If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импровизирани руладини - с остатъци от хладилника.
Свински карета, начукани до тънък лист; някаква плънка вътре - кисели краставици, чушка и синьо сирене в случая; пекат се на 200 градуса в зехтин и вино около половин час, поръсват се с настърган кашкавал малко преди изваждане от фурната. Подправки - на вкус. Аз забравих да сложа сол, но сиренето и краставичките компенсираха
Имате от мен един голям поклон за уменията, особено за bass
П.П. Да не е съвсем поста ми спам, ето и от мен една хубава торта на една моя приятелка. В момента участва в конкурс на списание "Кулинарен журнал" и може да гласувате за нея.
Пак спасителни акции в полузаспало състояние...
Зеленчукова кремсупа със сирена и нещо като кюфтенца по цариградски със сос от остацътите синьо сирене (описан нейде из предните рецепти) за мезе на бирата преди лягане.
За супата: в подсолена вода се сваряват нарязани на едро няколко моркова, един голям картоф, глава целина, глава лук - каквото имаше изостанало из хладилника. Минават през пасатора заедно с течността и се връщат в измитата тенджера. Сервирам с крутони, магданоз (а най-добре - нарязан на фини кръгчета праз) и настъргани сирена - синьо и ементал имах.
Крутоните: загрявам малко зехтин в тигана, пускам нарязан на кубчета хляб и поръсвам с риган, босилек или чубрица - според манджата, за която са предназначени. Джуркат се регулярно, докато станат хрупкави и златисти от всички страни. С разни долнопробни черни и клисави хлябове става учудващо добре С пастет и хайвер са отлична компания и на вина, само че с по-подходяща за мазане форма (от франзела например). Но да не се отплесвам.
Кремсупа "Шрек" Тиквички, зелени чушки, праз, целина (глави и листа).
По принцип смятам, че пасаторите/кухненските роботи са от лукаваго, но след неочаквания успех на оранжевата супа рекох да пробвам пак - този път със зелени неща. Жалко, че по условие нямам право да ползвам броколи, а спанак няма - щеше да стане по-яка на цвят (и, което е по-важно, по-вкусна)
Ники, имаш страхотно отношение към храната, направо граничи с прфесионално такова! Откъде намираш време и нерви? За качеството на снимките мисля да не говоря, че огладнях...
п.п. Даже и ножа ти е "спешъли" за беконче...не е от България, нали?
Ники (bager), времето не е проблем - така или иначе трябва да се яде и готви, що да не е част от кефа вместо от задълженията? Аз така ги разбирам нещата. Има връзка с темата за бавната революция Убеден съм, че всеки може да си намери занимание, с което да разпуска - едни кадмират горивни рейки, други късат гуми, трети ремонтират часовници...
Имам една любима фраза: "Когато от работата изчезне усилието (психическото), тя се превръща в изкуство." При мен освен професията ми готвенето се вписва в тази концепция (не казвам, че е чак изкуство, ама схващате логиката )
Тази събота даже направихме готварски джем-сешън с едни приятели (на снимката), които го предложиха на майтап след разглеждане на тази тема във форума, а се включиха много активно в готвенето Отличен повод да опитаме и няколко вина от нови реколти. Раз-пус-ка-не.
В неделя пък си готвих по ергенски едни чудовищно заблажени яйца по панагюрски
За качеството на снимките - телефончето се справя добре само на електроженната светлина на плота в кухнята Направих маса снимки на готвачите от джема, ма нищо не стаа от тях... Някой ден като стана на едно мнение със себе си по отношение на баланса габарити/качество, ш си купя и фотоапарат
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment