Известие
Collapse
No announcement yet.
Кулинарна
Collapse
X
-
Пилешки гърди в прасковен сос.
Поредната "лайт" интерпретация (да не кажа издевателство) на класическа рецептаПо принцип е за по-тлъсти патешки гърди. Рецептата я има в албума във фликър.
Last edited by bass; d.m.y г., 14:23.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеДа видим кога ще ми омръзне да правя чийзкейковеМоже ли да споделиш рецептата и как се прави, защото съм ламер в кухнята, но пък имам желание
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
А дали е уместно да попитам тук за някаква вкусна рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане...Последния път я правих с яйца и сирене, ама търся нещо по впечатляващо? Нещо с месо, че не обичам да ям посно :P:P
БлагодаряAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеА дали е уместно да попитам тук за някаква вкусна рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане...Последния път я правих с яйца и сирене, ама търся нещо по впечатляващо? Нещо с месо, че не обичам да ям посно :P:P
БлагодаряИма доста рецепти в нета
И рецептата е гръцка.
Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеМоже да си направиш едно "пастицио", нещо като мусака със спагети, близко е до лазаняИма доста рецепти в нета
И рецептата е гръцка.
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениеА ти кога ще ни поканиш на "пастицио"? Или поне покажи снимки)) Иначе другото пастицио ще го снимам, пък вас мога по бира да ви черпя идната седмица
Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение...рецепта с "гречка" ??? Търся нещо соленичко да стане......Нещо с месоThe ultimate red army ration
Тушонката е като русенско варено, но с телешко месо. От където следва, че игнорираш уточнението и бухаш консерва русенско - има си и мазнина, и сол вътре (а ако извадиш късмет - и месо).Last edited by bass; d.m.y г., 19:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеМоже ли да споделиш рецептата и как се прави, защото съм ламер в кухнята, но пък имам желание
Идеално за влизане в топ(ка) форма
Това е рецептата, с малко модификации от моя страна
цък
За основата използвах кафява захар,
в крема не съм слагала чай матча ,а ванилия
и заливката съм я направила с горски плодове
Успех и да ти е сладко после“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Пияна патица с ябълки.
Сдобих се патарока по доста куриозен начин и ща-не ща, трябваше да се сготви (но не, не е от контингента на някое лондонско езерце). Рецептата >>
Last edited by bass; d.m.y г., 14:34.
Comment
-
Сега се зачетох в темата и относно чиабатата от предишната страница смея да твърдя, че я докарвам доста добре. Рецептата, по която я правя е австрииска, а австрииците от къде са я крали не знам. Прави се от брашно тип 700 защото поема повече вода от тип 500(бяло брашно) и защото след това хлябът има малко по-тъмен цвят. Към брашното се добавя и 5% специална смес, която съдържа какви ли не емулгатори, подобрители и набухватели. За нормален хляб съотношението на вода и брашно е 1:2, докато при чиабатата се добавя почти 60% вода. Другото което е особено е, че се променя времето за забъркване на тестото, ако нормално тесто се бърка 6-7мин. на бавни обороти(за това време брашното абсорбира водата) и 7-8мин. бързо (за това време тестото стига температура от около 28-32 градуса, в зависимост водата, която сме добавили, колко е била топла), за чиабатата времето за абсорбиране е не повече от 4-5 минути, а бързите са около 9-10мин.. Целта е тестото да стане много меко. След като се разбърка тестото не се оформа, а се вади и се поставя във висока тава, предварително намазана с мазнина. Поредната особеност на чиабатата е, че при нея протича т.нар. двойна ферментация. Тоест след като поставим тестото в тавата, го оставяме за около час на стайна температура да бухне. След като бухне тавата се обръща върху плот като се гледа да не се тръска много, защото тестото може да спадне и се нарязва на калъпчета по вкус. И чак сега се слагат калъпчетата във ферментационна камера за около 40мин. до час. Ферментационната камера поддържа температура 32-38 градуса (според зависимост каква производителност се гони) и е с влажност над 80%. Може всеки да си направи такава камера като си включи печката леко да грее и от време на време пръска тестото, което е вътре, с вода.
Хлябът се пече около 20-22мин. на температура 240-250 градуса горни реотани и 210-230 долни.
Мая се добава 1-2%, сол-2%, може и захар като ако се добавя захар се намаля времето за печене.
Съветвам някой ако се е заинтересувал от тази рецепта да НЕ опитва това в къщи. Ще се омаже като за световно и ако в крайна сметка се получи нещо, резултатът ще бъде разочароващ.
За съжаление не мога да сложа снимки защото в работата ако ме засекат, че снимам малко ще ме хлецатalfa romeo sprint 1984
Comment
Comment