Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Другото - колкото по-голяма тенджера (повече вода) толкова по-добре.
    Да, това го прочетох сега, иначе досега ги варех във вода колкото да ги покрие, или малко повече.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Аз правя едни спагети където и се запичат в тава и на мен лично много ми харесват
      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

• С какво ги заливаш. Предполагам се заливат с нещо, както канелоните.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Ягодов чийзкейк за рожденния ден на една приятелка
          Attached Files
          Last edited by viki; d.m.y г., 10:31.
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Хубавото на пастата е че може да се приготвя с мног оразлични вкусове.
            Таз вечер мисля да метна едни магданозени кифтенца на скарата ммммм
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Дайте някаква тънкост за спагети. Интересува ме как се запазват (за няколко часа, не дни) сварените спагети. Варя ги в тенджера с подсолена вода и малко олио. Като ги сваля от огъня, ако ги ям веднага са ОК, но ако престоят малко се слепват. Пробвал съм и да ги изплакна, и без да ги планка - все същото. Сега или ги топля в микровълнова с малко вода в чинията, или ако са по-малко слепени, направо със соса ги заливам и пак във фурната.
              Та, дайте някакъв жокер
              Вариш в много вода,водата да е подсолена,можеш да сложиш малко олио,отделяш това което ще ядеш на момента,останалото моментално под студена вода да се изстуди добре,след като се изстудят и изцедят добре сипваш още олио и разбъркваш добре.Слагаш ги задължително в хладилника.Преди следващото ядене ги затопляш в топла вода,тоест в една тенджера много топла вода,взимаш една голяма цедка която да се събира в тенджерата,слагаш спагетите в цедката и ги държиш около 2 минути.Затоплят се перфектно,мазнината бяга и не са слепени спагетите(пастата).
              Друг съвет за паста,ако соса е Наполитана,Болонезе или какъвто и да е сос със домати,докато се вари соса се слага клечка канела и малко захар,канелата добавя много приатен вкус и аромат на соса,задължително след като се свари соса клечката канела се маха.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Преди малко готвих пъстърва във фолио на фурна,получиха се страхотно, гарнитурата беше салата варени картофи,а иначе поляхме вечерята със бяло винце.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Дайте някаква тънкост за спагети. Интересува ме как се запазват (за няколко часа, не дни) сварените спагети. Варя ги в тенджера с подсолена вода и малко олио. Като ги сваля от огъня, ако ги ям веднага са ОК, но ако престоят малко се слепват. Пробвал съм и да ги изплакна, и без да ги планка - все същото. Сега или ги топля в микровълнова с малко вода в чинията, или ако са по-малко слепени, направо със соса ги заливам и пак във фурната.
                  Та, дайте някакъв жокер
                  Тънкостта е да свариш толкова, колкото ще изядеш. Варенето е лесно, така че ако направиш повече сос, за следващото ядене можеш да свариш нова паста и да стоплиш соса.

Аз лично, когато нямам време, просто топля пастата в микровълновата. А когато имам време, правя следното:

Има една стара италианска тънкост за пастата, която е останала от вчера: взимаш пастата както е объркана със соса, независимо какъв е той, и я слагаш в един тиган с малко зехтин и отогоре чукваш няколко яйца (според количеството - горе-долу по 1-2 яйца на порция) и бъркаш. Оставаш да се запържи като омлет. Когато по краищата се види, че омлетът отдолу е хванал розова коричка, е готово. Ако искаш, може да се пробваш да го сгънеш или да го обърнеш, но обикновено
                  не става. Резултатът е, че от вчерашната паста получаваш ново, вкусно и топло ястие.

---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  ...колкото по-голяма тенджера (повече вода) толкова по-добре.
                  Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                  Да, това го прочетох сега, иначе досега ги варех във вода колкото да ги покрие, или малко повече.
                  Има различни версии, но като цяло минимумът е 3:1 вода към спагети, но майсторите твърдят, че трябва да е 10:1. Повече няма и смисъл, според мен.

Солта се слага точно преди да пуснеш пастата във водата. Целта е пастата да не охлади водата дотолкова, че да спре да ври.

Пак майсторите съветват да не се доверяваш на написаното върху опаковката, а да си ги опитваш кога са готови. Когато са готови, трябва да се охладят рязко, защото иначе ще се разварят от топлата вода, дори и даги свалиш от котлона. Затова - или на студената вода, както пишеше по-нагоре, или ги изсипваш в гевгир или цедка над мивката, както аз правя аз. Водата заминава в канала, а после връщаш пастата в празната тенджера. Така пастата хем не се разварява, хем остава топла.
                  Last edited by Коки; d.m.y г., 16:22.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Преди няколко дни в едно предаване по телевизията водещия (не помня кой беше) печеше риба във фурна и я покри с резени домат. Оттам ми дойде идея как може да се избегне залепването на рибата за тавичката (колкото и мазнина да се слага почти винаги залепва и се разкъсва). Та - рибата се нарежда върху резени домат. Така и да залепне нещо, ще е домата.

Comment

Преди няколко дни в едно предаване по телевизията водещия (не помня кой беше) печеше риба във фурна и я покри с резени домат. Оттам ми дойде идея как може да се избегне залепването на рибата за тавичката (колкото и мазнина да се слага почти винаги залепва и се разкъсва). Та - рибата се нарежда върху резени домат. Така и да залепне нещо, ще е домата.
                      А може и върху кръгчета лук

Comment

• Да, според вкуса на ядящите. В предаването готвача редеше до доматите и резени лимон без кора, защото кората нагарча като се препече. Та избор има.

Comment

• Иначе за спагетите, ако ги полееш леко със зехтин/олио след като вече са готови и отцедени, стават и на другия ден без да слепват и могат да се притоплят на котлона на 1 примерно както са си в тенджерата ... освен ако не са преварени, но това си е много въпрос на вкус

Comment

• http://www.vbox7.com/play:851ef0c663

Comment

• Attached Files
                              Назад, мамка ти! Стъпил си ми в аурата!

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                                леелееее .. течен диабет
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                                X