Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
    Ми пусни картерните газове в някое шише от минерална вода с помоща на маркуче и виж дали се събира масло,малко миризлива история става...
    Утре ще видя какво ще направя, въпреки че съм поръчал комплекта вериги и някаква ъпгрейдната версия на картерната вентилация (реших да я сменя за всеки случай) че саабите имали проблем с тях
    Ама то ще се разбере чак след като ми я сменят
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Добре е да се премери компресия. Записваш си отчетеното на всеки цилиндър, след което се наливат по около 10 гр. масло в цилиндрите и пак се мери.
      Ако компресията от второто измерване е по-висока от тази при първото (с 10 или повече %), нещата отиват към сегменти.
      Питах за това, ма майсторчето каза че нищо няма да разберем така. Ако горяла била масло, щяла да има компресия..... Не можах и аз да разбера защо.... само предавам думите
      А и сега се сетих че няма как да извадят едната свещ и да запалят колата
      Last edited by Orm; d.m.y г., 23:58.
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Като мерят компресията не палят колата, само връртят на стартер с отворен дросел,свещите са вън
        Last edited by 546; d.m.y г., 05:12.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          Питах за това, ма майсторчето каза че нищо няма да разберем така. Ако горяла била масло, щяла да има компресия..... Не можах и аз да разбера защо.... само предавам думите
          А и сега се сетих че няма как да извадят едната свещ и да запалят колата
          Ми не. Много неща могат да се разберат по тоя способ, дори и това ако има изгорели клапани.

Вярно е това, че когато един мотор гори масло, компресията е висока именно, защото маслото преминава покрай износените сегменти и уплътнява. Но това става при работещ мотор а не докато върти на стартер.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• В какъв цвят пуши? Дори да има нормална компресия, пак може да гори масло заради сегменти. Маслообиращите не оказват значимо влияние на компресията, но недобре работещи, могат да повишат разходът на масло. На тоя мотор, колко са му номиналните обороти?

Ако си говорим сериозно обаче - това е Сааб, ти какво очакваш? Толкова е грозно това, че даже компресията бяга далеч от него, какво остава за течностите.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              .....Ако си говорим сериозно обаче - това е Сааб, ти какво очакваш? Толкова е грозно това, че даже компресията бяга далеч от него, какво остава за течностите.
              Не го бъзикай!

Няма пари за Лада, човекът и затова си е купил неква грозна западна кола.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Грозната шведка е боядисана (въпреки че, както се очакваше майстора си остави ръцете тук таме), газифицирана, с нови унироялки, графитени джанти и.т.н. Мислех да почна седалките да ги оправям, ама ето на, изненада
                Та, днеска се оказа че един маркуч излизащ от картера има дупка с размерите на еднолевка, и цялата кола отдолу чак до резервоара е в масло, явно при повечко натискане се е изливало масло по гърнетата, сменихме го с някакво измислено маркуче, докат дойде новия комплект. Понатисках из цариградско тука и не видях да има пушеци.... Тия дни ще накарам някой да кара след мен и да гледа......... въпреки че аз като дам газ и правя времеви тунел и хората виждат само изчезващи силуети.....
                Иначе савчето 1-1,5 литра на 10К уж се води за нормален разход..... Са така и така ще вадят главата да сменят веригата, та направо и главата ще я закарам да я постегнат, да сменят гумичките, ще сменя и гарнитурите и семерига на коляновия вал и след това едва ли ще има кой знае каква загуба на масло...

---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Не го бъзикай!

Няма пари за Лада, човекът и затова си е купил неква грозна западна кола.

Ехххх ладичката..., не мога да си я позволя.....
                Last edited by Orm; d.m.y г., 15:04.

Comment

Ехххх ладичката..., не мога да си я позволя.....
                  Ако бях на мястото на кремълския ти приятел, щях да ти подаря една.

Ти такъв труд му хвърляш.

Досега си си честно заработил поне една.

Ако ти трябват някакви атестации, само свиркай

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Не го бъзикай!
                    Няма как, всеки е свободен да избира и да има собствен вкус, но това винаги носи последствия. Иначе казано - има си цена, която се плаща неминуемо. Както аз свикнах да ме бъзикат за ходовата част на Алфата, така и Орм трябва да свикне с коментарите за външният вид на изтребителя. Който ако беше стелт, щеше да е поносим( м/у другото). Това предното е в сила, в случай че технологията е активна както отвън, така и отвътре, разбира се. Ей го на - гумено съединение, хванато със скоби от двете страни, пак намира начин да избяга от това изчадие. В Рим има статуя на Медуза, разправят че това е самата Медуза, видяла Сааб "на живо".

Comment

Няма как, всеки е свободен да избира и да има собствен вкус, но това винаги носи последствия. Иначе казано - има си цена, която се плаща неминуемо. Както аз свикнах да ме бъзикат за ходовата част на Алфата, така и Орм трябва да свикне с коментарите за външният вид на изтребителя. Който ако беше стелт, щеше да е поносим( м/у другото). Това предното е в сила, в случай че технологията е активна както отвън, така и отвътре, разбира се. Ей го на - гумено съединение, хванато със скоби от двете страни, пак намира начин да избяга от това изчадие. В Рим има статуя на Медуза, разправят че това е самата Медуза, видяла Сааб "на живо".
                      Зачакай Сухой да спрат да произвеждат самолети и да минат на ширпотреба, да видиш какво ще се появи на пазара

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Много си ми е убаво саавчето, с един черен цвят на мерцедес, мисля че космо щварц се казваше или нещо такова със сини и лиляви перли.... Остава само да и затъмня стъклите и да боядисам апаратите и да взема вентилирани дискове и накладки редстаф и да и сменя съединителя после и...... сигурно нещо друго и съм готов

Не знам дали да я чипосам или не, в големи размисли съм изпаднал, от една страна 230кс и 360Mm не са малко, а и цялата кола измислена за тази мощност, от друга пък страна с една джиджавка на Maptune и колата става 275-280 кс..... Голяма дилема....

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Зачакай Сухой да спрат да произвеждат самолети и да минат на ширпотреба, да видиш какво ще се появи на пазара
                        Советские часы "Ракета" - самые быстрые часы в мире.....
                        Last edited by Orm; d.m.y г., 17:29.

Comment

• Първият saab на който съм се возил беше този на един приятел (средата на 80 - те):

Беше му сложил мотор от Варен-бук, щото оригиналният беше предал Богу дух, пък в ония години части за западни таралясници - йок.

Возеше, като лодка.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първият saab на който съм се возил беше този на един приятел (средата на 80 - те):

Беше му сложил мотор от Варен-бук, щото оригиналният беше предал Богу дух, пък в ония години части за западни таралясници - йок.

Возеше, като лодка.
                            Нали не е имало западни коли Какви са тия връзки? Защо не св те пратили в Сибир да сечеш борчета?
                            Иначе този модел не ми харсва определено, дори и зьа ретро кола, като имаме впредвид какви алфи са произвеждали тия години.... а и жигулки е имало.... Абе яка конкуренция....

Comment

Нали не е имало западни коли Какви са тия връзки? Защо не св те пратили в Сибир да сечеш борчета?
                              Иначе този модел не ми харсва определено, дори и зьа ретро кола, като имаме впредвид какви алфи са произвеждали тия години.... а и жигулки е имало.... Абе яка конкуренция....
                              Кой е казвал, че не е имало западни коли? Имаше, но нямаше по-голям кошмар от това да караш стар западен таралясник у нас, освен ако не си тираджия.

Поради това не-веднъж съм казвал на сегашните отворени майсторчета, че сега е лесно. Само трябва да определиш причината и да подмениш старата част с нова.

Някога, що се касае до западните коли, това въобще не беше достатъчно. Трябваше си висш технически пилотаж за да можеш да преправиш дадена част с такава от соц-кола.

Знаеш ли как се присаждат жигулови шарнири на фордови носачи?

Дай това на някоe днешно майсторче да го направи.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Много си ми е убаво саавчето, с един черен цвят на мерцедес, мисля че космо щварц се казваше или нещо такова със сини и лиляви перли.... Остава само да и затъмня стъклите и да боядисам апаратите и да взема вентилирани дискове и накладки редстаф и да и сменя съединителя после и...... сигурно нещо друго и съм готов

Не знам дали да я чипосам или не, в големи размисли съм изпаднал, от една страна 230кс и 360Mm не са малко, а и цялата кола измислена за тази мощност, от друга пък страна с една джиджавка на Maptune и колата става 275-280 кс..... Голяма дилема....

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Советские часы "Ракета" - самые быстрые часы в мире.....
                                Не ти трябва допълнително мощност. За да стигнеш най бързо от точка А до точка Б, това с което разполагаш в момента е предостатъчно. Екстра мощност трябва на тия, които искат да не виждат другите отпред, а в крайните случаи - и в огледалото. Ти нямаш такива проблеми, не зная някой да може да се "дърпа" със затворени очи.

Оправи ли се с фурнира?

Comment

Working...
                                X