Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
    Е точно той да посмее , дето клеча с дни на изтривалката пред врата на руските си господари...преди да благоволят да го приемат.
    Да, а сега вече изпъчи гърди, така да се каже
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Никалай,
      Тогава направи проект за 4 млрд. намери кой да го финансира и открий 400 хил. места. Иначе това което говориш са празни приказки. 30% от проекта се поемат от български фирми по договор. Това прави 1,2 млрд. директно към бълг. бизнес и бълг. работници. Това е само директния ефект, на теб оставам да сметнеш индиректния.

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Ти вече почна в едно изречение да си противоречиш. Хем руснаците предложили да платят всичко, хем ние сме щели да си избиваме нашата част. Последно?!
      Никалай,
      Как иначе ще имаш собствен дял от 51%.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        Статията не е объркваща а показва какво са разбрали 90% от хората, след няколко дена тези хора ще трябва да гласуват и какво правиме??

Susscrofa - за финансовите сметки си прав ама икономиката леко ти куца, но пък като знаеме че просто обичаш да си пишеш и спориш може само да се правиш, ако е така земи по сериозно малко.
        Ужасяващо сериозен съм
        Поясни кое ми "куца в икономиката".
        Не обичам да пиша, обичам да говоря.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• "Човек вижда толкова, колкото знае".
          Гьоте

Факти, исторически:

АЕЦ Козлодуй (България) - взето решение за стартиране на проекта 1965 г., започнат строеж 1970 и финализиран 1974 - първи проект в региона изцяло под ръководството на тогавашното СССР както и с реактори VVER.

АЕЦ Белене - взето решение за стартиране на проекта - 1980-1981, започнат строеж 1987г. незавършен и до днес! Отново с руско участие и реактор VVER.

АЕЦ Черна Вода (Румъния) - взето решение за начало на проекта 1980-1981г. (за 5 енерго блока - реактора) , финализиран строеж и пусната в експлоатация 1996г. (само на два реактора). Изпълнена от канадци с реактори CANDU. Усилено се работи по 3-ти и 4-ти блок.

АЕЦ Аккую (Турция) - очаквано стартиране на строителните дейности 2014г., Руски проект с реактори VVER (4 бр.). Турците планират изграждането на още 2 ценрали.

Ако не можете да си представите хронологията, хванете лист и моливче и си скицирайте!

А забравих поинтересувайте се кой първоначално финансира проекта Белене, кой е имал интерес за това колосално протакане и бавене с различни мотиви?! Също така се замислете последните 3-5 години каква роля играят и какви интереси се намесват.

И не на последно място, моля разни счетоводителчета със самочувствие в небесата да се опитат да използват мозъците си по предназначение, и стари песни да не започват на нов глас!

Някой тука го беше загатнал ... Какво искаме ние българите? Да сме нация от сервитьори, камериерки и полски ратаи или искаме и в нашето общество да има инженери, научни работници и т.н. ...
          Last edited by CBET; d.m.y г., 08:59.
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Но явно Станишев не посмя или не можа да го направи.
            Нищо по-различно от Бойко
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
              .......
              Айде сега с тая хронология ни обясни какво точно искаш да покажеш, че чесно да ти кажа нали съм си проз и не ми е ясно.

Comment

Айде сега с тая хронология ни обясни какво точно искаш да покажеш, че чесно да ти кажа нали съм си проз и не ми е ясно.
                От годините е. 77 години, нормално е по-бавно да стопляш.
                Аз сега съм взел хартия и молив и скицирам, защото и аз не разбрах нищо само с прочит.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  От годините е. 77 години, нормално е по-бавно да стопляш.
                  Аз сега съм взел хартия и молив и скицирам, защото и аз не разбрах нищо само с прочит.

Аз вече скицирах и ми се изясниха доста неща, ама няма да му харесат на човека.

П.П отивам до счетоводителката да и покажа скицата, та да видим като си размърда мозъка тя какво ще каже....

Comment

Иска да каже че Белене ако беше построена в началото на 90те досега да се беше изплатила. Но нали тогава имаше едни умни глави където ни водиха към развито пазарно общество и накрая до никъде я докараха. Пък сега питат защо няма индустрия в България и защо нямаме високи технологии.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Иска да каже че Белене ако беше построена в началото на 90те досега да се беше изплатила. Но нали тогава имаше едни умни глави където ни водиха към развито пазарно общество и накрая до никъде я докараха. Пък сега питат защо няма индустрия в България и защо нямаме високи технологии.
                      И как щеше да стане тази работа при условие, че ние имаме спад на износа на ел. енергия, не защото нямаме мощности за производството и, а заради намаленото търсене. Ако АЕЦ Белене беше построена и в момента работеше с проектната си мощност много чудно какво щяхме да я правим тази ел. енергия. Може би ще предложиш да затворим всичките си други ел. централи? С което щяхме даоставим хиляди работници без работа за да работят около 800 души в АЕЦ повечето от които цпециалисти.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ами това щяхме да правим когато имахме 1,2,3, и 4 ти блок на Козлодуй. Освен това някои от ядрените централи около нас нямаше да бъдат построени.

Comment

Знаете ли каква е целата на АЕЦ Белене. Никога не е била производство на електричество. Целта й е точене на огромни финансови ресурси. Когато на управляващите не им достигат пари за корупционно схеми, те просто размразяват проекта. И така десетилетия наред....
                          Lexus IS200

Comment

• А Гойко си променя мнението пет пъти в рамките на пет месеца
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Знаете ли каква е целата на АЕЦ Белене. Никога не е била производство на електричество. Целта й е точене на огромни финансови ресурси. Когато на управляващите не им достигат пари за корупционно схеми, те просто размразяват проекта. И така десетилетия наред....
                              Да бе, там всичко е виртуално, и площадката и реакторите и сградите около тях.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Да бе, там всичко е виртуално, и площадката и реакторите и сградите около тях.
                                Тая керлива площадка струва 20 пъти по малко отколкото са похарчени. Ми я сметни само докладите последните 10 години колко струват!? А с тия доклади и задника не може да си избършеш, щото ги има само в електронен вид.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X