го доказа.Ето какво е производството на ток от ВЕИ в Германия за 2012г.:
          Вятърна енергия – 9.2% (+19.5%)
          Енергия от биомаса – 5.7% (+7.5%)
          Фотоволтаици – 5.3% (+47%)
          Хидро – 4.0% (+25%)
          Други ВЕИ източници – 0.9% (+10%)

Общо на ВЕИ се падат не 10, а цели 26% от общоно производство на ток и делът расте с всяка година. В Hessen планират до 2050г. 100% от тока да се произвежда от ВЕИ, а ти ми говориш за 10%. Еми, не си в час. За сметка на това делът на АЕЦ през 2012г. е 20%, а до 2022г. или само след 9 години ще е 0%. Затова Германия ще инвестира още 200 млрд евро във ВЕИ в близите години.
          Хващам се на бас, че след 10-15 години основните доставчици на ВЕИ оборудване в света ще са немски фирми, предлагащи още по-усъвършенствани технологии и ще ги продават скъпо и прескъпо, докато ние ще се конкурираме с китайците да правим евтини болтчета и гайки за тях.
          Гнусна манипулация!!!!!!!
          Дори сумата на процентите е манипулативно представена.
          Поне разгледай една роза на вятъра за някоя част от територията на БГ и тогава пиши неща, от които нищо не разбираш.
          ВЕИ не може да бъде основен източник на електроенергия.
          Как се акумулира енергия от ветрогенератор искам да ми обясниш и колко струва цялата тази галимация.
          Как се управлява един ядрен блок и как 5000 ветрогенератора, които пак трудно ще стигнат производството от първия.
          Ветрогенератора става за да има ток за бойлера у Вас, за да може най-накрая да се замиеш

Защо поне не си зададеш въпроса, колко въглища и колко уран са стопили швабите докато развият настоящата си РАЗВИТА икономика бе папагал.
          Кога ще разберете, че когато си богат лесно можеш да се правиш на еколог и природозащитник.
          Те достатъчно са си намачкали 50 години околната среда да се нагушат, а сега всички трябва да се правим на зелени.
          Нашето е наше, вашето е общо.
          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 14:46.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Ебати смешния пост. Като не те кефи да береш ягоди в Англия - връщаш се и не отиваш втори път. Изборът си е твой. Това ли наричаш робство?! Аз пък имам доста познати, които са брали ягоди там и нищо подобно не са казвали. Всеки знае, че полската работа е тежка, особено в държава, където от работниците се изисква много и се плаща също много.
            Аз като студент съм бил на работа в Германия през ваканцията и също се работеше доста. Много повече, отколкото съм си представял и виждал в България. Имахме норма и трябваше да я изпълним, за да си вземем парите по договора. Така е навсякъде на запад. Високият стандарт се постига с висока производителност и бачкане, а не с мързел и помайване. Особено на ниските позиции от работниците се изисква много.
            Отклоняваме се от темата но ще ти кажа, че никой не коментира работата, и колко била тя много ! Това си го знаеш още преди да заминеш! Бачкането си е бачкане и спор по това няма.
            Отношението е друго! Да пише едно в офертата, а като отидеш да разбереш, че истината е друга, пак е друга бира!
            Ако ти си съгласен да идеш да работиш и да те правят на парцал и буквална маймуна, като да те третират като буквална машина/робот без грам отношение! Еми това си е твоя гледна точка, аз не съм такъв. Ако ще и да умра от глад, ама никога няма да се съглася на подобно положение. Още повече пък от някой чужденец!

Така, че не виждам кое е "тъпото" в поста ми? То си е гледна точка и не се опитвам да я наложа над никого. Ако някой те насилва да я приемеш, обади се на 112.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
            AR 155 2.0 16v SUPER
            Toyota Corolla 2014 S Premium
            Moskvich 2140

Comment

• Той Никалай така си приказва без много да му мисли пет за четири.

---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:36 ----------

Ето една интересна статия за тези които имат търпението да я прочетат цялата:
              http://referendumbelene.com/?p=555

Comment

Гнусна манипулация!!!!!!!
                Дори сумата на процентите е манипулативно представена.
                Данните са съвсем достоверни. Същата информация я има на сто места и на всякакви езици.

http://news.expert.bg/n411743
                http://www.bpva.org/bg/articles/article1853.html
                http://money.bg/news/id_367166020
                http://news.expert.bg/n408434
                http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_podpomagane/

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soz...-a-866226.html
                Заглавие: Deutschland exportiert so viel Strom wie nie Германия никога не е изнасяла толкова много ток. Подзаглавие: Der Stromexport aus Deutschland erreicht im laufenden Jahr einen Rekordwert - trotz Atomausstieg. Grund ist der Boom bei der Ökoenergie
                Износът на ток от Германия достигна рекордни стойности през настоящата година - въпреки изключването на АЕЦ. Причината е бумът на екоенергията.

П.С. Манипулаторът си ти, моето момче. За разлика от теб аз давам официални данни, публикувани в различни държави на различни езици. Това не е като да си чешеш езика с очевидната соц пропаганда в стил Ран-ът или с "изявлението" на Алън Фостър Дълес, който бил казал, че САЩ ще хвърлят всичките си ресурси, за да смачкат социализма. Същото изявление, което го има само на български и руски език и естествено липсва във вече разсекретения архив на ЦРУ от 1947г.

---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:43 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Поне разгледай една роза на вятъра за някоя част от територията на БГ и тогава пиши неща, от които нищо не разбираш.
                ВЕИ не може да бъде основен източник на електроенергия.
                Трудно ми е да разгледам роза на 80-90 метра височина. Ти така ли реши, че вятърът не стига? Взимаш роза и преценяваш как й се поклащат листенцата?! Според мен се прави едногодишно проучване на ветровете със специална апаратура.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:46 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Белгия също е вносител на ток.
                Това е факт. И Белгия (55-60% от тока идва от АЕЦ) и Франция (75%) внасят ток от Германия.
                Ето информация
                Германия захранва Франция с ток в студа въпреки спрените реактори
                Причината е обяснена по-надолу в статията.
                ... миналата седмица Франция изпадна в недостиг на електроенергия, което повиши цените до най-високото им ниво от две години насам и накара електроразпределителните компании да призоват потребителите да се въздържат от използването на електроуреди като перални и кафеварки...
                ... Затова при големи студове търсенето на електроенергия във Франция, която е най-зависимата от ядрената енергетика страна в света, скача до небесата и кара страната да внася ток с пълна пара от съседите си...

Същото, което писах по-горе за ядрената "флуктуация" е обяснено много добре в тази статия. АЕЦ произвежда големи количества електроенергия, но системата не е еластична и не може да се нагажда спрямо търсенето, защото реакторите не могат да се изключват толкова лесно, както може да се направи с хилядите малки мощности, каквито са ВЕИ. Всички нови ветрогенератори разполагат със системи за регулиране на свърхпроизводството. При АЕЦ конструктивно не може да се направи същото. Затова и белгийските магистрали се осветяват по цяла нощ, въпреки че няма никакво движение - просто няма какво да се прави ядрения ток, когато потреблението през нощта спадне. В същото време когато потреблението е високо внасят ток - от немските ВЕИ, които ти толкова "компетентно" оплюваш при всяка възможност.
                МАНИПУЛАТОР!!!

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Данните са съвсем достоверни. Същата информация я има на сто места и на всякакви езици.

Трудно ми е да разгледам роза на 80-90 метра височина. Ти така ли реши, че вятърът не стига? Взимаш роза и преценяваш как й се поклащат листенцата?! Според мен се прави едногодишно проучване на ветровете със специална апаратура.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:46 ----------

Това е факт. И Белгия (55-60% от тока идва от АЕЦ) и Франция (75%) внасят ток от Германия.
                  Ето информация
                  Германия захранва Франция с ток в студа въпреки спрените реактори
                  Причината е обяснена по-надолу в статията.
                  ... миналата седмица Франция изпадна в недостиг на електроенергия, което повиши цените до най-високото им ниво от две години насам и накара електроразпределителните компании да призоват потребителите да се въздържат от използването на електроуреди като перални и кафеварки...
                  ... Затова при големи студове търсенето на електроенергия във Франция, която е най-зависимата от ядрената енергетика страна в света, скача до небесата и кара страната да внася ток с пълна пара от съседите си...

Същото, което писах по-горе за ядрената "флуктуация" е обяснено много добре в тази статия. АЕЦ произвежда големи количества електроенергия, но системата не е еластична и не може да се нагажда спрямо търсенето, защото реакторите не могат да се изключват толкова лесно, както може да се направи с хилядите малки мощности, каквито са ВЕИ. Всички нови ветрогенератори разполагат със системи за регулиране на свърхпроизводството. При АЕЦ конструктивно не може да се направи същото. Затова и белгийските магистрали се осветяват по цяла нощ, въпреки че няма никакво движение - просто няма какво да се прави ядрения ток, когато потреблението през нощта спадне. В същото време когато потреблението е високо внасят ток - от немските ВЕИ, които ти толкова "компетентно" оплюваш при всяка възможност.
                  МАНИПУЛАТОР!!!
                  Колко са високи големите ветрогенератори бе клоунадо?
                  Абе мислех, че Павлин прекалява с епитетите към теб, но ти наистина си адски некомпетентен.
                  Какви са тези 80-100 м?

Ти знаеш ли какво е роза на вятъра??????????
                  Какво означава флуктуация?
                  Аз ти казвам, че когато вятъра задуА силно, няма как да се изключат
                  Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 18:14.
                  К.М.

Comment

Аз ти казвам, че когато вятъра задуА силно, няма как да се изключат
                    Това не е вярно.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Перките се изключват много преди вятъро да задУа силно.Имат си защити които следят скороста им на въртене да не превиши определени обороти, защото за работа на генератора са необходими точно определени обороти 750-1500, зависи колко полюсен е.Когато преводната система не може да редуктира оборотите поради това че перките се въртят много бавно или вного бързо, същите заемат неутрано положение спрямо вятъра.Може да се разруши от повреда в системата за безопасност.Което е друго.

http://vbox7.com/play:f1eb2c4d&al=2&vid=8375506
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Перките се изключват много преди вятъро да задУа силно.Имат си защити които следят скороста им на въртене да не превиши определени обороти, защото за работа на генератора са необходими точно определени обороти 750-1500, зависи колко полюсен е.Когато преводната система не може да редуктира оборотите поради това че перките се въртят много бавно или вного бързо, същите заемат неутрано положение спрямо вятъра.Може да се разруши от повреда в системата за безопасност.Което е друго.

http://vbox7.com/play:f1eb2c4d&al=2&vid=8375506
                        Абе не в този смисъл бре, що не разбирате.
                        Вятърът е на пориви, как не го разбирате.
                        Как изобщо сравнявате аец с ветрогенератори.
                        Колело с локомотив.
                        К.М.

Comment

• Никалай,
                          Ето да сравниш цените на ел.енергия в Германия и Франция и тогава пак си пробутвай тенденциозни статийки.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...20130116115243

Comment

Колко са високи големите ветрогенератори бе клоунадо?
                            Абе мислех, че Павлин прекалява с епитетите към теб, но ти наистина си адски некомпетентен.
                            Какви са тези 80-100 м?
                            Другарю Компетенция, 80-100 метра са високи повечето модели по-мощни ветрогенератори. Ето ти един 7,5 мегаватов със 138 метрова кула, най-високата точка, която стига перката е 198,5 м. Има и по високи.
                            http://www.energyprofi.com/jo/Winden...ndenergie.html

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Никалай,
                              Ето да сравниш цените на ел.енергия в Германия и Франция и тогава пак си пробутвай тенденциозни статийки.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...20130116115243
                              Ти какво очакваш. Германия инвестира стотици милиарди в нови ВЕИ мощности, а Франция - не. Независимо дали ще инвестираш в АЕЦ или във ВЕИ цената ще расте докато се избият инвестициите. След това ще падне. Токът от ВЕИ е скъп сега заради самата инвестиция, но производствените разходи са много по-ниски от тези на АЕЦ. Това, че токът от ВЕИ е скъп по принцип е мит, който се разпространява от АЕЦ лобито. Скъпа е само инвестицията, докато цената на токът от ВЕИ ще пада с времето и то много. Затова и онези 75 евро, изчислени от HSBC за тока от Белене са много.

П.С. В Белгия 55-60% от токът идва от АЕЦ, пък цената е колкото в Германия.

Comment

• Цената на тока от алтернативни източници е висока за да се стимулира изграждането им, с оглед намаляване на вредните емисии.Затова пък горивото е безплатно.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X