Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
    Този "генерал" който не се е научил да марширува кога е бил курсант и преминал военно обучение и завършил военно образование - преди /след 1989 година?

Чий "продукт" е на чия система и на чие образование?

Кога и къде за завършили военно образование тези "съветници" и изобщо какво е нивото им?

Ето ти ФАКТИТЕ.Нали искаш ФАКТИ...?

Когато отбих военната си служба и се уволних 1993-1995 година едно 99.9% бяха възпитаници на "старата" система ...

Те всичките бяха една пародия на "военни" и изобщо на офицери.Пародия беше и армията ни.

Имахме остаряла бойна техника и толкова.За обучението на един танкист е необходимо минимум 1 година, а за да стане добър танкист поне 18 може би 24 месеца.
    Това при стрелба с "щатен" снаряд и учения поне 2 пъти в година- пролет и лято.

Всички и висши офицери и нисши офицери бяха една голяма пародия тогава- всички завършили военните училща по "Тошово време".

Имахме един капитан, след това майор.Този окраде поделението- ЗКТЧ на батальона, а преди това ЗКПЧ по време на комунизма. Още 1993 година се "кипреше" с костюми "Версаче" и го виждахме когато бяхме в гарнизонна отпуска.
    Имаше 3 апартамента в Казанлък и 2 в София ...

Идва цистерната от поделението да зарежда ГСМ на учебния полигон капитана пристига с ладата и казва на мл.сержанта войник - "Сипваш 2 тона и останалите 3 след мен!" .
    Мл.Сержанта "Ама гусин капитан..." Онзи "Ти искаш ли да излизаш в отпуска или не искаш?!!"

Сипаха в тона, останалите 3 капитана ЗКТЧ -то казва на шофера на цистерната-"карай след мен ..." .Няма хъ, няма мъ!

На едно зареждане крадеше по 3 тона хубава нафта за танковете.И това ми било военни и това ми било "армия" ...Не ме карайте да се смея с глас...

Представям си какво е било в цялата бригада.Едно ЗКТЧ на батальон след като може да краде толкова от един батальон си представям какво ще е откраднало от цялата танкова бригада ...

Виждайки как крадат офицерите и сержантите и старшините не оставаха по -назад.Дойде графитна смазка за танковете един трилитров буркан- до танковете я стигне едно бурканче от детско пюре я нищо не стигне.Солидол поне имаше много, та поне на сезонното техническо обслужване сменяхме както се полага солидола в трансмисията...

Сержантите задължително крадяха по 40-50 литра от танковете дизел на дежурство като дневални ...

Изобщо по време на комунизма армия нямахме.Имахме една пародия.Всеки краде колкото може.

Мл.Сержанта отговарящ за ГСМ на учебния полигон на шестия месец си купи ауди "80" чисто ново ...

Когато се уволнявах един мл.лейтенат докато беше дежурен батальон открадна цяла секция от всекидневната

Много бедни душици имаше измежду военните...Повечето бяха такива авантаджии и муфтаджии...

Свестните бяха по-малко от пръстите на едната ми ръка за поделение от 1200 човека ...

Сега поне военен се става по убеждение и за чест, а не "за да не работи и да се пенсионира на 40 години" ...

Днешните военни са 5 пъти повече истински от онези по времето на комунизма.

Естествено че нисшия "материал" е по-лош.Емигрираха или по-точно бяха изпъдени 1-1.5 милиона все млади хора.Вече няма избор.
    Редник -прост войник вече става само този който няма никакъв избор ...

Специалните части са малко по-различни и там не всеки може...

Ама цялата тази каша отново я забърка "едно поколение" отраснало и "възпитано" по времето на комунизма- тези които към 1989 година бяха между 30 и 60 години.Те "решиха" да изгонят няколко млади поколения от България, защото не направиха необходимото да се преборят за бъдещето им...

Ей затова казвам да се изпълни написаното в Библията, защото мисленето не се променя, остава си старото, хората не се променят и "дърпат" България назад, а не напред...

Една камара народ емигрира на Запад,а не в Русия, което е ясен знак къде и как вижда бъдещето си младото поколение...

Ама тук все една мантра се е пее...

Няма връщане назад.Това.Бъдещето е НАПРЕД, не назад ...

================================================== ==============

А ето и действителността: http://automedia.investor.bg/a/0-nac...i-na-smartfon/

"Американците" са руснаци, завършили в Киев, НО емигрирали и създали двигателя подпомогнати от САЩ и в САЩ ...

Все така се случва- от Русия в САЩ.От САЩ в Русия няма емигрирали учени и изобретили нещо полезно- "емигрират" от САЩ в Русия само разкритите руски разведки ...
    Десетина години по-рано не беше така. Не че не се е крадяло, но не и така урголешката.
    Служих в поделение в което нямаше извращения и всичко вървеше стриктно по устав, но за сметка на това 2 години си новобранец.

След разпадането на СССР срочнослужещата армия (и не само) го удари на уволнение.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Този "генерал" който не се е научил да марширува кога е бил курсант и преминал военно обучение и завършил военно образование - преди /след 1989 година?

Чий "продукт" е на чия система и на чие образование?

Кога и къде за завършили военно образование тези "съветници" и изобщо какво е нивото им?

Ето ти ФАКТИТЕ.Нали искаш ФАКТИ...?

Когато отбих военната си служба и се уволних 1993-1995 година едно 99.9% бяха възпитаници на "старата" система ...

Те всичките бяха една пародия на "военни" и изобщо на офицери.Пародия беше и армията ни.

Имахме остаряла бойна техника и толкова.За обучението на един танкист е необходимо минимум 1 година, а за да стане добър танкист поне 18 може би 24 месеца.
      Това при стрелба с "щатен" снаряд и учения поне 2 пъти в година- пролет и лято.

Всички и висши офицери и нисши офицери бяха една голяма пародия тогава- всички завършили военните училща по "Тошово време".

Имахме един капитан, след това майор.Този окраде поделението- ЗКТЧ на батальона, а преди това ЗКПЧ по време на комунизма. Още 1993 година се "кипреше" с костюми "Версаче" и го виждахме когато бяхме в гарнизонна отпуска.
      Имаше 3 апартамента в Казанлък и 2 в София ...

Идва цистерната от поделението да зарежда ГСМ на учебния полигон капитана пристига с ладата и казва на мл.сержанта войник - "Сипваш 2 тона и останалите 3 след мен!" .
      Мл.Сержанта "Ама гусин капитан..." Онзи "Ти искаш ли да излизаш в отпуска или не искаш?!!"

Сипаха в тона, останалите 3 капитана ЗКТЧ -то казва на шофера на цистерната-"карай след мен ..." .Няма хъ, няма мъ!

На едно зареждане крадеше по 3 тона хубава нафта за танковете.И това ми било военни и това ми било "армия" ...Не ме карайте да се смея с глас...

Представям си какво е било в цялата бригада.Едно ЗКТЧ на батальон след като може да краде толкова от един батальон си представям какво ще е откраднало от цялата танкова бригада ...

Виждайки как крадат офицерите и сержантите и старшините не оставаха по -назад.Дойде графитна смазка за танковете един трилитров буркан- до танковете я стигне едно бурканче от детско пюре я нищо не стигне.Солидол поне имаше много, та поне на сезонното техническо обслужване сменяхме както се полага солидола в трансмисията...

Сержантите задължително крадяха по 40-50 литра от танковете дизел на дежурство като дневални ...

Изобщо по време на комунизма армия нямахме.Имахме една пародия.Всеки краде колкото може.

Мл.Сержанта отговарящ за ГСМ на учебния полигон на шестия месец си купи ауди "80" чисто ново ...

Когато се уволнявах един мл.лейтенат докато беше дежурен батальон открадна цяла секция от всекидневната

Много бедни душици имаше измежду военните...Повечето бяха такива авантаджии и муфтаджии...

Свестните бяха по-малко от пръстите на едната ми ръка за поделение от 1200 човека ...

Сега поне военен се става по убеждение и за чест, а не "за да не работи и да се пенсионира на 40 години" ...

Днешните военни са 5 пъти повече истински от онези по времето на комунизма.

Естествено че нисшия "материал" е по-лош.Емигрираха или по-точно бяха изпъдени 1-1.5 милиона все млади хора.Вече няма избор.
      Редник -прост войник вече става само този който няма никакъв избор ...

Специалните части са малко по-различни и там не всеки може...

Ама цялата тази каша отново я забърка "едно поколение" отраснало и "възпитано" по времето на комунизма- тези които към 1989 година бяха между 30 и 60 години.Те "решиха" да изгонят няколко млади поколения от България, защото не направиха необходимото да се преборят за бъдещето им...

Ей затова казвам да се изпълни написаното в Библията, защото мисленето не се променя, остава си старото, хората не се променят и "дърпат" България назад, а не напред...

Една камара народ емигрира на Запад,а не в Русия, което е ясен знак къде и как вижда бъдещето си младото поколение...

Ама тук все една мантра се е пее...

Няма връщане назад.Това.Бъдещето е НАПРЕД, не назад ...

================================================== ==============

А ето и действителността: http://automedia.investor.bg/a/0-nac...i-na-smartfon/

"Американците" са руснаци, завършили в Киев, НО емигрирали и създали двигателя подпомогнати от САЩ и в САЩ ...

Все така се случва- от Русия в САЩ.От САЩ в Русия няма емигрирали учени и изобретили нещо полезно- "емигрират" от САЩ в Русия само разкритите руски разведки ...
      По-малък си, а не помниш. "Великата п(р)о(д)мяна" настъпи на 10.11.1989г.

Ванкеловия двигател е измислен отдавна. На "творението" от линка, някога му викаха "рационализация"

Извинявай. Забравих.
      Днешната ни армия е малко експедиционно подразделение, в което се "служи" за пари. Проблемът е, че дори така не могат да съберат мераклии и изнудват хлапета от западнали райони( най-често от Монтанско и Видинско) и ги "военизират".
      Няма да кажа от къде знам.
      Останалата част от "аРмията" е бременна, буквално, което от друга страна не е лошо. Все пак ще се роди и някое българче.
      За "бойните качества" на рамбовците ни,.......ще си измълча.
      Last edited by myato; d.m.y г., 09:32.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Днешната ни армия е малко експедиционно подразделение, в което се "служи" за пари
        Що?По времето на СОЦ-а "без пари" ли "служеха" офицерите, сержантите и старшинките?

Ако някой е истински офицер и военен, той е военен независимо дали е служил по време на комунизма или след него.

Чумата по време на набедената ни "демокрация" се е развила и тлеела в съзнанието на тези "офицери" много преди това.

Те няма как да са истински офицери.Офицерите имат чест.
        А чест или имаш или нямаш.
        Не може в един момент да имаш чест, а в следващия да нямаш чест.

Дълги годинки заразата е тлеела в съзнанието им докато най-после се е появила хранителна среда за развитието на заразата в заболяване ...

Дайте ми пример от царско време за такива кражби?
        Има ли такива или тогава просто е имало истински офицери.

Или имаш чест на военен или крадеш като последния крадец от армията и боеспособността на войската.Това трябва да се наказва като диверсия срещу боеспособността на армията ни...

Тази гнилоч в организма на армията ни се чисти само по един начин -АМПУТАЦИЯ.

Точно това и се случи.

Сега поне който влиза курсант във военно училище не влиза за да "не работи"/"да се пенсионира на 40 години", а защото вярва че да служи на родината си е чест, дълг и доблест!

Още тогава си дадох дума, че ако някога имам власт ще "изрежа този тумор"- е направиха го други...

Сега всичко ще се гради от основата.

Няма друг начин при такова заболяване.

Именно заради това традициите в някои професионални области са добре - при военните също.Поне според мен, макар че съм противник на връзкарството, просто няма нещо което да замени традициите във военната област, а от друга страна трябва във всички професионални области в които държавата "назначава" или плаща заплати да се предвидят норми които да изключват и при нарушение да наказват "съдействието за повишение", "връзкарството" и изобщо "непотизма" .

Ето ви нещо за Българите зад граница и да видите "Защо Русия не е била, не може да бъде и няма да бъде "последното убежище за християните". "Как Сталин умори от глад над 100 000 българи в СССР" http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5406126 То по принцип заглавието е изключително тъпо - християните са - католици, протестанти, англикани, православни ...
        В Русия са 99.8 православни християни.
        Останалите християни са в други държави.

Как изобщо може да се говори за Русия като "последно убежище на християните"?

Тъпота.

Вчера чета един познат във фейса "лайкнал" една тема от руска пропагндна страница: "Германия готви нови по-сурови санкции за Русия".
        Отдолу под статията само руски имена в "коментарите" и почти всички плюят като за последно...

В същото време предния ден външният министър на Германия Валтер Щайнмайер направи официално изявление че "Санкциите спрямо Русия трябва да бъдат смекчени" .

Помислих си "В Русия ясно- пропагандата им е промила и последната гънка от мозъка, ама в България?Е, За българите си помислих "В България всеки има право да бъде толкова ТЪП и ГЛУПАВ колкото му се иска и най-вече колкото може!"

Та, така ...
        Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 11:05.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• В по-сурови времена на недоимък ценности, като героизъм, самоотверженост, доблест, достойнство, рицарство и пр. са били доста по-обичайни и често-срещани.

В днешното време на материална задоволеност и леснота, въпросните ценности далеч не са толкова често срещани.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Що?По времето на СОЦ-а "без пари" ли "служеха" офицерите, сержантите и старшинките?

Ако някой е истински офицер и военен, той е военен независимо дали е служил по време на комунизма или след него.

Чумата по време на набедената ни "демокрация" се е развила и тлеела в съзнанието на тези "офицери" много преди това.

Те няма как да са истински офицери.Офицерите имат чест.
            А чест или имаш или нямаш.
            Не може в един момент да имаш чест, а в следващия да нямаш чест.

Дълги годинки заразата е тлеела в съзнанието им докато най-после се е появила хранителна среда за развитието на заразата в заболяване ...

Дайте ми пример от царско време за такива кражби?
            Има ли такива или тогава просто е имало истински офицери.

Или имаш чест на военен или крадеш като последния крадец от армията и боеспособността на войската.Това трябва да се наказва като диверсия срещу боеспособността на армията ни...

Тази гнилоч в организма на армията ни се чисти само по един начин -АМПУТАЦИЯ.

Точно това и се случи.

Сега поне който влиза курсант във военно училище не влиза за да "не работи"/"да се пенсионира на 40 години", а защото вярва че да служи на родината си е чест, дълг и доблест!

Още тогава си дадох дума, че ако някога имам власт ще "изрежа този тумор"- е направиха го други...

Сега всичко ще се гради от основата.

Няма друг начин при такова заболяване.

Именно заради това традициите в някои професионални области са добре - при военните също.Поне според мен, макар че съм противник на връзкарството, просто няма нещо което да замени традициите във военната област, а от друга страна трябва във всички професионални области в които държавата "назначава" или плаща заплати да се предвидят норми които да изключват и при нарушение да наказват "съдействието за повишение", "връзкарството" и изобщо "непотизма" .

Ето ви нещо за Българите зад граница и да видите "Защо Русия не е била, не може да бъде и няма да бъде "последното убежище за християните". "Как Сталин умори от глад над 100 000 българи в СССР" http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5406126 То по принцип заглавието е изключително тъпо - християните са - католици, протестанти, англикани, православни ...
            В Русия са 99.8 православни християни.
            Останалите християни са в други държави.

Как изобщо може да се говори за Русия като "последно убежище на християните"?

Тъпота.

Вчера чета един познат във фейса "лайкнал" една тема от руска пропагндна страница: "Германия готви нови по-сурови санкции за Русия".
            Отдолу под статията само руски имена в "коментарите" и почти всички плюят като за последно...

В същото време предния ден външният министър на Германия Валтер Щайнмайер направи официално изявление че "Санкциите спрямо Русия трябва да бъдат смекчени" .

Помислих си "В Русия ясно- пропагандата им е промила и последната гънка от мозъка, ама в България?Е, За българите си помислих "В България всеки има право да бъде толкова ТЪП и ГЛУПАВ колкото му се иска и най-вече колкото може!"

Та, така ...
            Май нещо не си ме разбрал. Не е проблем служенето за пари. И това е работа, следователно трябва да се заплати. Просто ти намеквам, че не иде реч за никакви идеали, така че не намесвай идеология.
            Да не ти разказвам "случки", с "комунистически" офицери и "демократични" такива, щото такъв резил няма.
            Когато една система отглежда тунеядци, няма защо да очаква друго, освен да я изтърбушат отвътре. Няма значение, как наричаш системата.
            Горе говориш за ампутация, а после пишеш колко лош е бил Сталин. Ми той е ампутирал. Когато си на чело на една държава, избираш или си "добър" и държавата ти отива на майната си, или си гаден диктатор, сътрап и т.н, но държавата ти оцелява. Някой да е казал, че трябва да е лесно. Само наще олигофрени си го представят тъка. Но те така или иначе са сдали суверенитет.
            Разбирането за "христианство" е също относително. Ако не беше тъка, нямаше да има "хиляда" църкви, готови да се издушат взаимно. Ако погледнеш историята, ще видиш, че в същност кръстоносните походи не са толкова срещу мюсюлманите, а срещу православните. Там още помнят боя и са готови да ни "удушат" при всеки удобен момент.
            А Щайнмайер говори, каквото му се иска и е изгодно за Германия, но ще направи каквото му разпоредят от САЩ. Германия е окупирана територия, не държава.

Comment

• Бах тая "окупирана територия".
              Що не се родих и аз в такава?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Бах тая "окупирана територия".
                Баш в такава си се родил, но не умееш да оценяваш идеологията. Никой не ти е ктив, че не искаш да храниш едно....10-тина(примерно) лешпери чиновници, партийни членове. Друго си е СССР/Русия да ти казва кога и как да ходиш до тоалета даже. А днес, ако Путин дойде и ти бодне кИфтето от чинията, то не е щото е алчен, той ще го даде на бедните, можеш да бъдеш сигурен.
                Ако някой в САЩ пръдне - това е пряка заплаха за сигурноста на Русия....
                Ако не си запознат с "ефектът на пеперудата", то си е твой проблем. Другаря Путин вижда в бъдещето! Може да е в друго измерение, но в бъдещето. И те така.....
                То и за това окупирането на чужди територии е превантивна мярка. За това кораб в неутрални води е агресия а нарушаването на въздушно пространство - нещо нормално.
                Другаря Путин е Бог бе! Не е за всеки да го разбере това, само "просветените" го виждат. Изисква се особено състояние на духът.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• От тази тема разбрах на 100% каква е разликата между русофил и българофил:
                  Горе говориш за ампутация, а после пишеш колко лош е бил Сталин. Ми той е ампутирал. Когато си на чело на една държава, избираш или си "добър" и държавата ти отива на майната си, или си гаден диктатор, сътрап и т.н, но държавата ти оцелява. Някой да е казал, че трябва да е лесно. Само наще олигофрени си го представят тъка. Но те така или иначе са сдали суверенитет.
                  "Ампутираш" българите в полза на СССР, а българите русофили от България ти ръкопляскат, аплодират и правят аплаузи...

Само допреди 30 години и се дупеха...

Ако има падне да се надупят и сега и сега ще се надупят, няма значение на Сталин или Путин, важното е да съветски/руски хуя който ще им влезне на тях има харесва и им е хубаво...

Comment

Бах тая "окупирана територия".
                    Може да не си се родил в такава, но вероятно ще имаш шанса да живееш на стари години в такава.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Баш в такава си се родил, но не умееш да оценяваш идеологията. Никой не ти е ктив, че не искаш да храниш едно....10-тина(примерно) лешпери чиновници, партийни членове. Друго си е СССР/Русия да ти казва кога и как да ходиш до тоалета даже. А днес, ако Путин дойде и ти бодне кИфтето от чинията, то не е щото е алчен, той ще го даде на бедните, можеш да бъдеш сигурен.
                    Ако някой в САЩ пръдне - това е пряка заплаха за сигурноста на Русия....
                    Ако не си запознат с "ефектът на пеперудата", то си е твой проблем. Другаря Путин вижда в бъдещето! Може да е в друго измерение, но в бъдещето. И те така.....
                    То и за това окупирането на чужди територии е превантивна мярка. За това кораб в неутрални води е агресия а нарушаването на въздушно пространство - нещо нормално.
                    Другаря Путин е Бог бе! Не е за всеки да го разбере това, само "просветените" го виждат. Изисква се особено състояние на духът.
                    И кой те излъга, че не храни "едно....10-тина(примерно) лешпери чиновници, партийни членове". Даже трябва да е щастЛиФт, ако са само толкоз.
                    Когато в САЩ пърдят, в София се насират. Това си е стар рефлекс. А дали Путин вижда в бъдещето? Знам ли? Времето ще покаже.
                    Не съм забелязал руснаците да са взели нещо чуждо. Просто си прибраха част от своето. Що ние не си приберем нашето? Ми щото не можем, пък и сънародниците ни през граница, дори и те не ни искат.
                    Самолет, прелетял в международно въздушно пространство, в близост до кораб в неутрални води. И какво? Кой се че е подложен на агресия?
                    Дали Путин е бог? Знам ли? Кво казва твоята "църква"?

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                    От тази тема разбрах на 100% каква е разликата между русофил и българофил:

"Ампутираш" българите в полза на СССР, а българите русофили от България ти ръкопляскат, аплодират и правят аплаузи...

Само допреди 30 години и се дупеха...

Ако има падне да се надупят и сега и сега ще се надупят, няма значение на Сталин или Путин, важното е да съветски/руски хуя който ще им влезне на тях има харесва и им е хубаво...
                    Що си мислиш, че са били само българи? Сите са били под ножа. Що не кажем нещо за кланетата тук преди 09.1944г. Ма те са клали хубаво, пък после клали грозно. Иебем ти и стандарту.
                    А надупените си знаят работата. Преди наведени на запад, сега на изток. И прайд си направиха. Ми горди са.

Айде един виц:
                    Журналист пита Путин:
                    Господин Путин, Вие за Сталин ли сте, или против него?
                    Вместо - подсмихва се Путин.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Може да не си се родил в такава, но вероятно ще имаш шанса да живееш на стари години в такава.
                      Докторе, не може да ти се отрече чувството за хумор.

Питай чехи и унгарци, какво мислят за не-окупираните територии.

Ама ти наистина ли не разбра, за какво говоря или просто така ти изнася да се правиш на разсеян?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Докторе, не може да ти се отрече чувството за хумор.

Питай чехи и унгарци, какво мислят за не-окупираните територии.

Ама ти наистина ли не разбра, за какво говоря или просто така ти изнася да се правиш на разсеян?
                        Виж сега, ако тръгнем да си говорим за окупации, точно покрай чехите, нещата ще придобият много грозен вид.

Comment

• Първоначално публикувано от myato
                          Когато в САЩ пърдят, в София се насират. Това си е стар рефлекс. А дали Путин вижда в бъдещето? Знам ли? Времето ще покаже.
                          Не съм забелязал руснаците да са взели нещо чуждо. Просто си прибраха част от своето. Що ние не си приберем нашето? Ми щото не можем, пък и сънародниците ни през граница, дори и те не ни искат.
                          За съжаление е така.Много "усрьовци" има сред политиците ни.Те предимно са такива де.Просто едните се усират "в дясно", другите "В ляво" ...

Такъв ни е "м,атряла" ...

Първоначално публикувано от myato
                          "Големите народи правят каквото си искат, малките каквото трябва"- Тукидид.

Махни тази тема не я "зачеквай" . Ще стигнем до първото пришествие ...

В днешно време територии не ти трябват.Трябва ти интелект.

Западните държави го доказват на практика.

Русия -най-голямата държава по площ в Света е доста по бедна в сравнение с доста по-малки държави по -площ от нея.

Интелектът вече произвежда и продава.Ето русите имат петрол, газ, но автомобилите до 30 години преминават на непетролни двигатели ...Търсенето на петрол и газ автоматично намалява = пада му цената...

Изобщо последните 50 години са пример и доказателство на тази теза.Това просто ни се случва.Случва се и в личния ни живот- не е важно колко имаш, а колко изкарваш.

Пари вече се изкарват чрез продажба на интелект ... така е във всички водещи икономики.САЩ и западните държави го виждат това и се конкурират за интелекта от цял свят ...

Който привлече и съумее да използва интелектуалните възможности на тези хора по най-ефективния начин създава най-силната държава и жителите му живеят най-добре ...

Мястото за конфронтация и войни отмина отдавна.Който не го разбрал по лесния начин ще го разбере по трудния.Ако има акъл за това.Ако не= страдание и мъка докато му "дойде акъла"...
                          Ако не му дойде до следващото по-умно поколение ...

Лошото е че и при нас няколко поколения похарчиха бъдещето на децата и внуците си нахалост и доста от тях се спасиха в тези "бели държави"

Интелектът не може да бъде налят с фуния, а интелигентния човек не можеш "да го откраднеш" - той просто прави избор да не живее сред простаци управлявани от приостаци които се гордеят с простащината си или просто не им пука от кочината която са създали и в която живеят.

Не на всички има харесва да са прасета ...

П.П. Виждам че имаш активна позиция по политически въпроси.Има трима ключови мислители, философи, футуролози които са определящи за днешната политика на САЩ.

Първият е отявлен противник на правителствата на САЩ и се самоопределя като комунист-анархист или като синдикален -анархист.Ноам Чомски.Това за което пише и мечтае може да се случи след 500-700 години.

Вторият е Карл Попър - днешната политическа доктрина на САЩ е изградена на неговите теории, предвиждания и виждания за това какъв трябва да е света и каква е ролята на САЩ в този свят.

Третият на който аз съм привърженик и чийто теории и предвиждания считам за най-реалистични е Алвин Толфлър - съветник на Роналд Рейгън и няколко други президенти след него.Той е умерен и не политически ориентиран в общоприетият смисъл.Определят го като "технократ фуруролог" - той казва, че няма значение дали си републиканец или демократ, комунист или имаш друга политическа ориентация -според него на всички тях им се "случва" едно и също нещо което те не разбират.Технологичното развитие на Човечеството предизвика качествени промени в живота му и променя ефективно устройството на обществото и йерархичната му структура.Тя става от вертикална в хоризонтална и това е благодарение на технологиите и въпреки съпротивата на политиците -властимащи в момента ...
                          "Третата вълна" е една от основните му книги.В книгата си "Новата цивилизация. Политиката на третата вълна" написана преди 20 години прави прогноза за "арабската пролет" като казва, че тази тоталитарни управления няма да издържат на натиска на развитието на съвременните технологии.Тогава нямаше дори интернет в България или поне по мой спомен се свързвахме чрез телефонен модем без да казваме на БТК и линията беше постоянно заета от трафика на данни-плащахме като за градски разговор.

Изобщо обяснява много неща които са случили и ни се случват и на практика ги предсказва.
                          Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 12:17.

Comment

• "Тя става от вертикална в хоризонтална и това е благодарение на технологиите и въпреки съпротивата на политиците"

Абсолютно вярно!

За това говоря и аз от маса време - че нещата все повече и във все по-голяма степен зависят единствено и само от обикновените хора.

Друг е въпросът, че някои "обикновени хора" яростно отказват да приемат това твърдение, защото ако го приемат, ще трябва и да работят за него или да поемат съответните отговорности.

А те не са свикнали да поемат отговорности. Те са свикнали на това все някой друг да решава вместо тях.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нещо, като социален трикълдаун викате?
                              Твърдението, че има "обикновени хора" предполага, че съществуват и "необикновени" такива, което пък предполага определени претенции от последните.
                              А носенето на отговорност се възпитава, както проактивността или пък пасивността разбира се.

Comment

Нямаше да има провал на проекта, ако такъв не беше стартиран изобщо.

А стартът на проекта даде именно Станишев.
                                Нямаше да има провал ако трети страни не се месеха.Пък и Цветелинка Борисова кво шси прай вятърните мелници и соларките.
                                То и санирането ний ще го плащаме ама нали е "безплатно" от ЕС....закривай реактори и пръй изолация.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X