Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не знам защо ми вменяваш национализация и тем подобни глупости.Нали твоя човек Костов тръбеше как приватизацията ще ни направи Швейцария на Балканите.Е кво стана.Е наскоро ми попадна една статия от тия времена дето се тръбеше че австрийци ще правят генератори във ВАМО.И какво стана.Сега гледам строят жилищен комплекс.А сега можеше да произвеждаме генератори и да ги сеем по Калиакра.А да, на нас не ни трябват кораби, ток газ тръби домати... И сега слушам по новините как сме са стреснали че продължаваме да чезнем.Даже в Сърбия дето НАТО я засипа с томахавки живеят по-добре а дори не са в ЕС и НАТО.Бе пропаста е голяма има място за всички, яд ме е че в онова време повярвах че ще се случи нещо хубаво.А да карам 15 годишен трошляк, има банани и мога да ходя дето си искам по Европътъ да ма таковат и газят с камиони секви цигани.И да ти кажа по онова време не участвах в еуфорията щото по природа съм си тома неверни....та затва не чаках ВАМОда ми даде апартамент, изтърпях че съм балък да не си внасям парите в пирамиди и какви ли още не глупости и не сбърках.Трееше си бия шамара нанекъде ма аз наивник, що да ходя някъде кат тука ще стане същото.И тия дето тогава ни лъжеха сега пак ме уверяват че отиваме към добро .Да бе да, друг път.

А по въпроса за Крим както и за други съм те признал за спец.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:13.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Не знам защо ми вменяваш национализация и тем подобни глупости.Нали твоя човек Костов тръбеше как приватизацията ще ни направи Швейцария на Балканите.Е кво стана.Е наскоро ми попадна една статия от тия времена дето се тръбеше че австрийци ще правят генератори във ВАМО.И какво стана.Сега гледам строят жилищен комплекс.А сега можеше да произвеждаме генератори и да ги сеем по Калиакра.А да, на нас не ни трябват кораби, ток газ тръби домати... И сега слушам по новините как сме са стреснали че продължаваме да чезнем.Даже в Сърбия дето НАТО я засипа с томахавки живеят по-добре а дори не са в ЕС и НАТО.
      Първо - СДС НИКОГА не са обещавали "светло бтдеще". Казваха че трябва да "стягаме коланите" и с много "бач" да оправим държавата си.
      Второ - не съм чувал за генератори, но след като Виденов изгони Роувър, бъдещето на ВАМО стана ясно.
      Със състоянието на държавата, я докарахме дотам - наши фирми да бягат в Румъния. За това нито демокрацията, ниото Костов са виновни.
      Не ти вменявам нищо. Заявяваш че искаш държавни фирми(като в Русия), а това става с национализация на съществуващите(като в Русия), или изграждане на нови с нашите/моите пари. Това при полужение че сам ми обясни, как се фалира държавна фирма. Че ти показах наличието на държавни фирми и у нас. Все са в "цветущо иконимическо състояние" държавните. И здравната каса "цъфти и връзва". Въобще, навсякъде където има общо е ....
      И те така. Плюеш демокрацията, но на въпросът - с какво да я заменим, не даваш предложения. Плюеш по евроценностите, но не казваш какви са твоите. Наричаш ме гей, но не казваш какъв си ти. Казваш ми че се усирам, но не обръщаш внимание на факта че аз не съм започнал нито една дискусия тук. Казваш че аз съм "ревял", а не спираш да ме заливаш с линкове. Казваш че ще ни мачкаш, но като ти кажа че ще го направиш ако можеш, ми казваш че няма да е персонално(щото не си струвам) а....как всъщност!? Казваш че си патриот, но казваш че мразиш народът си. Казваш че искаш независимост от САЩ, но пък нямаш против зависимост от Русия.
      Съжалявам, но ми е много трудно да разбера -КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАШ?

Митре, "признанието" ти не ми върши работа, освен ако не издаваш и валиден сертификат. Не е необходимо да съм спец. Достатъчно е да помня. А аз, за мое съжаление - помня. За съжаление, щото народната мъдрост гласи - умният си записва, простият помни. Е, Нетът си записва.
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:59.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Иска, някой друг да му е виновен. Ей това иска.

Това е добре позната защитна психологическа нагласа.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колкото до мачкането лично физически не съм те заплашвал, и няма да го направя по ред причини, имам пред вид че ще ви опонорим до дупка.Патриотизма ми се изчерпа, днес всеки е патриот, всеки милее за България , и не съжалявам народ който е на принципа след мен и потоп ако ще да стане.Не искам зависимост от никого, искам слугинажния синдром да спре най-после.Нямам идея каква ти е сексуалната ориентация, ако визираш думата еврогейове то тя е насочена към политиканското поведение на подръжниците на този ЕС, не на онзи дето ни обещаваха.Ще цитирам един пост от фейса - 6 000 000 знаят истината , 1 000 000 ги водят за носа.За коланите и Швейцария няма да споря, но да 27 години ги стягаме.....Да ти кажа разсъжденията ти за прехода, тръбите, АЕЦ и т.н не ме вълнуват защото се познавам с хора които лично са участвали във фалирането на две предприятия, нали знайш българина обича да се хвали колко голяма работа е, по природа си е дребен тарикат.... и т.н. и т.н.Просто гледам резултатите и си правя изводи.

Доколкото си спомням на вас все Русия и Путин ви пречат.Все някой има да пречи, лошото е когато сам си пречиш.Тоя разговор поне две години се върти около едно и също.Тъй като не мога да променя нищо,/ то и вие нищо не можете да промените с пропаганда във форумите, колкото и феновете на един отбор могат да променят договорения мач със викане и свиркане/ очаквам светлото бъдеще.Победителите не ги съдят, тъй че ако това бъдеще дойде ще се съглася че не съм бил прав, но ако не дойде ще ви припомня.Както го припомням на един бивш депутат който ми е комшия.Няма смисъл да ви обеснявам какво говореше като беше депутат, сега твърди че ес ни води към пропаст.

Comment

• Добре е преди всичко да се научите да цените дори и малкото, което имате.

Не спирате да иронизирате демокрацията и европейските ценности, но замисляли ли сте се, че именно европейските демокрации (Франция и Великобритания) са обявили война на Хитлер, с ясното съзнание, че ще платят висока цена за това.
            По времето по което СССР си е траел като п**ка.
            Та ако същите тези държави не бяха направили това, не е много ясно, дали сега в милата ви Русия нямаше да говорят на немски.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Колкото до мачкането лично физически не съм те заплашвал, и няма да го направя по ред причини, имам пред вид че ще ви опонорим до дупка.Патриотизма ми се изчерпа, днес всеки е патриот, всеки милее за България , и не съжалявам народ който е на принципа след мен и потоп ако ще да стане.Не искам зависимост от никого, искам слугинажния синдром да спре най-после.Нямам идея каква ти е сексуалната ориентация, ако визираш думата еврогейове то тя е насочена към политиканското поведение на подръжниците на този ЕС, не на онзи дето ни обещаваха.Ще цитирам един пост от фейса - 6 000 000 знаят истината , 1 000 000 ги водят за носа.За коланите и Швейцария няма да споря, но да 27 години ги стягаме.....Да ти кажа разсъжденията ти за прехода, тръбите, АЕЦ и т.н не ме вълнуват защото се познавам с хора които лично са участвали във фалирането на две предприятия, нали знайш българина обича да се хвали колко голяма работа е, по природа си е дребен тарикат.... и т.н. и т.н.Просто гледам резултатите и си правя изводи.

Доколкото си спомням на вас все Русия и Путин ви пречат.Все някой има да пречи, лошото е когато сам си пречиш.Тоя разговор поне две години се върти около едно и също.Тъй като не мога да променя нищо,/ то и вие нищо не можете да промените с пропаганда във форумите, колкото и феновете на един отбор могат да променят договорения мач със викане и свиркане/ очаквам светлото бъдеще.Победителите не ги съдят, тъй че ако това бъдеще дойде ще се съглася че не съм бил прав, но ако не дойде ще ви припомня.Както го припомням на един бивш депутат който ми е комшия.Няма смисъл да ви обеснявам какво говореше като беше депутат, сега твърди че ес ни води към пропаст.
              Колкото до мачкането - все тая. Написаното от мен си е в сила. Ако можеш(и искаш), ще го правиш. Поне опитваш със сигурност. Добре е да се знае че нямаш предвид физическа "дискусия", щото предишният ти подпис.... Абе, добре.
              Да ми казваш че ще ми опонираш, при полужение че постовете на десните тук, по принцип са отговори на внушения на левите или "русофилите"(ако трябва ще обясня кавичките) е малко безсмислено.
              Не зная дали осъзнаваш, че току що потвърди тезата ми, че държавата няма работа в бизнеса. Поне три пъти съм писал - нямам нищо против Русия. Основно ме притесняват родните русофили, донякъде и Путин. Или по точно политиката му. Мога да се закълна, че като ме пита руснак, го упътвам коректно. Нещо по вече - случвало се е на рускиня, да отделя време за да и намеря бунгало на Бяла. Не се хваля като теб, че съм ги пратил за зелен хайвер(американците), щото и тях нито ги обичам, нито ги мразя. След като "изповядвам" прословутите евроценности, значи ме наричаш гей. Няма как иначе. Слагаш общ знаменател. Преди малко, нарече човек, когото не познаваш - проскубан евреин, въобще....ръсиш определения безотказно. Мислиш ли че речникът ми е толкова беден, та не мога да отвърна подобаващо?
              Веднъж те предупредих - не си монополизирал простотията. И аз имам патент. Това че не се възползвам, не е защото съм възпитан по различно. Просто осъзнах че от това полза няма. Ако не се научим "да се взимаме предвид"(не пиша - да се уважаваме, поради ред съображения) - тежко ни.
              Оправи си "езикът", та да водим полезна дискусия.

Comment

• Гутен таг,да го е.а.
                "Еврогейските ценности" не са нищо повече от един абсолютно условен ориентир за политически модел. Кой както иска да го разбира.Факт е ,че декларира повече свобода от някои други политически модели ,но и отговорностите се разпределят съответно върху по-голямата част от електората. Когато се получат нещата всички викаме в един глас ,че сме мръднали леко напред и заслугата за това е наша и някак си забравяме ,че това е и заради общата рамка,но като ударим греда викаме,че модела ни пречи.
                При тоталитарен модел същите неща се постигат по-бързо и вероятно и по-ефективно,но метода на принудата върви заедно с куп гадории и сме приели ,че е погрешен. Та викам да се придържаме към свободата на мисълта и словото,плурализма и демокрацията,щото другия вариянт не се знае дали няма да ни прати я в Сибир,я в газовите камери или пък към безправно съществуване на социални помощи или като усърдни участници на "свободния пазар на труда" в някоя държава с добре развита икономика.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  Гутен таг,да го е.а.
                  "Еврогейските ценности" не са нищо повече от един абсолютно условен ориентир за политически модел. Кой както иска да го разбира.Факт е ,че декларира повече свобода от някои други политически модели ,но и отговорностите се разпределят съответно върху по-голямата част от електората. Когато се получат нещата всички викаме в един глас ,че сме мръднали леко напред и заслугата за това е наша и някак си забравяме ,че това е и заради общата рамка,но като ударим греда викаме,че модела ни пречи.
                  При тоталитарен модел същите неща се постигат по-бързо и вероятно и по-ефективно,но метода на принудата върви заедно с куп гадории и сме приели ,че е погрешен. Та викам да се придържаме към свободата на мисълта и словото,плурализма и демокрацията,щото другия вариянт не се знае дали няма да ни прати я в Сибир,я в газовите камери или пък към безправно съществуване на социални помощи или като усърдни участници на "свободния пазар на труда" в някоя държава с добре развита икономика.
                  Колко условен? И какви са условията?
                  Като се замислиш издълбоко, не е ли вярно че като всички мръднем напред, това се дължи на всеки един от нас? Даже на тия, които дърпат назад. Защо гейовете да нямат право да се изявяват? Като им забраним, те мигом ще минат на правилният бряг ли!? Всички знаем че не. Имало ги е, явно и ще ги има. Е!? Защо да наричаме политика която им позволява да са себе си еврогейска. Що не я наречем - евроинвалидска. Същата политика се бори и за правата на инвалидите.
                  Ако можеш ми обясни - как тоталитарният модел е по ефективен? Кога и къде това?

Comment

• Живеем с илюзията, че това, което са постигнали развитите демокрации, ние ще го постигнем толква бързо, колкото ни се иска.

И като не се получава това, което ни се иска, лесно идва и разочарованието и лутането.

Не си даваме сметка, че това, което те са постигнали, са го изстрадали вероятно много повече от нас самите.

Сега ни се дава възможността да вземем нещо наготово, но някои и това не ги устройва.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• "Глайвицки инцидент.
                      Инцидентът послужва като casus belli (повод) за начало на немските военни действия срещу Полша на 1 септермври 1939 година. Тази дата, последвана от обявяването на т.нар. странна война от страна на Англия и Франция на 3 септември 1939 година на Германия, се приема в историографията за начало на Втората световна война. Според победителите във войната провокацията е организирана от Райнхард Хайдрих и неговия подчинен — началник на групите VI-F (диверсии) Алфред Науйокс (нем. Alfred Naujocks), (1911—1960) /щурмбанфюрер от СС/ по указание на Адолф Хитлер. На друго мнение е немското държавно ръководство от това време, което счита, че поводът е инспириран от английски агенти в Полша и обслужва интересите предствалявани в "голямата игра" от бъдещия британски примиер-министър Уинстън Чърчил."

Тя Русия си траеше като п##ка и когато САЩ със Англия и франция носеха демокрация в арабския свят ама сега де факто само тя громи ИД.А САЩ се опитват да се вмъкнат пак към края за подялбата на пицата.Както беше и през WWII.
                      Известно ти е че Русия не започва войни тя само ги довършва.

Историята е учебник но някой трябва да го чете.Така и не се научихме - винаги с Германия но никога против Русия. - Н.В.Цар Борис III.Само че той имал куража да го каже на Хитлер, а ние нямаме куража да го кажем на Вашингтон.Както казах слугинажа трябва да спре.Вече разбрахме че имаме външно министерство особено при Д Митов, сега да видим някой ще се сети ли че ни трябва Министерство за България.Ще се държа така докато не започнат да работят за България.
                      " Евроатлантизмът е геополитическа философия за политическо, икономическо и военно сближаване на Северна Америка (в частност САЩ и в по-малка степен Канада) и Западна Европа в рамките на общите ценности на "демокрацията, индивидуалната свобода и върховенство на закона".В основата на евроатлантизма е Атлантическата харта от времето на Втората световна война (виж САЩ във Втората световна война). Разцвета на геополитическата философия настъпва в края на Втората световна война и по-специално с началото на Студената война, като противопоставяне на Съветския съюз с неговата комунистическа идеология и болшевизъм."С падане на Берлинската стена е отнет основния идеологически аргумент за съществуването на евроатлантизма, и според някои предимно руски геополитици-евроазийци застъпващи фундаменталните конструкти на т.нар. германска геополитическа школа, тази философия губи своя смисъл.Съединените американски щати се опитват да поддържат евроатлантизма и при новите геополитически реалности с лозунги от типа "борба срещу тероризма". Сред основните подръжници на евроатлантизма са бившите съветски сателити от Централна и Източна Европа (наричана от някои американски политици "Новата Европа"), а основно Германия и Франция от "Старата Европа" са по-резервирани към пропагандираните "нови ценности" в условията на новата геополитическа реалност в света след края на Студената война и падането на Желязната завеса."

Атлантическа харта.

Атлантическа харта подписана от американския президент Франклин Делано Рузвелт и британския министър-председател Уинстън Чърчил. 14 август 1941 г.

1. САЩ и Великобритания не се стремят към териториални или други завоевания.

2. Те няма да се съгласят с никакви териториални изменения, които не са в съгласие със свободно изразеното желание на заинтересованите народи.

3. Те уважават правото на всички народи да си избират формата на управление, при която искат да живеят; те се стремят към възстановяване на суверенните права и самоуправлението на тези народи, които са били лишени от това право по насилствен начин.

4. Като спазват съществуващите си задължения, те ще се стремят да осигурят такова положение, при което всички страни, големи и малки, победители и победени, да имат достъп на равни основания до търговията и световните суровинни източници, необходими за икономическото процъфтяване на тези страни.

5. Те се стремят да постигнат пълно сътрудничество между всички страни в икономическата област с цел да осигури за всички по-високо равнище на живот, икономическо развитие и социално осигуряване.

6. След окончателното унищожаване на нацистката тирания те се надяват да се установи мир, който ще даде възможност на всички страни да живеят в безопасност на територията си, а също да осигурят такова положение, при което всички хора във всички страни биха могли да живеят без страх и нужда.

7. Този мир трябва да даде на всички възможност свободно, без препятствия да плават по моретата и океаните.

8. Те смятат, че всички държави в света трябва де се откажат от използуването на сила по съображения от реалистичен и духовен характер, тъй като никакъв бъдещ мир не може да бъде запазен, ако държавите, които заплашват или могат да заплашват с агресия извън границите си, продължават да използват сухопътните, морските и въздушните си въоръжени сили. Чърчил и Рузвелт смятат, че занапред до установяване на по-широка и надеждна система за обща сигурност такива страни трябва да бъдат разоръжени. Великобритания и САЩ ще подпомагат и ще поощряват всички други осъществими мероприятия, които ще съдействуват на миролюбивите сили да се избавят от бремето на въоръженията."

Как точно се спазват тези условия.Особено точка трета.Би трябвало да уважат избора на сирийския народ примерно.Но в същото време създаваме една пета колона която спонсорираме да тръби че всъщност сирийския народ не иска Асад и тръгваме да го спасяваме, и 100 пъти повтаряме една лъжа докато стане истина./Гьобелс/
                      Много удобно да разпарчледосаме Югославия според евроатлантическите нужди и пак според тези нужди да пречим на Крим.
                      Как точно се прилага точка 8.В следствие на точка 3 обявяваме една страна за агресор чрез редица провокативни мероприятия и тръгваме да я бомбим.

Много двусмислени, провокативни и относителни според интересите на подписалите държави са тия евроатлантически ценности.
                      Attached Files

Comment

• Тоталитарни модели да искаш,и замаскирани, и явни. Ще ги познаеш по това,по изявите на местните интелектуалци и хората на изкуството . И по това,че често в изпълнителната власт се срещат близки роднини.

Comment

• Историята е учебник, който трябва да се чете и който ти Митак, не си чел (за пореден път се убеждавам в това).

Прочети за Невил Чембърлейн и за фразата с която е останал в историята и после пак говори за британски провокации в Полша.

Ако пък все още държиш да приемаш въпросната теза, като истинна, защо не приемеш като истина и тезите на Виктор Суворов?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                            Тоталитарни модели да искаш,и замаскирани, и явни. Ще ги познаеш по това,по изявите на местните интелектуалци и хората на изкуството . И по това,че често в изпълнителната власт се срещат близки роднини.
                            Ей, тарикат! Не това питах. Питах за по ефективен такъв. Даже за да няма недоразумения ще уточня - имам предвид ефектите на демокрацията. Нали това сравняваме?

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Как точно се прилага точка 8.В следствие на точка 3 обявяваме една страна за агресор чрез редица провокативни мероприятия и тръгваме да я бомбим.

Много двусмислени, провокативни и относителни според интересите на подписалите държави са тия евроатлантически ценности.
                            Я пак прочети, но тоя път внимателно, какво си постнал.
                            Ако според теб е нормално, някой докопал се до власта(не без помощ отвън), да трепе чисто физически опозицията, то за по вечето хора не е. Павлин няма да ми отговори, но да питам тебе, след като опозицията в Сирия са бандити, как ще определим нашите си партизани? Другото вече е ясно - руснаците не са сирийци. Те там бомбят опозицията а не ИДИЛ. И не, не може някой да привика чужда армия, за да громи опозицията си. Това вече сме го виждали, даже у нас. Ама го заклеймяваме, щото видяхме че е зло.

Comment

• "В сряда Русия наложи вето на проекторезолюцията на ООН, в която се настоява сирийското правителство да сътрудничи при разследването на предполагаемата химическа атака, за която Западът обвини силите на президента Башар Асад"

http://www.focus-news.net/news/2017/...-v-siriya.html

Защо пък вето? Нали според Русия всичко е провокация?
                              Защо тогава сирийското правителство да не съдейства затова да се извади истината наяве?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Ей, тарикат! Не това питах. Питах за по ефективен такъв. Даже за да няма недоразумения ще уточня - имам предвид ефектите на демокрацията. Нали това сравняваме?[COLOR="Silver"]

......
                                Абе чак тарикат още не съм станал,но съм на път.
                                Първо да си довърша предния пост,че с тоя мой таксиджийски лингвистичен инструментариум ,често ми се налага да се саморедактирам и преди малко съм забърсал в бързината част от това което мисля.
                                Та пак се редактирам сега.
                                Тоталитарни модели да искаш,и замаскирани, и явни. Ще ги познаеш по това, съществува пряка зависимост между политическия елит и икономическия такъв,по изявите на местните интелектуалци и хората на изкуството . И по това,че често в изпълнителната власт се срещат близки роднини.
                                А и не винаги тоталитарнитемодели се проявяват с авторитарен тип управление,което ги маскира в голяма степен. Поради законовите изисквания да няма конфликт на интереси е обичайно да се прибягва до практиката на задкулисния тип управление . По същество този тип на управление е типично тоталитарен,имам в предвид,че решенията не се взимат от навалицата,а от управленски центрове,които не са сформирани на демократичен принцип.
                                И не намирам това за ефект на демокрацията,а по-скоро за дефект.
                                А най-подвеждащото е ,че голяма част навалицата живее с доста добър стандарт точно при този тип управление.
                                Тарикатски ще пропусна да ти дам примери

Comment

Working...
                                X