Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
    Всеки има негови си критерии за добра заплата/доход.

За мен "относително добър" доход е +2100 и нагоре.

Представям ВИ Лада "Кранта", най-новото "постижение" на съветската наУчна мИсЪл:
    Отвън - както и да е - може да мине някак.

Но отвътре пак са дялали яко с брадвата

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Сигурно Орм-чо неволно пропуска дребната подробност, че през 1990 - та един долар се купуваше (на черно) за 7 лв. (А може и да е ходил прав под масата, та да не знае).

Това означава, че въпросната мега-евтина нова лада е струвала 24 500 лв.

Като се вземе впредвид обстоятелството, че една доста добра заплата през 1990 - та беше 400 лв., това означава, че въпросното возило се е купувало срещу 61 работни заплати.

В днешно време една добра заплата е 1500 лв.

Т.е 61 х 1500 = 91 500 лв.

С днешни 91 500 лв. човек може да се вози на хубав кон, вместо на крантаво магаре.

Капиш, товарищ Орм-чо ?

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

Ахаха бахти сметките , а един голф тогава е струвал днешни 250000 лв ......

Прекарал си се са Ормчо ти бил виновен ....

---------- Post added at 17:41 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Всеки има негови си критерии за добра заплата/доход.

За мен "относително добър" доход е +2100 и нагоре.

Представям ВИ Лада "Кранта", най-новото "постижение" на съветската наУчна мИсЪл:
      Това е на 10 години модел , сетил си се да ни я представиш
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение

Ами сигурно. Той дори и Голфът си беше кола отвсякъде в сравнение с Ладата.

Значи без да преувеличавам (ако искаш ми вярвай) на тая лада за има - няма 200К пробег съм и сменял най-малко 20 пъти маншоните на външните карета.

Така и до днес не мога да си обясня, к'ва беше тая космическа технология.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:43.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами сигурно. Той дори и Голфът с беше кола отвсякъде в сравнение с Ладата.

Значи без да преувеличавам (ако искаш ми вярвай) на тая лада за има - няма 200К пробег съм и сменял най-малко 20 пъти маншоните на външните карета.

Така и до днес не мога да си обясня, к'ва беше тая космическа технология.
          Били са турски технологии това
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Били са турски технологии това
            Бали-го, какви са били, ма кой-каквото си правеше, аз маншони сменях

Като стана на 150К рекох покрай една смяна на ангренажен ремък да сменя профилактично и водната помпа.
            И след 50 км пробег на новата помпа и изпадна колелото, та наби буталата в клапаните.

А-бе к'во да ти разправям - кошмар отвсякъде.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• А за да сравняваш колко са били по добри другите марки трябва да видиш от коя година е модела , доколкото знам са 78-79 и да видиш какво са предлагали другите марки. Та не знам през 79-та дали е била толкова зле ладата в сравнение с другите от този ценови клас. За съжаление аз нито съм се возил на такива западни екземпляри нито съм карал такива. Както и ти предполагам. Така че това са празни приказки. Естествено че модел на 14-15 години ще отстъпва на съвременен модел...

---------- Post added at 17:51 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Бали-го, какви са били, ма кой-каквото си правеше, аз маншони сменях

Като стана на 150К рекох покрай една смяна на ангренажен ремък да сменя профилактично и водната помпа.
              И след 50 км пробег на новата помпа и изпадна колелото, та наби буталата в клапаните.

А-бе к'во да ти разправям - кошмар отвсякъде.
              Трябваше просто да продължиш с маншоните

Comment

• Къде отиде в 70 - те бре?

За Лада Самара говоря (ВАЗ 2108 ).

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

---------- Post added at 17:41 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

Това е на 10 години модел , сетил си се да ни я представиш
                  Не знам как ги прави сметките ама по онова време хората си купуваха нови коли а не втора употреба на по 10г.

Ето я ладата от вътре:
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:56.

Comment

Трябваше просто да продължиш с маншоните
                    Маншоните бяха дребен кахър. Те ламарините и изгниха за 10 г.

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:54 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Не знам как ги прави сметките ама по онова време хората си купуваха нови коли а не втора употреба на по 10г.
                    Пред нов Москвич, предпочитам 20 годишна Алфа.

Честно!

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Къде отиде в 70 - те бре?

За Лада Самара говоря (ВАЗ 2108 ).
                      А това самарата, тя наистина беше издънка , нещо като опел кадет....

А я виж тука кво стаа - https://www.fiawtcc.com/five-wtcc-firsts-in-russia/

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение

Ето я ладата от вътре:
                        Купували са твоите понеже или са крали и със задните си части или са били отговорни дрогаре. Най-вероятно и двете. Останалите плащаха за 10 годишен Москвич повече, отколкото за нов, понеже новите бяха с връзки. Както и всичко останало.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Купували са твоите понеже или са крали и със задните си части или са били отговорни дрогаре. Най-вероятно и двете. Останалите плащаха за 10 годишен Москвич повече, отколкото за нов, понеже новите бяха с връзки. Както и всичко останало.
                          Както сега ....

Comment

• То да бяха само парите.........

Перла 05 - на 2 години гумените и детайли ставаха на парцал.
                            В момента още ползвам AEG, закупена през 1975 - та. Работи безотказно и никога не и е правен ремонт.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

То да бяха само парите.........

Перла 05 - на 2 години гумените и детайли ставаха на парцал.
                              В момента още ползвам AEG, закупена през 1975 - та. Работи безотказно и никога не и е правен ремонт.
                              Колегата пък има съветска бормашина която също работи от 70-те безотказно , а аз изхвърлих за няколко години 2 боша и 4-5 китайски....

Comment

• Не знам как ги прави сметките ама по онова време хората си купуваха нови коли а не втора употреба на по 10г.
                                Те бяха не втора употреба, а 4-та употреба, ако смятаме всеки 10 година за "втора употреба " по твоят критерии- дизайн, двигатели агрегати и всичко останало беше създадено 40 години преди да влезе в производство.Комунистите обираха всичко вехто от запада и ни го представяха като "последно достижение на комунистическо-социалистическата мисъл".

Ама, за да го разбереш трябва редовно да си пиеш хапчетата...

Това за което говорите като новата "Гранта" ще е старата, защото никога няма да влезе в производство и няма да се продава.Всичко казано от вас е в бъдеще "ЩЕ", "ЩЕ ВИДИТЕ", ще, ще, ще, ще ...."ще победим гнилия капитализъм", "ще съборим империализма" "ВЕНСЕРЕМОС!" и най -накрая си се и ви го

Грантата я имате само на едни жалки рисунчици и компютърни симулации- така и "ЩЕ" си остане ...

Между другото най-жалкият двигател който може да има автомобил от този "клас" ...

Няма пари за производство на нова гранта с такива екстри.Четете ли какво пише на снимките "neues modell"...Екстрите и дизайна ще си останат на картинки:
                                Attached Files
                                Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 22:03.
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X