Първоначално публикувано от ivan dimitrov
Покажи съобщение
Точнои пък Франция не може да бъде разорена от ВСВ, защото тя на практика не воюва, а е колаборационистки настроена. Освен това френски дивизии воюват на страната на Хитлер. Да не забравяме, че и Райхстага се защитава от френска СС дивизия, но кой знае защо се свените да го кажете.
Какво ми споменавате южна Корея и Япония. Едната е противопоставена на северна Корея, а другата на Русия. Като източна и западна Германия. До като имаше противопоставяне и те бяха добре. Сега нямат тоя икономически растеж. И то не поради икономическата криза. Знам какво беше ФРГ и какво е сега.
Темата не може никога да бъде добре развита в тоя формат. Сравняват се несъвместими неща. Старият строй се ьзащитава от хора, които поради неинициативността си сега са на прага на измирането, както и хора държащи на позабравени неща като чест, достонство, солидарност....
И обратното. противниците му са главно хора, които тогава са били неудачници, лузери или просто дребни мошеници, които не вирееха в оная среда. И тогава и сега те се задушаваха в една национална държава.
Сравнете ценностите, които се изповядваха тогава и сега.
И не повтаряйте като папагали за Япония, Франция и Корея!
Слезте малко на земята и се разходете до Гърция, Албания, Черна гора, Югославия......
Тогава може и да разберете, какво се опитвам да ви кажа. Поинтересувайте се защо с многотонни бомби са бомбардирани Плоещ, села в Гърция, Албания.....
Мечтаете си да сте като американците, французите и германците, но нас там просто не ни искат, освен за евтина работна ръка, пазар и проституция.
Щях за малко да кажа женска проституция, но слушайки някои хора ще си я оставя така.
Всъщност, я ми кажете, как виждате просперираща България.
Опишете ми я де!
Comment