Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колев, нищо няма да плащаш за АЕЦ, той сам се изплаща, ще плащаш за зелена енергия защото тя се дотира.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Колев, нищо няма да плащаш за АЕЦ, той сам се изплаща, ще плащаш за зелена енергия защото тя се дотира.
      ХО-ХО
      това му се вика смешка.как му казват у щатско "There ain't no such thing as a free lunch" ли беше.то все някой трябва да плати масрафа. чудя се едно нещо, от толкова празни приказки и вятър дето ти излезе от устата, да ти бяха турили една вятърна турбина и от воле заместваш един реактор на аец белене
      точка

Comment

• Колев, пак не си в час.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Хайде обясни сега какво е недисконтираната печалба на проекта
          Ти ми го обясни, щото това е лаф на твоя идол. Кажи ми какво значи "абсолютна недисконтирана печалба" и как се превежда на английски. Аз за такъв икон. термин не съм чувал, но това не е проблема. Проблемът е, че такова животно няма.
          Важното в случая е да се каже една голяма цифра - 200 млрд. евро та да може евентуално някой идиот да клъвне - айде да не са 200 ама поне 50 млрд. да е печалбата. Тогава какво са едни 10,35 млрд. евро за строителството...
          В момента Козлодуй работи с 2 реактора по 1000 мгвт. и произвежда ток за под 500 млн. евро годишно по сегашни цени. За колко години може да се върнат едни 10,35 млрд. евро при това положение?! Май за доста много.

---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Много ми е интересно вечерно време, какво ще правиш с фотоволтайчната си централа? Или при безветрие... Ще си купиш акумулатори- ОК значи през 5 години ще сменяш акумулатори. И все пак ми е интересно тия акумулатори, какво ще правят зимата, като 2 седмици е облачно, а вънка е як студ. Май ще вадиш печката на дърва.

П.С. Теоритично максималнато КПД на фотоволтаиците е около 35%!!! А реалното в момента е около 20%.
          А на мен ми е много интересно какво ще правиш ядрения ток през нощта, когато индустрията не работи, а домакинствата спят. Ще изключваш реактора всяка вечер ли? Или ще осветяваш безлюдни магистрали, като в някои страни.
          Би ли ни казал с каква цел е построен ПАВЕЦ Чаира и каква е инвестицията за такава балансираща мощност.
          Щото това май не е включено в онези 10,35 млрд. евро за Белене...

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Колев, нищо няма да плащаш за АЕЦ, той сам се изплаща, ще плащаш за зелена енергия защото тя се дотира.
          Ами като се иплаща сам защо решават политиците и в частност МС за тоя проект? Вземи инвестирай в една АЕЦ и изкарай 200 млрд. евро недисконтирана печалба и си готов. С парите от тока може да си купиш БМВ и Даймлер-Бенц и ще ти останат пари за контролния пакет акции на Тойота. И това само от 2 реактора по 1000 мгвт. Проектът е трепач.

---------- Post added at 18:51 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Енергиен микс- много добре го каза. Ама като останеме само на ВЕИ, от какво ще го правиш тоя енергиен микс?
          Кой е казал, че ще останем само на ВЕИ? То по принцип не може да се случи да останем само на ВЕИ. Някой пак е идвал да плаши хората у ваше село.

---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:51 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Колев, пак не си в час.
          Само ти си в час, Че Гевара. Не мога да разбера само обедно време у нас не е ли много късно през нощта у Флорида? Ти уж там, а си караш по нашето време. Това е то родолюбец.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Никалай, термина за "недисконтирана печалба" си го има обаче ти нищо не знаеш, както и предполагах.
            Още нещо, не се връщат 10 млрд. ами много по- малко. Поне това го пише в онова резюме ама кой да чете.
            Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:24.

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              както си ме питал, така ще ти отговоря
              1.ако трябва и за теб ще пръцкам че да не ти е тъмно или студено. другия вариант на р.овч иска да чакам 60 години и да си плащам. то вече който можа, спечели от белене пък вие още лапате мухите.
              2.след като вече няма индустрия /което е бесепарска пропаганда и лъжа и вие сляпо и вярвате/ за къв чеп ти е тока от белене. ша вадиш акумулиращата печка зимъска ли

ПП
              предлагам да се редактира заглавието на темата на "СПРЯХА ......"
              От два въпроса - 1/2 отговор!

И понеже съм тъп задавам трети:

3. Имаш натрупани пари и искаш да идеш на почивка. Би ли изхаричл твоите пари в лъскав хотел, на прекрасно място, но в който обаче няма обслужващ персонал, няма ток, няма и вода. Абе гола сграда, но само луксозно мебелирана?

Очаквам от твоите сподвижници отговори по старите въпроси (1 + 1/2) и по третият още един отговор.
              Last edited by CBET; d.m.y г., 20:37.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Аз също все си питам, ама разумен отговор няма.
                Бе защо в много по богата, значително по богати от България няма АЕЦ???Там пък където ги ма се отказват от тях-напирмер в Швейцария.
                И като се сложи, че у нас основния потребител на енергия е икономиката, много по просто е да се намали там потреблението, чрез модерни производства.
                България е на първо място по разхищение на енергия в тая област.
                Пък като забогатеем поне колкото Гърция ще си направим АЕЦ примерно-но обезтелно не руски-защото няма държава, която да подчинява и да зависи от една държава.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                  И понеже съм тъп задавам трети:
                  На тъпи въпроси - или тъпи отговори или никакви. Като измислиш по-умни въпроси, пробвай пак.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    На тъпи въпроси - или тъпи отговори или никакви. Като измислиш по-умни въпроси, пробвай пак.
                    Абе Николайчо, ти голЕм комплексар ще излезеш .

Казвам че аз съм тъп, ама ти защо го приравни към въпроса ?! Смятам достатъчно се изложи до тук а?

Comment

• Аз коментирах въпросите ти, понеже са тъпи, та чак вдлъбнати. Ти сам казваш, че си тъп. Нещо за което си много прав.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                        Аз коментирах въпросите ти, понеже са тъпи, та чак вдлъбнати. Ти сам казваш, че си тъп. Нещо за което си много прав.
                        Аргументите ти се изчерпаха и започна с "остроумието". Евала! Успех в живота!

Comment

• Добре де, какво трябва да отговорим на тези въпроси, според теб?!

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                          Аз само два въпроса имам:

1. Биогаз - ти, Николайчо и останалите фенове ще си втъкнете по една тръбичка отзад и ще осигурявате метана, Цветелинка Бориславова ще коси слонска трева из северо-западна България или Шеврон ще прави шисти?

2. Намаляването на потреблението на ел. енергия се дължи на ликвидацията на индустрията и закриването на предприятията, или на това, че населението масово се е юрнало да санира жилища и да инвестира "огромните финансови излишъци", които остават от уникалните средно-месечни възнаграждения в размер на "колосалните" 300 и кусур евро средно-месечно възнаграждение в последно поколение термопомпени системи за климатизация и отопление?
                          Да не говорим, че това всъщност не са и въпроси. Това са дълги изречения без смисъл, които имат за цел да обидят някои хора. Накрая на изреченията има въпросителни, но това не ги прави въпроси.

Comment

• Tой правилно го е казал Свет че намаленото ни потребление на енергия се дължи на унищожената индустрия, на свиването на потреблението и на преминаването на отопление с твърдо гориво. Направи една сметка колко потребяват едни южни нации като Италия и Гърция и колко потребяват българите, при условие че италианците например са много енергийно ефективни.

Comment

• Колко е струвала едно време АЕЦ Козлодуй?
                              Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                                Колко е струвала едно време АЕЦ Козлодуй?
                                Това е трудно за пресмятане
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X