Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кулинарна
Collapse
X
-
-
Хубавото на пастата е че може да се приготвя с мног оразлични вкусове.
Таз вечер мисля да метна едни магданозени кифтенца на скарата мммммГипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеДайте някаква тънкост за спагети. Интересува ме как се запазват (за няколко часа, не дни) сварените спагети. Варя ги в тенджера с подсолена вода и малко олио. Като ги сваля от огъня, ако ги ям веднага са ОК, но ако престоят малко се слепват. Пробвал съм и да ги изплакна, и без да ги планка - все същото. Сега или ги топля в микровълнова с малко вода в чинията, или ако са по-малко слепени, направо със соса ги заливам и пак във фурната.
Та, дайте някакъв жокер
Друг съвет за паста,ако соса е Наполитана,Болонезе или какъвто и да е сос със домати,докато се вари соса се слага клечка канела и малко захар,канелата добавя много приатен вкус и аромат на соса,задължително след като се свари соса клечката канела се маха.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеДайте някаква тънкост за спагети. Интересува ме как се запазват (за няколко часа, не дни) сварените спагети. Варя ги в тенджера с подсолена вода и малко олио. Като ги сваля от огъня, ако ги ям веднага са ОК, но ако престоят малко се слепват. Пробвал съм и да ги изплакна, и без да ги планка - все същото. Сега или ги топля в микровълнова с малко вода в чинията, или ако са по-малко слепени, направо със соса ги заливам и пак във фурната.
Та, дайте някакъв жокер
Аз лично, когато нямам време, просто топля пастата в микровълновата. А когато имам време, правя следното:
Има една стара италианска тънкост за пастата, която е останала от вчера: взимаш пастата както е объркана със соса, независимо какъв е той, и я слагаш в един тиган с малко зехтин и отогоре чукваш няколко яйца (според количеството - горе-долу по 1-2 яйца на порция) и бъркаш. Оставаш да се запържи като омлет. Когато по краищата се види, че омлетът отдолу е хванал розова коричка, е готово. Ако искаш, може да се пробваш да го сгънеш или да го обърнеш, но обикновено
не става. Резултатът е, че от вчерашната паста получаваш ново, вкусно и топло ястие.
---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение...колкото по-голяма тенджера (повече вода) толкова по-добре.Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеДа, това го прочетох сега, иначе досега ги варех във вода колкото да ги покрие, или малко повече.
Солта се слага точно преди да пуснеш пастата във водата. Целта е пастата да не охлади водата дотолкова, че да спре да ври.
Пак майсторите съветват да не се доверяваш на написаното върху опаковката, а да си ги опитваш кога са готови. Когато са готови, трябва да се охладят рязко, защото иначе ще се разварят от топлата вода, дори и даги свалиш от котлона. Затова - или на студената вода, както пишеше по-нагоре, или ги изсипваш в гевгир или цедка над мивката, както аз правя аз. Водата заминава в канала, а после връщаш пастата в празната тенджера. Така пастата хем не се разварява, хем остава топла.Last edited by Коки; d.m.y г., 16:22.
Comment
-
Преди няколко дни в едно предаване по телевизията водещия (не помня кой беше) печеше риба във фурна и я покри с резени домат. Оттам ми дойде идея как може да се избегне залепването на рибата за тавичката (колкото и мазнина да се слага почти винаги залепва и се разкъсва). Та - рибата се нарежда върху резени домат. Така и да залепне нещо, ще е домата.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеПреди няколко дни в едно предаване по телевизията водещия (не помня кой беше) печеше риба във фурна и я покри с резени домат. Оттам ми дойде идея как може да се избегне залепването на рибата за тавичката (колкото и мазнина да се слага почти винаги залепва и се разкъсва). Та - рибата се нарежда върху резени домат. Така и да залепне нещо, ще е домата.
Comment
-
Иначе за спагетите, ако ги полееш леко със зехтин/олио след като вече са готови и отцедени, стават и на другия ден без да слепват и могат да се притоплят на котлона на 1 примерно както са си в тенджерата ... освен ако не са преварени, но това си е много въпрос на вкус
Comment
-
-
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
Comment