Абе не знам за гаспачо ама едно минестроне ми се е привидяло- хубава лека доматена супичка.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кулинарна
Collapse
X
-
Дневният отчет - две ежедневки за закърпване на положението.
Пилешка супа по bassтунски, без застройка (или зеленчукова супа с пилешко, или каквато там). Както гласи народната мъдрост, "колкото свекърви, толкова и рецепти за пилешка супа"Аз зверски обичам целина и я ръгам навсякъде, тук не правя изключение. Другите съставки са червена и зелена чушка, лук, морков (задушени в масло преди наливане на бульона), един малък картоф, фиде. Черен пипер на зърна и сол няма какво да ги споменавам.
Другото е свински котлет, задушен във вино, със зеленчуци - отличен пример за постигане на максимален ефект с минимум усилияВсичко се бухва сурово в пръстения гювеч, нарязано на едро (ред котлети, ред зеленчук), залива се с половин бутилка червено вино и след 2 часа на 150 градуса е готово. Много обичам манджи, които се готвят сами. Тази си сменя коренно характера при различен избор подправки. В случая ползвам песто за мръвките, но с чубрица, девесил или джоджен докарва много традиционен вкус.
Last edited by bass; d.m.y г., 10:23.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Алфистите явно (и очаквано) джуркат повече горивни смеси, отколкото манджиИ правят картерни салати вместо зеленчукови
Темата тръгна със сьомга и май ще приключи със сьомга... или не?
Това е от събота - сьомга филе с бадемова коричка.
Въпросната коричка е смес от накълцани сурови бадеми, чесън, лимонови корички (и сока от лимона), розмарин. На практика рибата се маринова след овалване в сместа докато се занимаваме с гарнитурата от сотирани (но минимално овкусени) картофи. Пече се върху малко зехтин за около 15 минути в предварително загрята фурна (200 градуса). Последните 5 минути пускам на грил, само отгоре - за допълнително зачервяване на кората и хрупкави бадеми (част от които нарочно съм оставил по-едри).
Точно това вино на снимката не е идеалното за случая, обаче от два дни си търсех повод да го отворя, че ме глождеше нетърпение да опитам тазгодишното издание GPLast edited by bass; d.m.y г., 15:31.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Не на всички снимки се вижда, ама порциите са (поне) по две - споделям, споделямКато се случи да съм сам, експериментирам. Да не си омръзваме с другарката във всякакъв смисъл, нали...
Last edited by bass; d.m.y г., 16:02.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Абе Никииии, къ ни тъ мързи да снимаш бе))
Аз ся се потя с едно ризото с октоподи, ама шибания ориз седи като камък, неговата мама.
ПП. За сведение на д.с. Шибан не е обидна дума - справка министър Б. Димитров.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Мчи аз щракам с тилифонта, дет ми е подръка така или иначе - не съм инсталирал фотостудио в кухнята
С картинки е много по-надъхващо, аз примерно от тоз порносайт се вдъхновявам ежедневно:
Food Porn Daily
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеТвойто тилифонь снима далеч по-добре от моето явно
Иначе това вечеряхме + няколко пилс урквел
С кафявия ориз стана накрая,
тва твойто натюрморт))
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Пак ежедневка, ама фюжън
Пълнени чушки и тиквички, но със сос от синьо сирене вместо обичайния бешамел.
Мързи ме да описвам рецептата, тургам само малко снимки от процеса. Някой ако се интересува - да пита, макар че това са си изконни рецепти от българската (балканската?) и френската кухня и ги има из нета (в доста противоречиви понякога варианти, всъщност). Хъмириканцити мноо му се радват на тоз сос, но го съсипват по типичния си начин - с чесън на прах, лук на прах, жълтък на прах (или даже майонеза).Нищо чудно и черния пипер да го слагат на прах...
Last edited by bass; d.m.y г., 16:17.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение...Мързи ме да описвам рецептата, тургам само малко снимки от процеса...
Comment
-
Само за фотогеничност е тая разделност, да се видят съставките - секунди след шота вече е дошла жегата и сичко става мазало, да не говорим като сложа каймата и червения пипер
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Ето какво направих в събота (в селото на жената):
Мариновани свински вратни пържолки и свински каренца. Пържолките са добре начукани, а каренцата - по-малко, за да останат по-дебели и по-сочни. Маринатата е от чубрица, червен пипер, чер пипер, сол, 50 мл домашна ракия и 250 мл бира (искаше ми се да я направя с вино, ама дядката беше заспал и не можахме да го намерим):
+ малко наденичка (купешка, но беше хубава)
и се получи това (салатката е от жената):
след това започнахме така (с тъщата и сестра й):
Иначе, особено ако месото е прясно и хубаво, съм привърженик на класическия начин на приготвяне на пържолките - само сол, червен и чер пипер. Така ги направих на обяд:
+ малко купешки кебапчета (ставаха):
Comment
Comment