Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mihaeles Покажи съобщение
    Аз вчера реших да направя изненада, скоро ходихме на суши бари и моя милост много хареса суши .....та така реших да опитам, порових из нета за подробности и опс, грешката ми бе, че не взех китайски ориз. Но видях, че не е сложно и вече съм в пълна бойна готовност с всички подходящи продукти за истинското суши )))
    Ето това беше моя първи опит КЛИК
    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

• Искам да ви се похваля , снощи направих първия си кекс и той взе че стана много вкусен . После ще направя снимки и ще ви го покажа
      sigpic

Comment

• Пилешки гърди в прасковен сос.
        Поредната "лайт" интерпретация (да не кажа издевателство) на класическа рецепта По принцип е за по-тлъсти патешки гърди. Рецептата я има в албума във фликър.
        Attached Files
        Last edited by bass; d.m.y г., 14:23.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• Да видим кога ще ми омръзне да правя чийзкейкове

“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Два пъти годишно ми се дояжда нещо сладко. Вики, сега е единият път

Comment

• Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
              Да видим кога ще ми омръзне да правя чийзкейкове
              Може ли да споделиш рецептата и как се прави, защото съм ламер в кухнята, но пък имам желание
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• А дали е уместно да попитам тук за някаква вкусна рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане...Последния път я правих с яйца и сирене, ама търся нещо по впечатляващо? Нещо с месо, че не обичам да ям посно :P:P

Благодаря
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                  А дали е уместно да попитам тук за някаква вкусна рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане...Последния път я правих с яйца и сирене, ама търся нещо по впечатляващо? Нещо с месо, че не обичам да ям посно :P:P

Благодаря
                  Може да си направиш едно "пастицио", нещо като мусака със спагети, близко е до лазаня Има доста рецепти в нета И рецептата е гръцка.
                  Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    Може да си направиш едно "пастицио", нещо като мусака със спагети, близко е до лазаня Има доста рецепти в нета И рецептата е гръцка.
                    А ти кога ще ни поканиш на "пастицио"? Или поне покажи снимки
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                    BMW 316 Compact '95

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                      А ти кога ще ни поканиш на "пастицио"? Или поне покажи снимки
                      Миии, като си купя още 2 стола, че нямам )) Иначе другото пастицио ще го снимам, пък вас мога по бира да ви черпя идната седмица
                      Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                        ...рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане......Нещо с месо
                        Е как - гречка с консерва тушонка The ultimate red army ration
                        Тушонката е като русенско варено, но с телешко месо. От където следва, че игнорираш уточнението и бухаш консерва русенско - има си и мазнина, и сол вътре (а ако извадиш късмет - и месо).
                        Last edited by bass; d.m.y г., 19:59.

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Може ли да споделиш рецептата и как се прави, защото съм ламер в кухнята, но пък имам желание
                          Много е лесно ,за сметка на това ужасно вкусно
                          Идеално за влизане в топ(ка) форма

Това е рецептата, с малко модификации от моя страна
                          цък

За основата използвах кафява захар,
                          в крема не съм слагала чай матча ,а ванилия
                          и заливката съм я направила с горски плодове
                          Успех и да ти е сладко после
                          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Пияна патица с ябълки.
                            Сдобих се патарока по доста куриозен начин и ща-не ща, трябваше да се сготви (но не, не е от контингента на някое лондонско езерце ). Рецептата >>

Attached Files
                            Last edited by bass; d.m.y г., 14:34.

Comment

• Сега се зачетох в темата и относно чиабатата от предишната страница смея да твърдя, че я докарвам доста добре. Рецептата, по която я правя е австрииска, а австрииците от къде са я крали не знам. Прави се от брашно тип 700 защото поема повече вода от тип 500(бяло брашно) и защото след това хлябът има малко по-тъмен цвят. Към брашното се добавя и 5% специална смес, която съдържа какви ли не емулгатори, подобрители и набухватели. За нормален хляб съотношението на вода и брашно е 1:2, докато при чиабатата се добавя почти 60% вода. Другото което е особено е, че се променя времето за забъркване на тестото, ако нормално тесто се бърка 6-7мин. на бавни обороти(за това време брашното абсорбира водата) и 7-8мин. бързо (за това време тестото стига температура от около 28-32 градуса, в зависимост водата, която сме добавили, колко е била топла), за чиабатата времето за абсорбиране е не повече от 4-5 минути, а бързите са около 9-10мин.. Целта е тестото да стане много меко. След като се разбърка тестото не се оформа, а се вади и се поставя във висока тава, предварително намазана с мазнина. Поредната особеност на чиабатата е, че при нея протича т.нар. двойна ферментация. Тоест след като поставим тестото в тавата, го оставяме за около час на стайна температура да бухне. След като бухне тавата се обръща върху плот като се гледа да не се тръска много, защото тестото може да спадне и се нарязва на калъпчета по вкус. И чак сега се слагат калъпчетата във ферментационна камера за около 40мин. до час. Ферментационната камера поддържа температура 32-38 градуса (според зависимост каква производителност се гони) и е с влажност над 80%. Може всеки да си направи такава камера като си включи печката леко да грее и от време на време пръска тестото, което е вътре, с вода.
                              Хлябът се пече около 20-22мин. на температура 240-250 градуса горни реотани и 210-230 долни.
                              Мая се добава 1-2%, сол-2%, може и захар като ако се добавя захар се намаля времето за печене.
                              Съветвам някой ако се е заинтересувал от тази рецепта да НЕ опитва това в къщи. Ще се омаже като за световно и ако в крайна сметка се получи нещо, резултатът ще бъде разочароващ.
                              За съжаление не мога да сложа снимки защото в работата ако ме засекат, че снимам малко ще ме хлецат
                              alfa romeo sprint 1984

Comment

• Хубава темичка сте заформили тук.

Я дайте някое и друго изпитано предложение за марината за свински филета на скара.
                                Че се чудя на какво да се спра.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X