If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз харесвам да готвя, но ми е тъпо, ако го готвя само за себе си....скучно е...няма с кой да споделиш идеята.
Скариди по JAMAL-ски
Продукти:
скариди
чесън
масло
лимон
бира/бяло вино
сол
черен пипер
Чесънът се запържва до позлатяване у маслото. Добавят се скаридите, които си пускат собствен сос. Добавят се солта, черния пипер, лимона, магданоза, бирата/виното и се бърка сравнително интензивно. Така, докато соса се изпари, след което се добавя още малко масло. До този момент скаридите са се задушили, сега малко ги запържваме.
Бон апети.
Attached Files
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Роби, мани ги тия дето си мислят, че като е автофорум трябва да сме неграмотни и да говорим само и едниствено за коли.
Аз пък сега направих сьоНга на скара. Тайната е в марината:
зехтин, лимон, счукан чесън, копър, солчица, мента (листа)
Това съм го правил почти същото. Пробвай да смениш лимона с лайм и да добавиш пресен босилек. Мумтаз!
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Рибата на каква скара я печете - не ви ли залепва, цапа и мирише и после трябва да се мие. На стндартните скари само скумрията ни става както трябва.
Имаме една с тефлоново покритие Kenwood с капак и я ползваме предимно за печене на зеленчуци - стават перфектно.
Може да се пече на парти грил, тогава почти не залепва.
Но нищо не може да замени истниската скара с дръвца, стига да има условия.
Ти ме подсети, че имаме един вертикален грил Solak - не сме го ползвали от години. Пече по интересен начин месото - сланината става една хрупкава и мазнината се стича в чекмедженце.
Comment