---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кулинарна
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеАко прибавиш и макарони на едри спирали се получава моят вариянтКонцепцията я гепИх от "Туканъ" до х-л Хемус преди бая години - тяхната "Тано Кариди" ми беше любима, що ракийки е изпила...
(Кво ли става с тва заведение сега?). ...
btw тази салата е ужасът на социалистическата майка - много разпространен беше митът, че смесването на риба с мляко и, недай си боже - яйце, води до тежко хранително отравяне
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Мииии, свинска вратна пържола на фурна с лук и пушено сирене.
Минимално овкусена, за да не се бие с интензивния вкус на сиренето, което е и соленшко. Печене - около 30 минути, "печката на 6" (лукът и настърганото сирене се поръсват 5 минути преди изваждане). През тва време организираш неква салата и размишляваш върху въпроса "с вино или с бира?"
Аз понеже си изпих единствената бира докато кълцах, не ми остана голям избор...Last edited by bass; d.m.y г., 20:39.
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеБа, като е жежко слагаш го в хладилника...Обаче вчера и днес времето по заник беше много приятно, та се инсталирахме на терасата (снимки офтопик - по-долу).
А онез двама(?) срамежливци с манджите в подписите (да не посочвам!) какво се спотайват?Яка идея, между другото - така и така върви дискусия тва форум за коли ли е, правописен ли, чатерски или хермафродит
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениеВиното не го мисли, то си има климатизиран шкаф, Иван имаше предвид по-скоро последиците от употребата му в жегата, мисляОбаче вчера и днес времето по заник беше много приятно, та се инсталирахме на терасата (снимки офтопик - по-долу).
А онез двама(?) срамежливци с манджите в подписите (да не посочвам!) какво се спотайват?Яка идея, между другото - така и така върви дискусия тва форум за коли ли е, правописен ли, чатерски или хермафродит
. Има си раздели и за други сериозни или недотам за коли и т.н.Няма иначе лоши последици
А иначе брато има два три шкафа, ама на мен ми заемат място, та ползвам хладилника, а зимъска балкона.
Last edited by fred; d.m.y г., 15:18.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
А...бе вие нещо сте се объркали......аз само консумирам))...накрая на темата... може да изберете главен готвач на форума....няма лошо, важно е масата да е пълна....а бе трябва и една тема за барман......без пиячка трудно се преглъща
)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
През юни направихме с жената една чудесна почивка на о. Корфу. Още първия ден опитах един от местните специалитети - Пастицада. Това нещо страшно ми хареса и реших да си направя в къщи. Ползвах тези рецепти:
http://www.reviewstream.com/reviews/?p=4036
http://www.greeka.com/ionian/corfu/r...pastitsada.htm
Ястието представлява говеждо или телешко, задушено в доматен сос, което се сервира с паста (най-често пене), поръсена с настърган пармезан.
Ето необходимите продукти (не съм снимал само пармезана):
А това е процесът на готвене (без пастата, която всеки знае как се приготвя):
А ето и крайният резултат:
Comment
-
Ей какво нещо е интернета...започнахме да се храним виртуално...))....в една друга тема пих, наздраве отвсякъде и като станах от компа...трезвен да му се невиди
))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЕй какво нещо е интернета...започнахме да се храним виртуално...
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение... на о. Корфу. Още първия ден опитах един от местните специалитети...Замислих се, че от разните пътувания редовно си взимам като сувенири вино, но не и рецепти за манджи, които са ми харесали. Ш са поправя.
Comment
-
Кюфтета с доматен сос
Ето и вчерашното ми "изпълнение": Кюфтета с доматен сос, пак по гръцка рецепта (Кефтедакиа). Ползвах основно тази рецепта: http://www.deliciousmagazine.co.uk/r...h-tomato-sauce , но ги направих с телешка кайма, каквато се препоръчва в повечето рецепти, които прочетох.
Ето продуктите (забравил съм да снимам доматите - 1 буркан (690 г.) "пасата" и 2 лъжици доматено пюре):
Това тук е двойна доза (1 кг кайма), а рецептата е за 500 г. Основната разлика с българските рецепти е в подправките и липсата на зеленчуци, както и че хлябът се накисва не във вода а .... във виноСлед като го изстискаш, виното го използваш за доматения сос.
Началото - каймата се омесва по обичайния начин:
Ето - да се види кой е майсторът:
В някои рецепти кюфтетата се пържат, в други - се запичат във фурната. Избрах по-лесния начин:
Докато се пекат, се приготвя соса:
След това се прибавят кюфтетата (при необходимост се долива гореща вода):
И докато къкри още известно време, аз си приготвям ориза:
Comment
Comment