А на твоята бюлетина да сложи още един кръст и да я направи невалидна? Ще сложи 50 лв. в джоба си и съвестта ще му е чиста.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Партия Герб и Фалшифициране на изборите.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеИ тоя от комисията като посегне да подпечата бюлетината и като види, че вече има печат?И какъв е проблема твоята подпечатана бюлетина да отиде в кофата, а пича да си пусне друга в секцията и на теб да донесе трета празна?
Я помисли още малко!
Правила за гласуване
- Бюлетината е обща и съдържа всички кандидатски листи на партии и коалиции от партии и независими кандидати. Избирателят получава от СИК една бюлетина.
- Избирателят разгъва бюлетината, за да се увери, че е само една и не е попълнена предварително.
- СИК поставя печат на гърба на бюлетината.
- В кабината за гласуване избирателят гласува като:
- изписва само и единствено знака „Х" с химикал, пишещ със син цвят в квадратчето на избраната от него кандидатска листа на партия/коалиция от партии, или независим кандидат;
- сгъва бюлетината, излиза от кабината и представя бюлетината на СИК за полагане на втори печат;
- СИК поставя втори печат на гърба на бюлетината;
- избирателят пуска бюлетината в урната само при наличието на два печата на гърба й;
- подписва се срещу името си в избирателния списък, след което получава обратно документа си за самоличност и напуска изборното помещение.
fade печата не е абсолютно никакъв проблем, нито мастилото, даже не е необходимо някой да го снима. Печата на плика е същият с който се запечатват помещенията за избори преди да бъдат предадени на полицията за охрана.Last edited by BLUE1; d.m.y г., 23:17.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение...
fade печата не е абсолютно никакъв проблем, нито мастилото, даже не е необходимо някой да го снима. Печата на плика е същият с който се запечатват помещенията за избори преди да бъдат предадени на полицията за охрана.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега, Вие бил ли сте в комисия?
Бил съм колега, и не само в комисия съм бил.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Извинявайте, но какъв е проблемът след това да сменят съдържанието на чувалето барабар с протокола.
На миналите избори тия чувалета ги разнасяха депутати направо.
Какво значение има схемата?
Законът е нарушен.
Даже в Австралийска медия са писали за тези допълнителни 350 к бюлетини."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщениеА на твоята бюлетина да сложи още един кръст и да я направи невалидна? Ще сложи 50 лв. в джоба си и съвестта ще му е чиста.
---------- Post added at 23:27 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИзвинявайте, но какъв е проблемът след това да сменят съдържанието на чувалето барабар с протокола.
На миналите избори тия чувалета ги разнасяха депутати направо.
Какво значение има схемата?
Законът е нарушен.
Даже в Австралийска медия са писали за тези допълнителни 350 к бюлетини.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеБил съм колега, и не само в комисия съм бил.
Не знам къде сте бил на други места колега, ама ...
Пак казвам не искам да споря, сигурно има начин, но не са толкова лесни колкото ги описвате, пък и тия начини са много много на дребно, и примерно могат да са валидни за местни избори в малки населени места, където са много изравнени силите, и където да кажем 100 гласа биха могли да ги решат! Просто персонално мнение.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТова също е вариант, но изисква повече работа. Попълване на нов протокол, попълване на бюлетини....
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеМи начи тогава само в моята комисия председателят е бил хитрец да си направи уникален печата за подпечатване на бюлетината сутринта преди започването на изборният ден!
Не знам къде сте бил на други места колега, ама ...
Пак казвам не искам да споря, сигурно има начин, но не са толкова лесни колкото ги описвате, пък и тия начини са много много на дребно, и примерно могат да са валидни за местни избори в малки населени места, където са много изравнени силите, и където да кажем 100 гласа биха могли да ги решат! Просто персонално мнение.
Напечатвам 10 палета бюлетини, за да ми седят в склада за всеки случай.Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 23:37."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеНяма да повярваш какви неща могат да правят хората за пари.
Изобщо не се съмнявам. Масовото гласуване е до някъде лек срещу манипулираният вот.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЕми добре, разбрахме, че си шеф на печтаница и минимум председател на регионална избирателна комисия.
Напечатвам 10 палета бюлетини, за да ми седят в склада за всеки случай.
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеИзобщо не се съмнявам. Масовото гласуване е до някъде лек срещу манипулираният вот.
Спомням си на миналите избори за НС как отнесохме арогантната ехидна усмивка на един лидер, чиято партия се слави с мноо твърд електорат!
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеНе съм нито едното нито другото колега, просто имам няколко петилетки повече жизнен опит от теб, и съм опитвал различни интересни неща за разлика от теб явно!
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеНе съм нито едното нито другото колега, просто имам няколко петилетки повече жизнен опит от теб, и съм опитвал различни интересни неща за разлика от теб явно!
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
Ето това вече е приказка на място!
Спомням си на миналите избори за НС как отнесохме арогантната ехидна усмивка на един лидер, чиято партия се слави с мноо твърд електорат!
Толкова твърд, че за по-сигурно му раздават попълнени бюлетини."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМасовото гласуване е до някъде лек срещу манипулираният вот.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеВиждам, че не си имал добра първа седем годишнина.
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:39 ----------
И избрахме един с още по-твърд електорат.
Толкова твърд, че за по-сигурно му раздават попълнени бюлетини.Last edited by fade; d.m.y г., 23:49.
Comment
Comment