Николай, чети бре - ......"Първи реактор на АЕЦ “Белене” от тази година трябваше вече да работи. Имаме фактури за всичко, което е дадено и платено. 4 милиарда е цената на “Белене”. С индексацията на оборудването – 47% руското участие, 30% българската част и 20% френско-германската част. 4 милиарда плюс още 1 млрд. и 200 милиона, стават 5 млрд. и 200 милиона. Добавете към тях електропреносната мрежа, ще станат близо 6 милиарда. Няма как да стигне цената 20 милиарда, дето я разправят наляво и надясно”, заяви Овчаров.
Не съм икономист, но когато се догаваря нещо дългосрочно, се смята по текущия курс, като се предвижда и съответната инфлация и накрая се удря чертата.Ама тая черта нещо доста високо се вдигна. Ако 20млрд лв. са 10млрд. евро как от 6 станаха 10.В турция ще излезе с 25% по скъпо/5млрд ДОЛАРА/, а не с 70% /4млрд ЕВРО/приблизително че ни ми се смята.Просто калинките на клона са повече.
Не съм икономист, но когато се догаваря нещо дългосрочно, се смята по текущия курс, като се предвижда и съответната инфлация и накрая се удря чертата.Ама тая черта нещо доста високо се вдигна. Ако 20млрд лв. са 10млрд. евро как от 6 станаха 10.В турция ще излезе с 25% по скъпо/5млрд ДОЛАРА/, а не с 70% /4млрд ЕВРО/приблизително че ни ми се смята.Просто калинките на клона са повече.
Comment