Там в района ще съм и аз някъде но ще е в неделя защото събота съм на работа оглеждай се за тъмно син пасат ще съм с него
Известие
Collapse
No announcement yet.
РИБОЛОВ
Collapse
X
-
може да сме 2 момичета и 2 момчета или аз с 3 жени,ще ги оставя на басейна и аз ще ловя или после ще правиме барбекю някъде по реката,алфа 164 сребриста ако видиш дим и хора идвай да хапваш месце,развъдника го знаеш на Говедарци с пъстървите може да хвана някоя от там и да я печнеме.абе ще видиме то ще е разходка с въдица няма да е сериозен риболов.
Comment
-
ходих днес на Говедарци че не можах миналата седмица,изядох го реката е ледена като я пресичаш ти изтръпват пръстите на краката,не хванах никва риба,докарвам некви дребосъци плуват след блесната,има ручейник в реката но е дрбен и е полузамръзнал,разходих се и до езерото платеното да хапна един сандвич и да погледам рибките.
Comment
-
Comment
-
е ти добре,аз на Искъра бях на барбекю само не съм ловил,от към филмовата къща гората,доста е качил ниво подкопал е пътя,нищо не ловяха където и да спирах ама бяха некъдърници като ги гледам,а това живарника са каракуди мисля имаше и шаранета малки е улова на едни роми,абе циганин пипне ли въдица празно нема...
Comment
-
-
Тия дни, ей така на майтап хвърлих въдицата в един канал след Радомир при кръстовището за с. Поцърненци. канала е около 6-7 метра широк и дълбок около 1-2 метра. Богат на водорасли и папур.
Много скоро установих, че е пълен с уклей и червеноперки.
Измъкнах едно леко телескопче, плувка 1 гр. и изкопах едно пакетче с куки номер 18 и макара за повод с влакно 0.08 мм.
Много отдавна не бях правил такъв риболов.
Улових някъде малко над 2 килограма и жената ми зададе правилният въпрос:
Кой ще ги чисти?!
То се знае кой
В канала вилнееха тлъсти щуки, костур и други хишници.
На мене обаче ми беше кеф с уклейката!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщениеОпа
От 2-ри до 9-ти сме на Дунава над Видин по влашките емирства, най-вероятно след с.Връв.Ако на някой му се разкарва да се счита за поканен.Ше има подобаващо количество домашна сливова!А Румбата па е официално поканен
---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 19:58 ----------
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТия дни, ей така на майтап хвърлих въдицата в един канал след Радомир при кръстовището за с. Поцърненци. канала е около 6-7 метра широк и дълбок около 1-2 метра. Богат на водорасли и папур.
Много скоро установих, че е пълен с уклей и червеноперки.
Измъкнах едно леко телескопче, плувка 1 гр. и изкопах едно пакетче с куки номер 18 и макара за повод с влакно 0.08 мм.
Много отдавна не бях правил такъв риболов.
Улових някъде малко над 2 килограма и жената ми зададе правилният въпрос:
Кой ще ги чисти?!
То се знае кой
В канала вилнееха тлъсти щуки, костур и други хишници.
На мене обаче ми беше кеф с уклейката!
Comment
-
Лошото е Румба, че уклея го оценихме, чак когато го изгубихме. яз. Дренов дол беше фрашкан с уклей, червеноперка, клен и шаран. Идиотите от прехода го минаха с мрежите и сега е пълен със слънчевки и май друго няма. Уклейката става все по-рядка.
А мястото е същото, което го описваш.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
уклейте ли?в смисълкато цяло не съм забелязал спад в популацията на рибите освен ако не токосват и мрежат тогава се усеща за 2 години бракониерстване един водоем се приключва за 5 години напред,даже примерно река Искър от София надолу риби си има и си се въдят поизчисти се реката с затварянето на заводи и тн,само битови отпадъци има доста,ако искаш да си направиш тотален кеф с риболов на едри уклей постоянно и да седнеш на сянка с семейството на пикник без едното да пречи на другото язовира е Душанци-слизаш под гара Копривщица караш покрай една рекичка то е дере което се спуска надолу 2.7 км и стигаш уститето на язовира,кеф ти гора зад теб кеф ти сянка а можеш да ловиш риба от колата,гъмжи от уклей и червеноперки буквално и ти трябва само един гол телескоп/статик 5 метра и бял червей и шепа захранка и ще луднеш.
Comment
-
овършах тия дни язовир Доспат,Голям Беглик,Сърнишката река,Малък Беглик и Широка поляна,много зле на Доспат слънчевки и няколко маломерни кленчета с зор,но поне вечертта си сготвихме и се хилихме яко това беше добрата част иначе разходки и хубава гледка,утре отивам на Искъра да си почина.Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 00:48.
Comment
-
заргани лових на Ахтопол при плажа от страни на скалите,излизаха 30 метра и по навътре но само от изгрев слънце до 9.30 и край,ползвам фидер 3.60 и основно 0.30,сбиролино и повод 0.20,мъчи ме и ме дразни морският червей защото ми се разпада в ръцете много е нежен,скаридите са бързи обаче им знам цаката,нагазвам на плиткото дето има водорасли на малки туфи на дълбочина 20-30 см и с кепчето загребвам цялото водорасло те се набиват в него,знам че скаридата има фосфор и свети и рибите вя виждат,на скариди нощем съм ловил на плувка сафрид не си представяй много а няколко рибки,барбун също но не го обичам за ядене гаден ми е мерише на море на пясък и йод и водорасли,и зарган не обичам,мерак ми е морски кефал да трескам и най много лефер ми се ще дори и малък да е ако се сетиш за тия 2 риби тактика пиши,знам че кефала го ловят и на хляб и на плувка и кво ли не ама да знаеш нещо е лесно ама на практика е друго,е това ми е най големият морски кефал за сега,ама все пак нямам толкова практика и не ходя често на морски риболов,качил съм снимката на 10 та страница в темата и не мога да я кача пак явно.Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 18:25.
Comment
-
За морски кефал е малко раничко още - времето му е към октомври , сега започва малкото му братче - илария а малко по натам платерина ( все са си една и съща риба просто е по маломерна ) търси го по песъчливите и тинести дъна на дънна с 2-3 куки и тапички или на сбиролино (бомбарда) бавно потъващо и плаващо
набараш ли пасажа адреналина е на МАКС .Ако морския червей ти идва труден ( той си е труден де) може да опиташ на изкустевен http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?cPath=115&products_id=1043 скъпичък е но дава добри резултати и позволява неколкократни замятания преди да се разпадне . За елария , платерина , кефал и зарган ползвам основно куки на Tubertini с двойна контра http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=1745
Влакната 0.18 , 0,20 за илария и платерина за кефала вече 0.30+
Лефер хубав и едър пак към октомври но от лодка и на късмет ако дойде , иначе малкия му е чернокоп и около септември започва да се завърта и на чепарета и блесна дава добре . Вземи си една Alba 2 блесна а ако ти се дават повечко пари за оригиналното и братче http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=5245 два пъти по-скъпа е но пък е и по-добра .Може да им смениш стоковите тройки с един , два номера по-малки ,че ги тия дето ги продават с тях са големички за сезона .
Карагьоз започва да се завърта и излиза от време на време сега на сафридските чепарета , септември -октомври повече
Успех и пази макарата от морската вода че й разказва играта на лагерите . (на моите съм им сменил лагера на бигела с втулка )Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
Comment