Известие

Collapse
No announcement yet.

Цената на тока може да падне с 50%

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Умньо, панелите по-покривите са за локална консумация, а не за търговия в общата система.
    Колкото повече навлизаш в детайли, толкова по-добре се вижда, че нямаш и най-малка представа за нещата. За сметка на това се изказваш със супер "компетентен" тон. Това, което каза bouncer за субсидиите и разликата в цените на произведената и потребената енергия е точно така. По една случайност съм говорил с немци, които имат такива покриви от 10-12 години и знам, че никой няма соларен покрив за лична консумация, освен ако няма друга алтернатива за нормално електрозахранване.
    "Тогава в Германия се появи първият проект "1000 покрива", който имаше за цел да тества този вид технологии. Хората имаха двойни електромери - едната част отчиташе колко електроенергия те черпят от мрежата, а другата част мереше колко са вкарали",
    Разликата в сумите се оказва добър начин за облекчаване на домашните бюджети. След успеха на проекта "1000 покрива" в Германия идва ред на втори проект -"100 000 покрива", а по-късно покривите стават 1 милион - все с държавна финансова помощ и задължение за изкупуване на добитата соларна енергия.

В крайна сметка стана ясно колко си запознат с личната консумация, но въпросът беше друг. Как в Германия могат да балансират системата с над 1 000 000 фотоволтаични покрива с малък капацитет, плюс хилади големи соларни паркове, плюс десетките или вече стотици хиляди ветрогенератори, а тук не може. На тях що не им пречи флуктуацията?! Не ми отговаряй, вече го направи в темата с КПД-то. Ясен си.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Колкото повече навлизаш в детайли, толкова по-добре се вижда, че нямаш и най-малка представа за нещата. За сметка на това се изказваш със супер "компетентен" тон. Това, което каза bouncer за субсидиите и разликата в цените на произведената и потребената енергия е точно така. По една случайност съм говорил с немци, които имат такива покриви от 10-12 години и знам, че никой няма соларен покрив за лична консумация, освен ако няма друга алтернатива за нормално електрозахранване.
      "Тогава в Германия се появи първият проект "1000 покрива", който имаше за цел да тества този вид технологии. Хората имаха двойни електромери - едната част отчиташе колко електроенергия те черпят от мрежата, а другата част мереше колко са вкарали",
      Разликата в сумите се оказва добър начин за облекчаване на домашните бюджети. След успеха на проекта "1000 покрива" в Германия идва ред на втори проект -"100 000 покрива", а по-късно покривите стават 1 милион - все с държавна финансова помощ и задължение за изкупуване на добитата соларна енергия.

В крайна сметка стана ясно колко си запознат с личната консумация, но въпросът беше друг. Как в Германия могат да балансират системата с над 1 000 000 фотоволтаични покрива с малък капацитет, плюс хилади големи соларни паркове, плюс десетките или вече стотици хиляди ветрогенератори, а тук не може. На тях що не им пречи флуктуацията?! Не ми отговаряй, вече го направи в темата с КПД-то. Ясен си.
      Умньо, казвам как трябва да бъде, а не как е бе, умньо.
      ЗАЩО ПЪРВО НЕ ДОБЛИЖИХМЕ СТАНДАРТА И ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ГЕРМАНИЯ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ПРАВИМ НА ЗЕЛЕНИ БЕ, УМНЬО?
      Не разбираш ли какво се получи сега?
      Те докато са развивали икономиките си опазвали ли са околната среда, щадяли ли са въздуха от въглеродни емисии бе, Умньо.
      "Нашето е наше, вашето е общо", това е девиза на ЕК.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

ЗАЩО ПЪРВО НЕ ДОБЛИЖИХМЕ СТАНДАРТА И ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ГЕРМАНИЯ И ЧАК ТОГАВА ДА СЕ ПРАВИМ НА ЗЕЛЕНИ БЕ, УМНЬО?
        Те докато са развивали икономиките си опазвали ли са околната среда, щадяли ли са въздуха от въглеродни емисии бе, Умньо.
        УМНЬО, докога ще дрънкаш тъпизми и глупости? ЕС ли ни е виновна за ниския стандарт бе УМНЬО!?
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
          УМНЬО, докога ще дрънкаш тъпизми и глупости? ЕС ли ни е виновна за ниския стандарт бе УМНЬО!?
          Не!
          Ние сме виновни, че се набутахме в ЕС с голия задник.
          ЕС е клуб на развитите и богати страни.
          За да влезеш там се искат определени неща.
          Ние ги нямахме.
          Трябваше като Хърватия първо да ги постигнем, и после да се метнем в безумието на евро директивите.
          К.М.

Comment

Не!
            Ние сме виновни, че се набутахме в ЕС с голия задник.
            ЕС е клуб на развитите и богати страни.
            За да влезеш там се искат определени неща.
            Ние ги нямахме.
            Трябваше като Хърватия първо да ги постигнем, и после да се метнем в безумието на евро директивите.
            Евала! Прав си! Много си прав! Шапка ти свалям!
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Евала! Прав си! Много си прав! Шапка ти свалям!
              По-добре шапката да си свалиш, щот май си си свалил гащите.
              Не ми играй с тази ирония, щот си ми смешен.
              К.М.

Comment

Виж сега, бе прасе. Сега не си говорим за стандарта и за екологията. Това са други теми, за които ти знаем остроумните разсъждения.
                Говорим за факта, че там имат система с милиони малки, средни и големи производители на ток и си балансират системата чудесно. И не само я балансират ами планират да направят още милиони ВЕИ обекти, което означава нови и нови точки, откъдето ще идва произведен ток. Как там могат да си балансират системата, а тук флуктуацията ни пречи, бе прасе.

Comment

По-добре шапката да си свалиш, щот май си си свалил гащите.
                  Не ми играй с тази ирония, щот си ми смешен.
                  Е кое ти е смешно? Аз съм супер сериозен. Електроинженер съм и съм компетентен по темата. За теб незнам, но онова което написа в прдходното мнение е вяро. Не БЯХМЕ готови за ЕС!!!
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Е кое ти е смешно? Аз съм супер сериозен. Електроинженер съм и съм компетентен по темата. За теб незнам, но онова което написа в прдходното мнение е вяро. Не БЯХМЕ готови за ЕС!!!
                    Не се засягай на компетентност.
                    Само да вметна, че образованието не е гаранция за познания в дадена сфера, както и липсата на образование не е гаранция за непознаване.

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:14 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Виж сега, бе прасе. Сега не си говорим за стандарта и за екологията. Това са други теми, за които ти знаем остроумните разсъждения.
                    Говорим за факта, че там имат система с милиони малки, средни и големи производители на ток и си балансират системата чудесно. И не само я балансират ами планират да направят още милиони ВЕИ обекти, което означава нови и нови точки, откъдето ще идва произведен ток. Как там могат да си балансират системата, а тук флуктуацията ни пречи, бе прасе.
                    Защото всичко се прави постепенно и с мисъл, а не за да се краде с мисъл за печелбарство.
                    А и там тока е доста по-скъп, но всеки може да си го плати. Парите от сметките отиват по предназначение и с тях се създава тази система.
                    И не мисли, че и там нямат проблеми с ВЕИ и тяхното рязко движение нагоре-надолу.
                    К.М.

Comment

Защото всичко се прави постепенно и с мисъл, а не за да се краде с мисъл за печелбарство.
                      А и там тока е доста по-скъп, но всеки може да си го плати. Парите от сметките отиват по предназначение и с тях се създава тази система.
                      И не мисли, че и там нямат проблеми с ВЕИ и тяхното рязко движение нагоре-надолу.
                      Печелбарството и цената на тока са други теми.
                      Ние говорим за това, че в индустриална Германия над 25% от тока идва от ВЕИ, планират да стане 50% в близко бъдеще, имат много по-променливо време, отколкото България и пак успяват да си балансират системата.

Comment

• Всяко нещо си има цена. Ето това е цената за германците:

The cost of replacing Germany's nuclear power generation with renewable energy has been officially estimated by the German Ministry of Economics at about ?0.01/(kW·h) (about ?55 billion for the next decade), on top of the ?13 billion per year already devoted to subsidizing renewables. However, unofficial estimates of the ministry, and of the Rhenish-Westphalian Institute for Economic Research (RWI), German Energy Agency (DENA), Federation of German Consumer Organizations (VZBV), and the government-owned development bank (KfW), put the cost several times higher, at about ?250 billion ($340 B) over the next decade.[46][47]

Comment

• не мога да разбера, защо се конфронтирате с Прасето, като винаги губите.
                          Преведено виказа,:първо да си надвиеме на масрафа,а после да говорим за чест и екология.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Печелбарството и цената на тока са други теми.
                            Ние говорим за това, че в индустриална Германия над 25% от тока идва от ВЕИ, планират да стане 50% в близко бъдеще, имат много по-променливо време, отколкото България и пак успяват да си балансират системата.
                            Звучиш като онзи пустиняк, който видял, че кравата в зелените тучни пасища дава мляко, взел я и я закарал в пустинята и кравата умряла.

Не можем да не отчетем всички фактори преди да копираме някаква система.
                            И пак казвам богатите държави могат да си позволяват да бъдат екологични, защото имат пари да бъдат социални.
                            К.М.

Comment

• Според мен германците го правят с цел да си развиват индустрията за производство слънчево оборудване и като че ли малко се пообъркаха този път.
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:51.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Според мен германците го правят с цел да си развиват индустрията за производство слънчево оборудване и като че ли малко се пообъркаха този път.
                                На немците им е забранено да развиват ядрени технологии с договорите подписани след войната, ето защо те се занимават с т.н. алтернативни източници и се стараят да ги пробутат и на другите.
                                Що Франция я боли за ВЕИ.
                                Пък токът ви ще поевтинее " на есен, по тикви". В момента спират АЕЦ-а и ТЕЦ-отете, за да изкопуват от ВЕИ и да ви го "турат" в "микса".
                                Last edited by myato; d.m.y г., 09:21.
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X