Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Така и аз съм много запален рибар.Днес след работа разцепвам за рибки,ще ходя на река Искър на село Кунино има много добри места за ловене на Сом,Мряна,Клен.Като се прибера ще пиша какъв е резултата.Миналата неделя бях на Лакатник и на булдо и блесна съдрахме клена около 30-40 клена от по 20-40см.
    Attached Files
    Last edited by stefoo; d.m.y г., 08:41.
    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

на мене ми казаха колега тия дни че тука на излизане от София били тровили и имало яко умряла риба в искъра не знам дали е вярно преди 5 дена го чух,и да е ето се е оттекло,на лежляци ли ги мамиш

Comment

Вярно е аз редовно ходех на Връждебна на Искъра и реката последните 2 седмици е зелена направо и мирише ужасно.За това далече от София.
        sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
        Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

през последните 2 месеца и докато бях изгнаник посетих следните водоеми с почти нулев успех-кариерата Чепинци 4 пъти -2 щучета за половин час и това,река Искър под Лукойла на Своге с мухарка 9 добри клена и 20 пуснати малки,Искрецка река от Искрец моста стадиона до Свидня ходене пеша по реката КАПО,река Искър над язовира предид а се влее-Татарски брод 2 кленчета по 15 см,яз.Стефаново-Радомир въртях за щука яж му главата и там,платен е 6 лева,каналите на село Долни Раковец и там НЕ,Пънчарево езерото под ресторант "Лебеда" 6 червеноперки бързи и край,Плажа немам кълване,реката над Пънчарево толкова хитри кленове няма...ходих на яз.Александър Самболийски 3 дена изкарахме страхотно,язовира е доста чист и не е пренаселен на мене ми хареса доста и е с относително непристъпни брегове на повечето места няма слизане на него,вътре с лодката показва дълбочини по 28 метра на сонара,хванахме сом малки 2 броя и щука,бентовете на Марица ходих на 3 от тях един с скъсан мост и още 2 места нищо и там,на Звъничево 1 костур,ходих 4 дена в Стара Загора и там ги подкарахме на ламбада всичките,Копринка е източен няма вода,ходиме на Жребчево от към устието на Тунджа от другата страна от към гората,едвам слязохме и с екачхме,язовира е празен нивото е паднало поне с 7-8 метра местата на който бях преди 3 месеца ги няма долу в ниското се вие реката,бяхме на делтата на Тунджа с преливника 2 кефала там,на баластриерите на село Ягода 6 платики и 1 червеноперка...на Юлиево нищо,на Червеняково най щукарското място в БГ пак нищо,от там по реката тегели яко навъртех по Тунджа 1 костур добър на блесна и 1 кефал на мухарката малък,Тунджа е страшно красива река аз седях в нея часове лесно се джапка камениста е цялата няма кални наноси само по завойте се отлага,има яко рачета в нея и ги потормозих малко от скука за наказание че не кълве,от там на Розов Кладенец тец 1 некви роми ловят каракуди ма смърди водата нещо и е прозрачна повъртехме се само,ходихме на канала на Ковачево под влаковата линия търбите дето се вливат от долу,2 червеноперки и ни подкараха слънчевки яко и това беше,ходухме на яз.Чаталка даже го има на картата ма са 2 блата обща площ 300 метра с изсъхнали дървета вътре и кал по брега и там нищо 1 клен и дребни уклей,иначе видяхме да хванат една щука към 2 кг,наскитах се ще почивам тия дни щото немам ясна идея в главата какво и на къде вече.

Comment

Във събота ходих на язовир Кюлевча -шуменско на 3км от мадара,язовира не е много голям,преграден е и се лови само във малък рибарник който е със ужасно дъно и много риба.Предимно шаран и амур,повечето около 2-3 кг.Ловихме предимно на мач със воблер и хвърлихме наколко дъна на пружина и 2 дъна само със една кука със повдигач за амур.
            Резултата 8 шарана между 1-2кг и 2 амурчета един калибър 1.7кг,аз лично съм доволен много добър язовир за спортен риболов.
            Такса 5лв на човек без ограничение на въдиците и 5.50лв на килограм амур и шаран,на излизане проверяват обстойно багажа,която риба си избереш от това което си хванал се тегли и плащаш а другите се пускат във бетонов живарник,каракудата е безплатна.
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

През почивките ходих на я.Душанци(принципно там си ходя,че ми е близо)...толкова народ не бях виждал дори и на спортния риболов миналата година.Гъз до гъз и само захранки се хвърлят през 5-10мин.Хвърлят захранка и почват да вадят,след 10мин макс спира да им кълве и пак хвърлят и така гледах едни хора близо 30мин.На плувка абсолютно нищо,извадих блесната и булдото и там нищо.Обикалях като луд и една риба не хванах.Та ще чакам да огладнее рибата и чак другия месец ще обиколя :/
              sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Душанци ми е едно от любимите места за ходене,тая година съм ходил 3 пъти там 2 пъти с преспиване,ходя от към гара Копривщица и от към стената от ляво преди нея има един път 100 метра и караш 3-4 км покрай язовира и след стената,нещо на спининг с блесни и воблери не ми връзва там яко съм кръстосвал а последният път бяхме 10 човека и влачихме с една огромна лодка с тента и пак нищо,имам удар на устието към 10 вечертта на малка кефалска блесна и имам 1 изпуснат костур на 2 ри номер лонг моска до водните колела на стената,иначе платика ловя и някоя друга червеноперка,водата е бистра студена е и лятото според мен и рибите са малко мудни по втечалата и често сменят водният слой на който се движат,на Душанци като ходя дори да не хвана се усмихвам не ме е яд даже си тръгвам с свито сърце че се разделям с природата там на устието миналата година пак им събирах боклуците ше им се не види и диваците прости пликчета фасове и консерви на гроба да им поникнат циганска работа,е може ли да легнеш под бора да ти мерише на зелено на горски ягоди славейчета и птички пеят и летят около тебе пеперуди и рибките скачат от горе и като си погледнеш в краката да риташ"русенско варено" "копърка в собствен сос" син вайсрой,капачки от ариана и пликове от супермаркетите и обелки от краставици и домати да ги кацат мухите,е верно позамирисва на лайнънце от гората като подухне ветрец ма си е човещинка...
                Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 15:21. Основание: Лекинка корекцийка, касаеща апетитите към майката :)

Comment

че ме прощаваш изпущил съм се манечко фулил съм на макя без да си сакам

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                    фулил съм на макя без да си сакам
                    Хахаха кефиш ме човече
                    Миналата събота бях на Мало Бучино.Това е един от малкото платени, дето наистина има риба!Хванахме доста, запазих си едно шаранче към 3 кила за тавата с ориз.Всички ловеха на царевица на косъм, я нали съм си видински пустиняк, лових на пружина - тава, къде му викаме комбайн по нашия край.До нас хванаха 3-4 шарана над 12-13 кила, бел амур, ама ги пуснаха - явно са спортисти или дали що килото беше 6лв...На пръчка се плаща иначе 5лв и флората и фауната е много добра.Има и кебапчета по 1.20 и студена бира.Другия път ше ходиме на Суходол най-вероятно или на Кривина, ако някой е навит да се разберем нещо, за сега сме трима...
                    Alfa 156
                    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                    sigpic

Comment

аз съм за коелга ма движа сега едни неща и има дни се прибирам в 11 часа вечер и не знам на другият ден кво ще излезе,от 10 дена не съм ходил за риба,софийските водоеми са гадни ходи много паплач и е зле.ма ти пищи се съчетаеме нещо,мени ми се ходи далече,е са на италфеста може да се ходи некъде мене ако ходя ще ми е скучно да гледам коли цял ден па може се мръдне до некъде,аз ги претараших там преди 2 седмици де...един к.р...

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:46 ----------

Суходол квод ати кажа не знам,като бях на 10-12 години джапах в калтта и ловях каракуди,това е язовира с най голям кален и тинест нанос там дори няма водорасли от тиня не растат,Кривина има раци и по някой костур на неплатеното де.

---------- Post added at 21:53 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

да ти кажа мисля си за Искъра сериозно,щото сега свършиха отпускарските месеци и тия с скутерите ги нема и ми се ще да се опъна с фидера и 2 пръчки на дъно и се опнем на платнището и да си правя вратни пържоли,много ми се събра ходене тия месеци то требе и релакс,са нема те пече слънцето не е лошо според мен,разсъждавам си така де.

Comment

Искъра е станал трагедия,днес цял ден влачихме с лодката смених 10 воблера и нищо,немаме даже 1 костурче за кадем,за последните 2 години влачиме 4 пъти без една риба дори...поне хубав ден беше топъл и слънчев като за октомври.

Comment

отделих 1 ден ходих за щука днес,нищо не става надуха ме вятъра изпокъсах яко примамки и това е.

Comment

И аз днес се престраших, след запой до 3, да стана в 7 с един авер и да забия към най-близкия гьол.Надуха ни вятъра и направихме сефтето на новите такъми - шарко беше към 10 кила!
                            Ето снимки на адаша с големия късмет

Alfa 156
                            ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                              Душанци ми е едно от любимите места за ходене,тая година съм ходил 3 пъти там 2 пъти с преспиване,ходя от към гара Копривщица и от към стената от ляво преди нея има един път 100 метра и караш 3-4 км покрай язовира и след стената,нещо на спининг с блесни и воблери не ми връзва там яко съм кръстосвал а последният път бяхме 10 човека и влачихме с една огромна лодка с тента и пак нищо,имам удар на устието към 10 вечертта на малка кефалска блесна и имам 1 изпуснат костур на 2 ри номер лонг моска до водните колела на стената,иначе платика ловя и някоя друга червеноперка,водата е бистра студена е и лятото според мен и рибите са малко мудни по втечалата и често сменят водният слой на който се движат,на Душанци като ходя дори да не хвана се усмихвам не ме е яд даже си тръгвам с свито сърце че се разделям с природата там на устието миналата година пак им събирах боклуците ше им се не види и диваците прости пликчета фасове и консерви на гроба да им поникнат циганска работа,е може ли да легнеш под бора да ти мерише на зелено на горски ягоди славейчета и птички пеят и летят около тебе пеперуди и рибките скачат от горе и като си погледнеш в краката да риташ"русенско варено" "копърка в собствен сос" син вайсрой,капачки от ариана и пликове от супермаркетите и обелки от краставици и домати да ги кацат мухите,е верно позамирисва на лайнънце от гората като подухне ветрец ма си е човещинка...
                              просто за инфо:
                              Другият язовир знаеш ли го....като тръгнеш от с. Душанци надолу по р. Топлница на 7-8км. има друг и той не е малък...покрай реката има черен път...
                              има и там риба...може би повече отколкото на горният който стига почти до гара Коприщица...не са лоши тези местенца....по самата река има също хубави вирчета дето може да извадиш нещо....питай местните за "Жеков вир"...
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

браво бе пустиняк...дека го фана?това е платен гьол некой сигурно,иначе снимката с въдиците и род пода маже класика е,да шарана е над 7 кг с сигурност за мен е между 7-7500 кг,колега не съм ходил още на Жеков Вир иначе съм го чувал от преди че говорят,каних се сега лятото да ходя и някакъв местен ми каза че било утайник на нещо си и не била хубава рибата и немало риба? и се отказах.

Comment

Working...
                                X