Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКое точно ноу хау колега? Двигателя на Лада има много малко общо с двигателя на Fiat 124, Окачването на Лада само прилича и то малко на Fiat 124 (защото е издържало 5000 км на руският полигон) Спирчанчата система и тя не е същата... по добре пак казвам прочетете историята, ако не ме лъже паметта аз съм я разкавал в тоя форум преди време на някакви млади колеги. Потърсете и да си говорим пак.
Дори да приемем, че някой им е дал на готово всичко, за 4 години да построиш завод и на втората или третата ...........
След това дойда лада Самара с първия напречно-разположен мотор, който пък беше 90 % тово копие на VW Голф. и Ауди
Такива ми ти работи, колега.
Сега ако започнат производството на електроавтомобила, кой знае колко "случайни" прилики ще открием с Volt или Tesla.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз руска кола, която да става за нещо също не съм виждал.Камион може и да направят иначе.
Ние може да си чешем езиците, но на Русия и дреме. Докато лъскаме с език евроценностните части на другаря БаР(р)озов, дето ни размахва пръст за "Южен поток", а в същото време муцка газчица през "Северен", румънците щена Русия, след като "асоциира" "Югоисточна Украйна" и Приднестровието и ние ще трябва да се "диверсифицираме" с кондензирана пръдня в ибриците на "политиците" ни.
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАз руска кола, която да става за нещо също не съм виждал.Камион може и да направят иначе.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:15.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеЩе ти опонирам.Е тва е нещото дето става за много неща.За съжаление имах глупоста да я бракувам в точно този вид.Може да отидеш където поискаш, дори на плаж на Карадере без да си спукаш картера дори и да го удариш.Тази кола е на почти 650000 с един ремонт на двигателя.Имах я 27 години и само веднъж съм сменял тампони на стаб щангата, за разлика от алфата - за 4,5 години три пъти докато не сложих жигулски.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКоя Лада, колега Fade? Първото возило произведено от завода в Толиати се казваше "Жигули" и тогава хората иронично го наричаха "Жули-гуми". Ха сетете се защо, като ми говорите за руска модификация на окачването. Разбирам, че не сте виждали жигулов двигател (или фиатов). Иначе щяхте да знаете, че е 95% тово копие на Фиатовия мотор. Лада дойде по-късно, като единствената сериозна промяна по мотора касаеше смяната на веригата с ангренажен ремък.
След това дойда лада Самара с първия напречно-разположен мотор, който пък беше 90 % тово копие на VW Голф. и Ауди
Такива ми ти работи, колега.
Сега ако започнат производството на електроавтомобила, кой знае колко "случайни" прилики ще открием с Volt или Tesla.
Единият ми Дядо караше Fiat 124 пък моята кола на коятото съм станал шофьор и като студент по ДВГ съм се упражнявал в правене на основен ремонт и форсиране беше Лада 1200!
Пак ви казвам изказвате се неподготвен, по добре се осведомете малко:
Двигателя на Fiat 124 е с долен разпределителен вал и повдигачи!
Само тоя факт мисля, че прави споровете по нататък излишни!
Под категорията ми сте и аз нямам намерение да злоупотребявам с това!Last edited by fade; d.m.y г., 21:29.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение....Тази кола е на почти 650000 с един ремонт на двигателя.Имах я 27 години и само веднъж съм сменял тампони на стаб щангата, за разлика от алфата - за 4,5 години три пъти докато не сложих жигулски.
Моята я продадох на един дето уж беше голям мераклия...
ако знаех че ще продаде форсираният двигател на цигани... никога нямаше да му я продам!
На всичкото отгоре последният път като го видях ми разправя как циганина го питал:
"Бате къв е тоз мотор 160 с ремаркето с агнетата дигна. "
Ако знаех че ще я продаде на цигани, по добре да я бях занесал на края на града и да я изгоря. Не заслужаваше да завърши така земният си път милата ми Баба Жужи. )-;
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега, аз двигателите и двата съм ги виждал, единият съм гледал като го ремонтират а другият съм си го сглобявал разглобявл и разни други работи!
Единият ми Дядо караше Fiat 124 пък моята кола на коятото съм станал шофьор и като студент по ДВГ съм се упражнявал в правене на основен ремонт и форсиране беше Лада 1200!
Пак ви казвам изказвате се неподготвен, по добре се осведомете малко:
Двигателя на Fiat 124 е с долен разпределителен вал и повдигачи!
Само тоя факт мисля, че прави споровете по нататък излишни!
Под категорията ми сте и аз нямам намерение да злоупотребявам с това!
Това за разпределителния вал съм го пропуснал.
Имате пълното основание да се чувствате велик!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
Брей... мноо лачена ве Колега, една не съвсем благородна завист от моя страна!
Моята я продадох на един дето уж беше голям мераклия...
ако знаех че ще продаде форсираният двигател на цигани... никога нямаше да му я продам!
На всичкото отгоре последният път като го видях ми разправя как циганина го питал:
"Бате къв е тоз мотор 160 с ремаркето с агнетата дигна. "
Ако знаех че ще я продаде на цигани, по добре да я бях занесал на края на града и да я изгоря. Не заслужаваше да завърши така земният си път милата ми Баба Жужи. )-;
---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
Между другото до дни ще е готово нейно копие в мащаб 1/18.Ще кача снимки тук - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70053По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
От момента в който руснаците купиха технологията на Фиат и започнаха да произвеждат Жигули и после Лада, определено интересът спрямо руските автомобили нарастна значително. Не само в соц. лагера.
Сега може много да се омаловажава италианската технология, но е факт, че тя послужи като трамплин и благодарение на това съветското автомобилостроене можа да изкара продукцията си на чуждите пазари.
Не случайно за една Лада се чакаше по 10 години. Не случайно Лада, за разлика от Москвич се продаваше и в Кореком.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Като говорите за руско производство, сещайте се от време на време, че дори и сега, в условията на пазарна икономика, държавата не бяга от своите функции и налага своя контрол там, където трябва. В световен мащаб, само Русия, Китай и Израел имат правителства ориентирани към нацията, а не към чужди интереси.
Русия има строги изисквания към всеки един продукт и за това тоя електромобил, както и много други прототипи няма да се пуснат, защото са неефективни. Поне за момента. Те награждават конструктурите, а после слагат в сейфа добрата идея, до като и дойде времето.
Технологичноста е въздигната в култ и това се вижда във всеки един техен продукт. Може да не е лъскав, но пък върши работа и то в дълъг период от време.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment