If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Та не знам за какво нападение на руснаците говорите .... изобшо , кога Русия е нападала някой в Европа ??? (само моля ви без украинската история с окупационните войски на СССР дето превзели Украйна а след това Германия)
А и пак май се почна да се бърка СССР с Русия...
Ми, добре, като оставим настрана войните на Петър Велики, Екатерина Велика, Наполеоновите войни, атаката срещу Източна Прусия и Перемишъл през 1914, и пропуснем "съветският" опит за експорт на "революция" в Полша спрян през 1920 г. пред Варшава, Халхин Гол/1939 г., отново Полша/17.09.1939 г., Унгария/1956, Чехословакия/1968, Афганистан/1979 г., и стигнем отново до "руските" нахлувания в Грузия и "случайното" наличие на хиляди руски военни в "отпуск" с прилежащата бойна техника в Крим и Донбас... Русия никога и никой не е нападала, наистина
Що да се бърка Русия със СССР, като винаги е било едно и също, само идеологическата опаковка е различна. Преди беше интернационалсоциализъм, сега е православен националсоциализъм...
п.п. Нали знаеш, че чичко Хитлер изпреварва чичко Сталин с някакви си 2 седмици, затова е и големият бой, който ядат "братушките" първата половин година на "Отечествената" - завалиите са нямали грам план за отбрана, също като немците
Ми, добре, като оставим настрана войните на Петър Велики, Екатерина Велика, Наполеоновите войни, атаката срещу Източна Прусия и Перемишъл през 1914, и пропуснем "съветският" опит за експорт на "революция" в Полша спрян през 1920 г. пред Варшава, Халхин Гол/1939 г., отново Полша/17.09.1939 г., Унгария/1956, Чехословакия/1968, Афганистан/1979 г., и стигнем отново до "руските" нахлувания в Грузия и "случайното" наличие на хиляди руски военни в "отпуск" с прилежащата бойна техника в Крим и Донбас... Русия никога и никой не е нападала, наистина
Що да се бърка Русия със СССР, като винаги е било едно и също, само идеологическата опаковка е различна. Преди беше интернационалсоциализъм, сега е православен националсоциализъм...
п.п. Нали знаеш, че чичко Хитлер изпреварва чичко Сталин с някакви си 2 седмици, затова е и големият бой, който ядат "братушките" първата половин година на "Отечествената" - завалиите са нямали грам план за отбрана, също като немците
Хайде малко да уточним нещата:
Петър Велики води войните, защото европейците не са съгласни Русия да стане това, ,което става.
По времето на Екатерина Велика е царял най-дългия мир в Европа. Дори един батальон не са смеели да мръднат, без страшната лелка да разреши.
Хайде да не забравяме, че Наполеон напада Русия и ограбва всичко, до което е могъл да се докопа. После руснаците стигат до Париж и се връщат обратно, но виж не са ограбили града и не се е наложило французите да го запалят.
Атаката срещу Премишъл и Прусия си е част от световната война.
Виж за 1920 съм съгласен. Идиотът Тухачевски добре, че не е никакъв стратег, та пан Пилсудски го нашляпва добре, но.... За тоя износ на революция говори Ленин още в 1918. А той както знаем е агент на ГЩ на Вермахта и идва с пари на същия генерален щаб, който пък се финансира от Уолтстрийт. Причините-ами пак същите. Никой не иска силна и свободна Русия.
Това обяснява и изключва агресията срещу Унгария и Чехословакия, а виж за Афганистан не съм съгласен. Там действително "помагат", но само да се отхвърли робовладелството и Афганистан тръгва по един по-добър път, до като не се намесват муджехидините и знаем кой,какво и защо прави.
Халкин Гол е защита на Източната граница и не виждам нищо лошо в това. Сталин обявява, че ще защитава Монголия като собствена територия и това е разбрано правилно от всички. Монголската държава оцелява, а Сталин се сдобива с един мощен съюзник.
Крим и Донбас са си руски територии с населени с руснаци.
Мислиш ли, че Русия ще стои и гледа, как американците превземат Крим и пристанищата му.
САЩ прекрачиха границата и започнаха войната още с разширяването на НАТО на изток, което е в нарушение на обещанията, които даваха. Точно както Сталин и Хитлер разрушават спасителната бариера- Полша, защото и двамата са агресори, точно така и САЩ сега се примъкват до Русия. Безспорна глупост, но кой е казал, че САЩ не са идиоти?!
---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------
- Ти верно четеш я украински я полски учебници по история
---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
Забелязвате ли как санкциите са наложени заради Крим а не заради сваления боинг?!?!?! Ако си спомняте санкциите за Крим бяха смехотворни, истинските дойдоха след свалянето на самолета. А какво стана с разследването ???? Украйна контролира разследването ... ето какво стана - http://www.wsws.org/en/articles/2014.../mh17-n22.html
Вече направо е смешно ... не знам как още някои хора вярват че запада е бял и пухкав.....
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
ако Наполеон напада Русия през 1812, какво тогава правят руските войски при Аустерлиц през 1805 г.
Ако Крим и Донбас са руски, то Кавказ и Сибир не са ли на местното НЕруско население?
Американците били нарушили обещания пред бившият СССР?!? Да, ама бившите съветски колонии в Източна Европа САМИ поискаха да влязат в НАТО и ЕС, сигурно щото знаят от опит поговорката "парен каша духа"
Орм,
аз не чета учебници, пък били те и полски, украински или руски, предпочитам сериозните исторически трудове, препоръчвам ти ги най-искрено.
ако Наполеон напада Русия през 1812, какво тогава правят руските войски при Аустерлиц през 1805 г.
Ако Крим и Донбас са руски, то Кавказ и Сибир не са ли на местното НЕруско население?
Американците били нарушили обещания пред бившият СССР?!? Да, ама бившите съветски колонии в Източна Европа САМИ поискаха да влязат в НАТО и ЕС, сигурно щото знаят от опит поговорката "парен каша духа"
Орм,
аз не чета учебници, пък били те и полски, украински или руски, предпочитам сериозните исторически трудове, препоръчвам ти ги най-искрено.
И в кои сериозни исторически трудове пише че Русия е нападнала Грузия ??? Или че Кутузов е тръгнал да превзема Европа ????
P.S - Руските войски са били в коалиция срещу Наполеон но не са успяли да се обединят с австрийските ... щото австрийците са си изяли боя .... Та не знам какви сериозни трудове четеш ти ...
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Тебе някой пита ли те за НАТО и ЕС.Щото аз не си спомням да е имало референдум, тъй че позицията на политиците не отразява желанието на народа.Докато не се проведе референдум това членство ще е измислено и натрапено.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Тебе някой пита ли те за НАТО и ЕС.Щото аз не си спомням да е имало референдум, тъй че позицията на политиците не отразява желанието на народа.Докато не се проведе референдум това членство ще е измислено и натрапено.
Не, разбира се, няма и нужда. Иначе, може да питат и лудите в Карлуково, искат ли или не....
Ми то и за Варшавския договор не са ни питали в този ред на мисли.Това желанието на народа не беше в основата на демокрацията.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Дай сега да обвиним Путин че е отървал Янукович от участта на Кадафи....
Колкото до Крим ... всички знаем че нямаха друг избор Руснаците ... или го взимат или стават държава от втори или трети ешалон...
Comment