Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Никалай,
Тогава направи проект за 4 млрд. намери кой да го финансира и открий 400 хил. места. Иначе това което говориш са празни приказки. 30% от проекта се поемат от български фирми по договор. Това прави 1,2 млрд. директно към бълг. бизнес и бълг. работници. Това е само директния ефект, на теб оставам да сметнеш индиректния.
---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:04 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТи вече почна в едно изречение да си противоречиш. Хем руснаците предложили да платят всичко, хем ние сме щели да си избиваме нашата част. Последно?!
Как иначе ще имаш собствен дял от 51%.
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеСтатията не е объркваща а показва какво са разбрали 90% от хората, след няколко дена тези хора ще трябва да гласуват и какво правиме??
Susscrofa - за финансовите сметки си прав ама икономиката леко ти куца, но пък като знаеме че просто обичаш да си пишеш и спориш може само да се правиш, ако е така земи по сериозно малко.
Поясни кое ми "куца в икономиката".
Не обичам да пиша, обичам да говоря."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
"Човек вижда толкова, колкото знае".
Гьоте
Факти, исторически:
АЕЦ Козлодуй (България) - взето решение за стартиране на проекта 1965 г., започнат строеж 1970 и финализиран 1974 - първи проект в региона изцяло под ръководството на тогавашното СССР както и с реактори VVER.
АЕЦ Белене - взето решение за стартиране на проекта - 1980-1981, започнат строеж 1987г. незавършен и до днес! Отново с руско участие и реактор VVER.
АЕЦ Черна Вода (Румъния) - взето решение за начало на проекта 1980-1981г. (за 5 енерго блока - реактора) , финализиран строеж и пусната в експлоатация 1996г. (само на два реактора). Изпълнена от канадци с реактори CANDU. Усилено се работи по 3-ти и 4-ти блок.
АЕЦ Аккую (Турция) - очаквано стартиране на строителните дейности 2014г., Руски проект с реактори VVER (4 бр.). Турците планират изграждането на още 2 ценрали.
Ако не можете да си представите хронологията, хванете лист и моливче и си скицирайте!
А забравих поинтересувайте се кой първоначално финансира проекта Белене, кой е имал интерес за това колосално протакане и бавене с различни мотиви?! Също така се замислете последните 3-5 години каква роля играят и какви интереси се намесват.
И не на последно място, моля разни счетоводителчета със самочувствие в небесата да се опитат да използват мозъците си по предназначение, и стари песни да не започват на нов глас!
Някой тука го беше загатнал ... Какво искаме ние българите? Да сме нация от сервитьори, камериерки и полски ратаи или искаме и в нашето общество да има инженери, научни работници и т.н. ...Last edited by CBET; d.m.y г., 08:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНо явно Станишев не посмя или не можа да го направи.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение.......
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеАйде сега с тая хронология ни обясни какво точно искаш да покажеш, че чесно да ти кажа нали съм си проз и не ми е ясно.
Аз сега съм взел хартия и молив и скицирам, защото и аз не разбрах нищо само с прочит."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеОт годините е. 77 години, нормално е по-бавно да стопляш.
Аз сега съм взел хартия и молив и скицирам, защото и аз не разбрах нищо само с прочит.
Аз вече скицирах и ми се изясниха доста неща, ама няма да му харесат на човека.
П.П отивам до счетоводителката да и покажа скицата, та да видим като си размърда мозъка тя какво ще каже....
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеАйде сега с тая хронология ни обясни какво точно искаш да покажеш, че чесно да ти кажа нали съм си проз и не ми е ясно.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеИска да каже че Белене ако беше построена в началото на 90те досега да се беше изплатила. Но нали тогава имаше едни умни глави където ни водиха към развито пазарно общество и накрая до никъде я докараха. Пък сега питат защо няма индустрия в България и защо нямаме високи технологии.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеАйде сега с тая хронология ни обясни какво точно искаш да покажеш, че чесно да ти кажа нали съм си проз и не ми е ясно.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЗнаете ли каква е целата на АЕЦ Белене. Никога не е била производство на електричество. Целта й е точене на огромни финансови ресурси. Когато на управляващите не им достигат пари за корупционно схеми, те просто размразяват проекта. И така десетилетия наред....
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа бе, там всичко е виртуално, и площадката и реакторите и сградите около тях.Lexus IS200
Comment
Comment