Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Абе не знам за гаспачо ама едно минестроне ми се е привидяло- хубава лека доматена супичка.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

    Comment


    • #47
      Дневният отчет - две ежедневки за закърпване на положението.

      Пилешка супа по bassтунски, без застройка (или зеленчукова супа с пилешко, или каквато там). Както гласи народната мъдрост, "колкото свекърви, толкова и рецепти за пилешка супа" Аз зверски обичам целина и я ръгам навсякъде, тук не правя изключение. Другите съставки са червена и зелена чушка, лук, морков (задушени в масло преди наливане на бульона), един малък картоф, фиде. Черен пипер на зърна и сол няма какво да ги споменавам.

      Другото е свински котлет, задушен във вино, със зеленчуци - отличен пример за постигане на максимален ефект с минимум усилия Всичко се бухва сурово в пръстения гювеч, нарязано на едро (ред котлети, ред зеленчук), залива се с половин бутилка червено вино и след 2 часа на 150 градуса е готово. Много обичам манджи, които се готвят сами. Тази си сменя коренно характера при различен избор подправки. В случая ползвам песто за мръвките, но с чубрица, девесил или джоджен докарва много традиционен вкус.
      Attached Files
      Last edited by bass; d.m.y г., 10:23.

      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

      Comment


      • #48
        Алфистите явно (и очаквано) джуркат повече горивни смеси, отколкото манджи И правят картерни салати вместо зеленчукови
        Темата тръгна със сьомга и май ще приключи със сьомга... или не?

        Това е от събота - сьомга филе с бадемова коричка.
        Въпросната коричка е смес от накълцани сурови бадеми, чесън, лимонови корички (и сока от лимона), розмарин. На практика рибата се маринова след овалване в сместа докато се занимаваме с гарнитурата от сотирани (но минимално овкусени) картофи. Пече се върху малко зехтин за около 15 минути в предварително загрята фурна (200 градуса). Последните 5 минути пускам на грил, само отгоре - за допълнително зачервяване на кората и хрупкави бадеми (част от които нарочно съм оставил по-едри).

        Точно това вино на снимката не е идеалното за случая, обаче от два дни си търсех повод да го отворя, че ме глождеше нетърпение да опитам тазгодишното издание GP
        Attached Files
        Last edited by bass; d.m.y г., 15:31.

        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

        Comment


        • #49
          Само едно въпросче : Тия "джиджани" манджи сам ли си ги ядеш после или ги споделяш с някоя мадама

          п.с. Много добре се справяш!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

          FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

          Comment


          • #50
            Не на всички снимки се вижда, ама порциите са (поне) по две - споделям, споделям Като се случи да съм сам, експериментирам. Да не си омръзваме с другарката във всякакъв смисъл, нали...
            Last edited by bass; d.m.y г., 16:02.

            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

            Comment


            • #51
              Абе Никииии, къ ни тъ мързи да снимаш бе ))
              Аз ся се потя с едно ризото с октоподи, ама шибания ориз седи като камък, неговата мама.

              ПП. За сведение на д.с. Шибан не е обидна дума - справка министър Б. Димитров.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

              Comment


              • #52
                Мчи аз щракам с тилифонта, дет ми е подръка така или иначе - не съм инсталирал фотостудио в кухнята
                С картинки е много по-надъхващо, аз примерно от тоз порносайт се вдъхновявам ежедневно:
                Food Porn Daily

                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                Comment


                • #53
                  Твойто тилифонь снима далеч по-добре от моето явно



                  Иначе това вечеряхме + няколко пилс урквел
                  С кафявия ориз стана накрая
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

                  Comment


                  • #54
                    Ето какви специалитети се приготвят в каньона на река Чернелка, наричан още "плевенската Аризона":
                    Attached Files
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

                    Comment


                    • #55
                      Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Твойто тилифонь снима далеч по-добре от моето явно



                      Иначе това вечеряхме + няколко пилс урквел
                      С кафявия ориз стана накрая
                      Тез гозби, от различен жарн, бре,
                      тва твойто натюрморт))
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

                      Comment


                      • #56
                        Пак ежедневка, ама фюжън
                        Пълнени чушки и тиквички, но със сос от синьо сирене вместо обичайния бешамел.

                        Мързи ме да описвам рецептата, тургам само малко снимки от процеса. Някой ако се интересува - да пита, макар че това са си изконни рецепти от българската (балканската?) и френската кухня и ги има из нета (в доста противоречиви понякога варианти, всъщност). Хъмириканцити мноо му се радват на тоз сос, но го съсипват по типичния си начин - с чесън на прах, лук на прах, жълтък на прах (или даже майонеза). Нищо чудно и черния пипер да го слагат на прах...
                        Attached Files
                        Last edited by bass; d.m.y г., 16:17.

                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                        Comment


                        • #57
                          Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                          ...Мързи ме да описвам рецептата, тургам само малко снимки от процеса...
                          Зеленчуците в тигана за снимката ли си ги подредил или е някаква модерна форма на "разделно запържване"
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

                          sigpic

                          Comment


                          • #58
                            Само за фотогеничност е тая разделност, да се видят съставките - секунди след шота вече е дошла жегата и сичко става мазало, да не говорим като сложа каймата и червения пипер

                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

                            Comment


                            • #59
                              Ето какво направих в събота (в селото на жената):

                              Мариновани свински вратни пържолки и свински каренца. Пържолките са добре начукани, а каренцата - по-малко, за да останат по-дебели и по-сочни. Маринатата е от чубрица, червен пипер, чер пипер, сол, 50 мл домашна ракия и 250 мл бира (искаше ми се да я направя с вино, ама дядката беше заспал и не можахме да го намерим):





                              + малко наденичка (купешка, но беше хубава)



                              и се получи това (салатката е от жената):



                              след това започнахме така (с тъщата и сестра й):




                              Иначе, особено ако месото е прясно и хубаво, съм привърженик на класическия начин на приготвяне на пържолките - само сол, червен и чер пипер. Така ги направих на обяд:



                              + малко купешки кебапчета (ставаха):

                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

                              sigpic

                              Comment


                              • #60
                                Коки, много фьешън скарата бе
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

                                Comment

                                Working...
                                X