Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    По твоята логика, Турция вече е завладяна от руснаците. Абе твоите коментари малко като Кръстю Тъпанчев където твърдял че краставицата съдържала 90% вода.
    То това важи за теб по отношение на руските интереси у нас, ти си им фен и все това повтаряш.
    А България и Турция нямат нищо общо, ама на теб явно това ти е непонятно май.....ти си гледай Обамата

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Същият вариант го предлагаха и на нас руснаците. Гледа ли филмчето което посочих в предишен коментар

Ето и още един интересен коментар на Йордан Йорданов, който е против Белене:
    http://referendumbelene.com/?p=125
    Руснаците ни предлагаха да ни дадат заем, за да си построят централата.
    Та ето пък мнението на Йордан Йорданов
    http://nucleon.info/iordaniordanov.com/?p=6

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 21:58 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Ако си запознат с нормативната база за изграждане и експлоатация на съоръжения, работещи с източници на йонизираща радиация, ще разбереш, че нещата не са такива, каквито си ги мислиш или за каквито се представят.

PS. За мен, този референдум е генерална репетиция за фалшификацията на предстоящите избори и "усвояване" на 16мил. лв.
    Каквото и да говорим избори у нас не се фалшифицират в такива мащаби, че да подменят вота (в последните 15 години някъде).Да, може в някое село да се избере кмет с купени гласове, да се позакръгли някой процент, може да се карат автобуси и тн, но вотът не може да бъде подменен от никоя партия.
    Last edited by fred; d.m.y г., 18:03.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Каквото и да говорим избори у нас не се фалшифицират в такива мащаби, че да подменят вота (в последните 15 години някъде).Да, може в някое село да се избере кмет с купени гласове, да се позакръгли някой процент, може да се карат автобуси и тн, но вотът не може да бъде подменен от никоя партия.
      На предните парламентарни избори беше сефтето на ГЕРБ и образователно филмче си бяха направили даже. На местните и президентски му отпуснаха края и сега на предстоящите, за които си гласуваха и закон, ще са във вихара на танца.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Съгласен съм, че всяка партия (особено когато е на влас) прокарва неща, които да и помогнат, далаверят на дребно, да, но сериозни фалшификати, чрез които да се промени тотално вота няма просто как да се случат.Достатъчно народ е ангажиран в изборите, социолози, политолози и т.н.
        Не може да се каже, че Герб или БСП или който и да е са направили така, че да спечелят изборите.Винаги може да се направят проверки на всякакво ниво.И затова в крайна сметка партиите признават резултатите.
        sigpic

Comment

Съгласен съм, че всяка партия (особено когато е на влас) прокарва неща, които да и помогнат, далаверят на дребно, да, но сериозни фалшификати, чрез които да се промени тотално вота няма просто как да се случат.Достатъчно народ е ангажиран в изборите, социолози, политолози и т.н.
          Не може да се каже, че Герб или БСП или който и да е са направили така, че да спечелят изборите.Винаги може да се направят проверки на всякакво ниво.И затова в крайна сметка партиите признават резултатите.
          Проверките се направиха, фалшификациити се установиха и после "отговорните" институции вдигнаха рамене и рекоха, че няма какво да се направи, щото законите били такива.
          За социолози и политолози,....... моля те, недей.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Да ти кажа и аз не прозрях тази "премъдрост". Гласувайки с "не" при така зададения въпрос, директно гласуваш за закриването на АЕЦ Козлодуй, без удължаване на срока за експлоатация, както и никога повече в България да не се развива ядрена енергетика.
            Какъв седми блок, какви пет лева?
            Когато си предубеден и не виждаш нищо друго освен червено тогава си задаваш такива въпроси.
            Въпросът е "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа"?
            Козлодуй нова централа ли е? Не. Тогава какво общо има удължаването на срока й?
            Според мен въпросът трябваше да бъде: Да финансира ли държавата нова АЕЦ със средства от бюджета?

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Проверките се направиха, фалшификациити се установиха и после "отговорните" институции вдигнаха рамене и рекоха, че няма какво да се направи, щото законите били такива.
            За социолози и политолози,....... моля те, недей.
            Ти какво си се размрънкал за няколко селски далаверки. ОК, може да има дребни фалшификации в полза на герб или коя да е друга партия. За сметка на това коалиционните партньори на твоите хора най-нагло докарват автобусите от Турция вече 20 години. Това ли е големият проблем или това, че някой опитал да смени 5 бюлетини в горно уйно?!
            Като говориш за подмяна на изборните резултати виж първо с какви хора си се коалирал.
            2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Когато си предубеден и не виждаш нищо друго освен червено тогава си задаваш такива въпроси.
              Въпросът е "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа"?
              Козлодуй нова централа ли е? Не. Тогава какво общо има удължаването на срока й?
              Според мен въпросът трябваше да бъде: Да финансира ли държавата нова АЕЦ със средства от бюджета?

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 20:57 ----------

Ти какво си се размрънкал за няколко селски далаверки. ОК, може да има дребни фалшификации в полза на герб или коя да е друга партия. За сметка на това коалиционните партньори на твоите хора най-нагло докарват автобусите от Турция вече 20 години. Това ли е големият проблем или това, че някой опитал да смени 5 бюлетини в горно уйно?!
              Като говориш за подмяна на изборните резултати виж първо с какви хора си се коалирал.
              Скъпи колега, не сте "дорасъл" да ми говорите на Ти. Най-малко е невъзпитано.
              Аз предубеждения нямам, а имам знания, късаещи тези тясно специализирани нормативни уретби.
              Другото, което виждам, че не сте на ясно е относно източника на финансиране на подобен проект. Уверявам Ви, няма нищо общо с бюджета.
              Всяка новоизграждаща се мощност, независимо къде, са третира сама за себе си. Това не е като да си построиш кенеф на двора. Преминава се през много и тежки процедури на съгласуване. Но нямам никакво намерение да си търкам клавиатурата в обяснения. Не държа да приобщавам никого към убежденията си.

Моето зрение е спектрално богато и многоцветно, за разлика от вашето. В голяма заблуда сте изпаднали относно политическите ми пристрастия, които в същност Вас не ви касаят.

Никога не съм мрънкал за нищо, а съм отстоявал убежденията си открито, много често и на "улицата", докато "демократи" като Вас са изничали зад пердетата.

Във вашата стилистика, подмяната на изборните резултати в Горно Уйно, по ефекта на пеперудата, водят до струпване на фекалии в центъра на София.

Comment

• Аз тука се поразарових за цената на АЕЦ а в Турция, за която споменаха BLUE 1 и други колеги май.
                Направи ми впечатление, че цената на цялото АЕЦ, както се казваше едно време в строителните войски е 20 милиарда долара, а нашия, един отиде към 13, та и 20 се споменаваше, а някаква твърда официална цена не се появи никъде в крайна сметка.
                Тоест проекта на Русия в Турция е доста различен от тоя в България:
                http://www.ters.bg/index.php?page=ne...id=2&page_num=
                И отделно се питам пак, защо никъде в бившите соц страни никой не иска и не се заема с изграждането на АЕЦ въобще, а в някои държави даже се отхвърлиха с референдум, като това беше подкрепено от всички партии.Лично аз съм за АЕЦ в Козлодуй, но от типа финансиране, като този в Турция и строен от държави от ЕС, САЩ, Канада и т.н.
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:07.
                sigpic

Comment

• Точно казано, този проект никога не е бил смятан да се финансира от бюджета и това е една най-големите лъжи на сегашните управляващи.

Comment

• В началото имаше чужди инвеститори, за половината цена да го кажем, която в крайна сметка остана неясна величина, после и те изчезнаха, а други инвеститори у нас не се появиха, та откъде другаде да ги вземе България?
                    Last edited by fred; d.m.y г., 22:13.
                    sigpic

Comment

Ако си запознат с нормативната база за изграждане и експлоатация на съоръжения, работещи с източници на йонизираща радиация, ще разбереш, че нещата не са такива, каквито си ги мислиш или за каквито се представят.

PS. За мен, този референдум е генерална репетиция за фалшификацията на предстоящите избори и "усвояване" на 16мил. лв.
                      Не, не съм запознат с тази нормативна база. Единственото което знам по тези въпроси е алфа, бета, гама разпада и принципа на работа на АЕЦ-овете. Това съм учил в училище. Но пък мисля, че немците не са чак толкова тъп народ, дори и да са загубили 2 световни войни
                      P.S. Насам, натам се прокрадва мнение, че наблягайки на "Не"-то, темата ще се приключи и дефакто ще се прикрият доста източени средства от този проект. Не знам доколко е вярно...
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Аз предубеждения нямам, а имам знания, късаещи тези тясно специализирани нормативни уретби.
                        Това за знанията е факт, който прозира много ясно от горното изречение.

---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

Скъпи колега, не сте "дорасъл" да ми говорите на Ти. Най-малко е невъзпитано.
                        Сори, не съм забелязал, че във форума е прието да се говори на Вие
                        Отсега нататък обещавам да се поправя.

С приятелски поздрави,
                        Н. Петров

07.01.2013.
                        София

Comment

В началото имаше чужди инвеститори, за половината цена да го кажем, която в крайна сметка остана неясна величина, после и те изчезнаха, а други инвеститори у нас не се появиха, та откъде другаде да ги вземе България?
                          Инвеститорски интерес винаги е имало и предложения за различни типове финансирания също. За това пуснах няколко материала.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Инвеститорски интерес винаги е имало и предложения за различни типове финансирания също. За това пуснах няколко материала.
                            Явно не е точно винаги щото сега инвеститорски интерес няма.

Comment

• В началото имаше, но впоследствие те се изтеглиха
                              Last edited by fred; d.m.y г., 22:49.
                              sigpic

Comment

• И сега има.

Comment

Working...
                                X