Известие

Collapse
No announcement yet.

Партия Герб и Фалшифициране на изборите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    Е, да де, ама както вече много пъти стана ясно, БСП са построили повече пътища от ГЕРБ
    И май е по-добре язовир, отколкото волейболна зала!
    Изобщо не е важно кой колко км. магистрали е построил. Важното е, че ако има 1 млрд. за язовир, то можеше тия пари да се използват за много по-приоритетни неща. Магистралите са само една от възможностите.
    В България винаги през годините жертвите от катастрофи са били около 1000 човека годишно. През последните 3 години спаднаха до... 612. Аз не мисля, че язовир с миниатюрен ВЕЦ е по-важен от живота на 400 човека на година. За ползите за икономиката да не говорим.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• И няма по-приоритетни неща от спортната зала?
      Може ли някой, по някакъв начин да докаже, че 400 човешки живота са спасени, благодарение на 100км. магистрала?
      Силна икономика с магистрала ли се прави?
      sigpic

Comment

• Пишете си... то кервана си върви...
        www.facebook.com/workshox

Comment

• Естествено, че е важна залата. София имаше нужда от подобна зала откакто се помня от дете. То проекта за залата дори не е започнат от ББ, той само го форсира накрая.
          Аз не знам какво си учил и колко си ходил по света и Европа, но силна държава без добра инфраструктура няма. В Германия бутат старите си 3 лентови и правят 4 лентови магистрали, защото дясната лента е плътно заета от камиони. Същото е в Англия и Италия и навсякъде, където икономиката работи.
          Ти как си представяш, че същия трафик ще дойде в България и ще се движи по двулентовия път София - Варна. Естествено, че никой няма да иска да инвестира в район без инфраструктура - нито българските, нито чуждите фирми. Това е все едно да си купиш къща на някой баир без ток, вода и път и да я сравняваш с устроен квартал.

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:43 ----------

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
          Пишете си... то кервана си върви...
          Дреме ми. Аз съм си добре. В чужбина бих изкарвал 2 пъти повече пари, така че ако почнат Белене и разни подобни "проекти" не мисля да стоя тук и децата ми да плащат лихви с десетилетия, както се случи с нас.

Comment

• Николай, ще задам по друг начин безкрайно елементарния и чак реторичен въпрос - според теб, кое е първо, инфраструктурата или икономиката?
            Май фактите ясно сочат верния отговор!
            Освен това, два поста по-горе сам каза, че има по-приоритетни проекти от язовири, пък изведнъж спортната зала стана приоритет номер едно, защото била детска мечта
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              Николай, ще задам по друг начин безкрайно елементарния и чак реторичен въпрос - според теб, кое е първо, инфраструктурата или икономиката?
              Май фактите ясно сочат верния отговор!
              Освен това, два поста по-горе сам каза, че има по-приоритетни проекти от язовири, пък изведнъж спортната зала стана приоритет номер едно, защото била детска мечта
              Въпросът ти е кое е първо, семената или плодовете. Без инфраструктура няма инвестиции. Без инвестиции няма нарастване на БВП, няма увеличение на доходите и на работните места. Още повече, че за инфраструктура ни дават 2/3 от парите даром, а язовира си го плащаме на 100% сами. То и затова го построиха него, там ЕС няма как да им се бърка в организирането на търговете.
              Залата, парковете, градинките и т.н. не са икономически проекти и не се правят с комерсиална цел. То по твоята логика дай да не раждаме деца, щото не е икономически изгодно.
              За мечтите имаш против, че се сбъдват ли какво? Нали и твоите мечти за светло бъдеще се реализираха сега. Трябва да си доволен. Ще те управлява турско-олигархично правителство, което след като изклати народа, ще каже, че виновна е демокрацията.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Ти си объркан много сериозно, ако си мислиш, че някой освен малкия кръг бизнесмени и политици около ръководствата на БСП и ДПС ще стане по-богат в следващите няколко години. Ако си социалист-комунист - ОК, но БСП не са. Това е партия на няколко десетки политици на сцената и няколко десетки бизнесмени в сянка, които сега ще станат още по-богати.
                Държавното богатство няма как да се увеличи като строиш прескъпи язовири и ел. централи, от които няма никаква нужда, докато народът ти се избива по двупосочните пътища.
                Поне са няколко десетки, а не четирима както беше при ГЕРБ За пътищата Кики ти го е казал, само ще добавя да сравниш качеството на построените от "Маврово" лот 0 на АМ Струма при Тройната коалиция и Лот 1 на АМ Тракия м/у Стара и Нова Загора, построен от Трейс и ще разбереш кой е плащал по-големи комисиони на съответните властимащи за сметка на качеството
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Като си говорите за икономика, давате ли си сметка, че дори триглавата ламя беше в пъти по-малка пречка пред дребния бизнес от герберите?
                  От преките ми наблюдения над доста малки (и някои по-големи) фирми ... 70% умряха или потънаха отново в сивия сектор през последните 3 години.
                  Останалите се крепят на магия.
                  И не ми говорете за световната криза, повечето причини са родни бисери.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay
                    ....
                    Ники, много сериозно бъркаш последователността на развитие.
                    Силната икономика може да си построи магистрали.
                    Многото магистрали не правят икономиката силна.
                    Работи се за държавата..... убивайки малкия и среден бизнес, увеличавайки безработицата, НО строейки магистрали, метро, зала....
                    Знаеш ли колко деца си мечтаят да ядат по три пъти на ден и да имат нови дрехи зимата, но спортната зала се оказва по-важна!
                    Безброй много хора изобщо нямат пари да отидат на море, но е по-важно да имат път до там!
                    Хората са безработни, но иначе ще им бъде много удобно да ходят на работа с метро!
                    Какво да ти кажа.... обърнал ли си внимание, че 'форсирано' се финансират проекти, от които директно и моментално може да се открадне някое милионче? Замисляш ли се, защо е така?
                    Ама те правят нещо! Всъщност само се бият в гърдите, а реално не са направили НИЩО повече от другите, но пък за сметка на това осират всичко останало.....
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Като си говорите за икономика, давате ли си сметка, че дори триглавата ламя беше в пъти по-малка пречка пред дребния бизнес от герберите?
                      От преките ми наблюдения над доста малки (и някои по-големи) фирми ... 70% умряха или потънаха отново в сивия сектор през последните 3 години.
                      Останалите се крепят на магия.
                      И не ми говорете за световната криза, повечето причини са родни бисери.
                      Какви например? Защото имам тамън две малки фирми и не ми пречи по никакъв начин правителството Мога да се съглася, само когато става въпрос за обществени поръчки, но то и при БСП и при НДСВ и при Бойко беше все едно и също- няма поръчка, която не е предвидена за някого. Обаче нещата не се контролират на правителствено ниво, а на ниво директор на даденото учреждение и хората в отдел обществени поръчки.
                      Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        Какви например? Защото имам тамън две малки фирми и не ми пречи по никакъв начин правителството Мога да се съглася, само когато става въпрос за обществени поръчки, но то и при БСП и при НДСВ и при Бойко беше все едно и също- няма поръчка, която не е предвидена за някого. Обаче нещата не се контролират на правителствено ниво, а на ниво директор на даденото учреждение и хората в отдел обществени поръчки.
                        Статистиката го показва!
                        Това, че теб те има нищо не означава.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          За конкретика трябва да питам, не помня 1 по 1 (не ми е работа на мен)... общото е, че свиха пазара наливайки всичко в 1 сектор, то и за обществените има друг проблем, печелят техните, вземат подизпълнители и не плащат навреме... като прибавиш и бавенето на връщане на ДДС и други плащания като начин за връзване на бюджет, доста вътрешнофирмена задлъжнялост се получи.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• 40 процента от частните фирми са прекратили дейност за 2011 та,малко или много са давали работа някаква на хората и са плащали данъци осигуровки и тн,сега вече не,държавата "сама" си реже постъпленията по тоя начин с убиване на всичко,не беше много сложно да съберат кметовете на някой села обезлюдени и да им направят некви коперации да дадат неква техника с участие на държавата,ето ти производство на родна продукция и работни места и постоянни постъпления,земята пустее изкупува се на безценица или се сади с рапица за биодизел???някой има ли идея че румънците изкупуват нашите борси които нашите търговци са вкарали от Турция и Гърция вместо ние да продаваме наша продукция и на нашият пазар и на съседите,толкова ли е сложно да събереш 5 кмета в един регион и да обяснят на хората че ще се работи и ще има за какво и да пратиш някой трактор багер и една база има ги пустеят разграбени и полетата са буренясали,що трябва да струват доматите 4 лева като могат да са 1 лев и парите да останат тука и да се изнесе нещо дори и да го има за в бъдеще,всички ще са доволни и държава и работници и потребители.

Comment

• не е лошо да го изгледате това и то цялото,смислено е и реално
                              http://vbox7.com/play:81a3ebc5b8

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                                40 процента от частните фирми са прекратили дейност за 2011 та,малко или много са давали работа някаква на хората и са плащали данъци осигуровки и тн,сега вече не,държавата "сама" си реже постъпленията по тоя начин с убиване на всичко,не беше много сложно да съберат кметовете на някой села обезлюдени и да им направят некви коперации да дадат неква техника с участие на държавата,ето ти производство на родна продукция и работни места и постоянни постъпления,земята пустее изкупува се на безценица или се сади с рапица за биодизел???някой има ли идея че румънците изкупуват нашите борси които нашите търговци са вкарали от Турция и Гърция вместо ние да продаваме наша продукция и на нашият пазар и на съседите,толкова ли е сложно да събереш 5 кмета в един регион и да обяснят на хората че ще се работи и ще има за какво и да пратиш някой трактор багер и една база има ги пустеят разграбени и полетата са буренясали,що трябва да струват доматите 4 лева като могат да са 1 лев и парите да останат тука и да се изнесе нещо дори и да го има за в бъдеще,всички ще са доволни и държава и работници и потребители.
                                Ти икономика ли си учил или научна фантастика. Това, което искаш е утопия. Домати не се гледат защото не е изгодно. Има култури, които се гледат с печалба и има фирми, по точно фирма, обработваща 1 милион декара. Земеделието отдавна, разбирай от преди Втората световна, е нерентабилно на малки площи. Дори комунистите го знаят.
                                Размишленията ти са като на Волен Сидеров - ще спрем ТЕЦ Марица 1 и 3 и токът ще поевтинее със 70%. Колко трябва да си тъп, за да се вържеш на това. Та цената за пренос е пловината от крайната цена. Дори производствената цена да бъде 0,00 лв. крайните цени пак няма да паднат със 70%.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:00 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                За конкретика трябва да питам, не помня 1 по 1 (не ми е работа на мен)... общото е, че свиха пазара наливайки всичко в 1 сектор, то и за обществените има друг проблем, печелят техните, вземат подизпълнители и не плащат навреме... като прибавиш и бавенето на връщане на ДДС и други плащания като начин за връзване на бюджет, доста вътрешнофирмена задлъжнялост се получи.
                                Броят на фирмите няма никакво значение. Брутният БВП, произведен в страната се е качил. Това е важното. Много от тия затворени фирми не функционираха никога.
                                Не защитавам ББ, но е много погрешно да се обвинява за неща, за които не е виновен. По същия начин омаскариха и Костов навремето.

Comment

Working...
                                X