Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колегата го хвана, аз бях капо.Мятахме на протеинови топчета, люти с риба, червени.Иначе гьола е Мало бучино-Иваняне, ама нема да стъпа там повече, щото пак се е сменил собственика и е 10лв на пръчка
    Дайте идея къде да гониме щуката,че е време вече
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

щука по каналите на Дунава си държи винаги не знам на къде да те насоча с сигурност,знам 100 места за щука ама не мога да те пратя никъде,около Писарово всичките езера я има,по реката Искър я има и то доволно след Писарово,около София я има в всичките кариери дето се сетиш,Негован и в 2 та гьола,Чепинци,Челопечене,Кривина,5 могили,Враждебна,плажа на Пънчарево,Ботаническата градина,река Арката,Стефаново-Радомирско на Пената язовира платен е 6 лева такса рибата си е за тебе но е чисто и спокойно,Мърчаево и Рударци,на каналите на Долни Раковец-радомирско,на мало Бучино-Патичарника също,на рибарниците на Кремиковци също,ако не ги знаеш ще обясня,след Враждебна по река Искър в реката я има,в езерото Суходол на околовръстното има щука от край време,в блатата на Южният парк има щука,ето достатъчно местенца ама къде ще е късмета не знам,не знам къде искате да ходите това са тия около София горе долу дето се сетих.

Comment

Благодарско колега, май на Суходол ще е, ше пиша ако ходиме та най-накрая да се видиме с тебе
        Alfa 156
        ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
          Жеков Вир иначе съм го чувал от преди че говорят,каних се сега лятото да ходя и някакъв местен ми каза че било утайник на нещо си и не била хубава рибата и немало риба? и се отказах.
          Там ми беше първата "голяма риба"-много приличен кефал(целият гьол ме разбра,че сам хванал нещо)бех малък и хвърлям дъното и още не се потопило оловото,и усещам как си дърпа нещо...та така.Там наистина е нещо като утайник...при нас нали рудници бол,та Асарел го ползват да си дърпат вода,плюс това вече никой не знае дали само дърпат.Но това,че имало повече риба от Душанци няма как да стане просто...
          sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

ами ще го посетя някой ден явно няма да е тази година,колега Стан Г не знам за Суходол мене ме привлича като цяло Чепинци по удобно е за спиране равно е има къде да застанеме кола до кола и не е кал,като цяло де то ще се кикотиме то е ясно,ако се разбереме нося газов котлон и грил тиган и става класика...

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=Lyun42qNa9E

Comment

Те това е "рибарин" Японец улови в океана $ 150 000

http://www.besove.bg/%D0%BD%D0%BE%D0...BE%D0%BD%D0%B8
                sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Нищо не разбирам от риболов, та реших да се ограмотя.Да ама не.

http://vbox7.com/play:69907c95
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

тоя не ме разсмива хич,на живо има много по-смешни ситуаций,двама познати седят в надувна лодка на язовира и минава покрай тех водна змия и как си метат блесните и единят я закача от долу с въдицата и се хили и я подмята нагоре и тя туп в лодката при тех и другият като я вижда до него почва да рита с крака и изхвърля кутията с блесните и воблерите в водата на другият ...мога да разправям...до без край...

Comment

• Като прохждаш в тоя занаят има голям смях......мама му стара още изпадам в такива ситуации)....затуй не се и мисля за голям рибар, но си е тръпка, природа и т.н.
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• ами винаги има на мене като ми е скучно и зимата на Щъркела редовно простея да веселя хората то е малък залива и е скука простийката ви сближава,имам един познат Геле Капацитето му викат...мъж 190 голем як и само глупост след глупост...там от сутрин от 4 дали е студ или кво до вечер до залез е глупост след глупост..но...човека си лови риба и то като стой та добър е много и то на всякаква риба,почва с селски песни и припеви от рода на БАС МЕЧО БАС...туп ца ца и се минава през песни за мъжки и женски полови органи и се изреже с некоя пръдня и вика ЕКСКЮЗМИ мадмоазел от там репертоара на един друг кажи скумрия-да ти го набия кажи щука-яж мойта дука аз от там като хвана слънчеви рибки им мушкам клечки през очите и ги пускам и те не потъват и от съпротивлението на клечката се въртят танцуват валс...и като дойдат хората и се заслушат некви пръдни и видят рибите в водата как се въртят и не им се верва...

Comment

• Народен фолклор....лов и риболов е разтегливо понятие....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Ще ми се понякога да седна на някое хубаво местенце, тишина, природа, ама нищо не вдявам от туй хоби.Само с мерака си оставам.

Comment

• Та в тая посока на мисълта, идва един такъв момент в живота, когато децата пораснали, отхвърлил си много задължения, та ти се иска да поизбягаш някъде на по закътано място.Ма не ми се ходи като германски турист, ами тъй да поседна на спокойствие без бърза работа, та ми се пита, тъй като за човек който знае кво тва плувка, да препоръчаш като за начинаещ какви такъми да си взема.Не ми се ходи по морето, ами някъде по рекички, язовирчета.Нищо не ми говорят марки, не е нужно да е скъпа техника щото не мога я оценя на тоз етап, ама примерно колко дълга пръчка , макара корди и кукички какви са подходящи.Абе некакви съвети да има от какво да почна.Няма да се прехранвам, няма да гоня рекорди надявам се разбираш.

Comment

• разбирам те човек ама колкото има гуми за Алфа за начинаещи и презервативи за девственици така е и с обурудването,има нисък среден и висок клас,ниският клас са некакви макарички с пласмасови лагери в тях дето бигела им се прецаква пружината почват да скърцат нямат мощтност да ти приберат оловото...цена от 10 до 40 лева,прътите и те са така тежат с кофти бой са лакирани като го топнеш в водата и после на слънце се надува и изкривява,вътре са направени от смола и нишки композит и водица и слънце ги поразкисва малко,насочи се към средният клас китайци и корейци пускат добри неща дори на известни фирми ядват се и издържат години няма да се мъчиш с тях,
                                въдица за плувка минимална дължина от 3.60 най малко до 4.00 препоръчително,замята се по далече и се засича по лесно,полезна акция 5-25 или по добре 10-30 10-40 гр,карбонова си земи изпънати са и по леки с по-хубав строй,
                                за дъно-не по къса от 3.30 не до дълга от 3.60 ако не е фидер но аз ловя с фидери на 3.60 по са ми удобни от шарандийките,бих ти препоръчал да си вземеш един фидер на 3.60 те са с 3-4 върха и това е супер универсална въдица става за всичко и на всякъде сериозно без ограничение си няма по-универсална въдица.
                                -спининг-трябва ти да си го усетиш не по къс от 2.40 не до дълъг от 2.70 за твоя случай,задължително твърда стегната изпъната да не се тресе да гаси бързо вибрацийте тресе ли се е макарон който при засичане няма да може контрата на куката да пробие устата на рибата и си изпускаш рибите е то кел файда тогава че си ходил нали се сещаш...акция от 10-40 но нещата на всички фирми са различни една с една не си прилича и по твърдост и тн,да е къса дръжката да не те бие по тялото и в лакътя при замятане МНОГО ЩЕ ТИ Е КРИВО АКО НЕ ГИ СПАЗИШ ТИЯ НЕЩА аз имам от 1.80 2.10 2.40 2.58 2.70 3.0 метра спинниги какво се сетиш
                                -мухарка-ако те кефи да пляскаш за кленчета по вадите
                                е излизат и по големшки си вземи аз съм с скъпа техника с Дайва съм и шнур на Рио и еди кво си ма и евтини да си земеш си ловиш същтите риби там не наблягай да инвестираш няма еволюция безсмислено е и с мухарка от 40 лева и шнур за 25 се ловят същтите риби.
                                макари-за спиннинг не по малко от размер 3000 не повече от 4000
                                -за дъно не по малко от размер 5000 или да събира влакно поне 200 метра 0.35 с голяма шпула да не тормози влакното да изхвърля лесно при замятане
                                -за фидер размер 4000 е достатъчна
                                за плувка размер 2000 по добре 3000
                                -влакна там няма да спестиш взима се хубавото
                                -куки същтата работа наблягай на японските
                                -плувки по избор според ситуацията
                                -олово много видове всякакви ти трябват
                                като си избираш неща води някой който разбира защото ще си натрескаш куфара с неща дето няма да ползваш никога,имам едно стая за туризъм и риболов и преди 2 години влязох и почнах на ред изхвърляне подаряване и продаване просто няма смисъл,рибите си ядат същтите неща като преди 100 години не търпят еволюция както ние си мислиме че са изхитрели толкова,аз лично ти трепоръчвам за начало да си вземеш един фидер и една макара с 2 шпули с различна дебелина влакно с това можеш да си ходиш на всякъде,после ако ти хареса действаш и така.

Comment

Working...
                                X