Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:16.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Ако прибавиш и макарони на едри спирали се получава моят вариянт
      Правя го винаги, когато имам повече време, слагам също варено яйце и майонезено-млечен сос - сегашният вариант е "light", тъй да се каже Концепцията я гепИх от "Туканъ" до х-л Хемус преди бая години - тяхната "Тано Кариди" ми беше любима, що ракийки е изпила...
      (Кво ли става с тва заведение сега?). ...

btw тази салата е ужасът на социалистическата майка - много разпространен беше митът, че смесването на риба с мляко и, недай си боже - яйце, води до тежко хранително отравяне

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

.
        Attached Files
        Last edited by bass; d.m.y г., 19:07.

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:19.

Comment

Мииии, свинска вратна пържола на фурна с лук и пушено сирене.
            Минимално овкусена, за да не се бие с интензивния вкус на сиренето, което е и соленшко. Печене - около 30 минути, "печката на 6" (лукът и настърганото сирене се поръсват 5 минути преди изваждане). През тва време организираш неква салата и размишляваш върху въпроса "с вино или с бира?"
            Аз понеже си изпих единствената бира докато кълцах, не ми остана голям избор...
            Last edited by bass; d.m.y г., 20:39.

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:19.

Comment

Ба, като е жежко слагаш го в хладилника, все едно е в зимника на стар замък/цървеното имам наум/
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Ба, като е жежко слагаш го в хладилника...
                  Виното не го мисли, то си има климатизиран шкаф, Иван имаше предвид по-скоро последиците от употребата му в жегата, мисля Обаче вчера и днес времето по заник беше много приятно, та се инсталирахме на терасата (снимки офтопик - по-долу).

А онез двама(?) срамежливци с манджите в подписите (да не посочвам!) какво се спотайват? Яка идея, между другото - така и така върви дискусия тва форум за коли ли е, правописен ли, чатерски или хермафродит
                  Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                    Виното не го мисли, то си има климатизиран шкаф, Иван имаше предвид по-скоро последиците от употребата му в жегата, мисля Обаче вчера и днес времето по заник беше много приятно, та се инсталирахме на терасата (снимки офтопик - по-долу).

А онез двама(?) срамежливци с манджите в подписите (да не посочвам!) какво се спотайват? Яка идея, между другото - така и така върви дискусия тва форум за коли ли е, правописен ли, чатерски или хермафродит
                    Тука се води чат раздел, а и вече нямаме модератор, олабваме . Има си раздели и за други сериозни или недотам за коли и т.н.Няма иначе лоши последици
                    А иначе брато има два три шкафа, ама на мен ми заемат място, та ползвам хладилника, а зимъска балкона .
                    Last edited by fred; d.m.y г., 15:18.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• А...бе вие нещо сте се объркали......аз само консумирам))...накрая на темата... може да изберете главен готвач на форума....няма лошо, важно е масата да е пълна....а бе трябва и една тема за барман......без пиячка трудно се преглъща)
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• През юни направихме с жената една чудесна почивка на о. Корфу. Още първия ден опитах един от местните специалитети - Пастицада. Това нещо страшно ми хареса и реших да си направя в къщи. Ползвах тези рецепти:

http://www.reviewstream.com/reviews/?p=4036

http://www.greeka.com/ionian/corfu/r...pastitsada.htm

Ястието представлява говеждо или телешко, задушено в доматен сос, което се сервира с паста (най-често пене), поръсена с настърган пармезан.

Ето необходимите продукти (не съм снимал само пармезана):

А това е процесът на готвене (без пастата, която всеки знае как се приготвя):

А ето и крайният резултат:

Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Ей какво нещо е интернета...започнахме да се храним виртуално...))....в една друга тема пих, наздраве отвсякъде и като станах от компа...трезвен да му се невиди))
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Ей какво нещо е интернета...започнахме да се храним виртуално...
                            Не се храним, а обменяме опит.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                              ... на о. Корфу. Още първия ден опитах един от местните специалитети...
                              Готско Замислих се, че от разните пътувания редовно си взимам като сувенири вино, но не и рецепти за манджи, които са ми харесали. Ш са поправя.

Comment

• Кюфтета с доматен сос

Ето и вчерашното ми "изпълнение": Кюфтета с доматен сос, пак по гръцка рецепта (Кефтедакиа). Ползвах основно тази рецепта: http://www.deliciousmagazine.co.uk/r...h-tomato-sauce , но ги направих с телешка кайма, каквато се препоръчва в повечето рецепти, които прочетох.

Ето продуктите (забравил съм да снимам доматите - 1 буркан (690 г.) "пасата" и 2 лъжици доматено пюре):

Това тук е двойна доза (1 кг кайма), а рецептата е за 500 г. Основната разлика с българските рецепти е в подправките и липсата на зеленчуци, както и че хлябът се накисва не във вода а .... във вино След като го изстискаш, виното го използваш за доматения сос.

Началото - каймата се омесва по обичайния начин:

Ето - да се види кой е майсторът:

В някои рецепти кюфтетата се пържат, в други - се запичат във фурната. Избрах по-лесния начин :

Докато се пекат, се приготвя соса:

След това се прибавят кюфтетата (при необходимост се долива гореща вода):

И докато къкри още известно време, аз си приготвям ориза:

Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X