Известие

Collapse
No announcement yet.

Градина-благинки и зеленина за окото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• и на мене ми е празна градината не мога да мръдна от кал и дъждове,тия квадрати дето ги споменаваш за тонове продукция не виждам какво ги правиш аз лично не бих садил толкова защото сме садили и знам а с големите площи престанахме,предпочитам малко петно с подходящи култури основните,в момента имам тиквичка 2 вида картофи 4 вида,царевица,боб смилянски,боб пешак,домати поне 5 вида,тикви няколко гнезда,дини и пъпеши не поникнаха добре лук,чесън,морков,чушка камба,чушки лютиви декоративни и нормални,краставици набодох оня ден и май за сега ще е това само домати ще бода само да спре и да изсъхне защото не мога да мина по черният път камионите са изровили 40 см коловози ровове пълни с вода,оня ден седях на дъжда и си викам аз съм с зимни гуми нали само с зимни карам ще издрапам и пропаднах и то не в коловоз а почти на равно та копай с лопатата подлагане на съчки бурени и кво ли не,та 2 дена поне да отече ,аз хубаво ти викам за ягодите ама не правя сметка за кал и тн.

Comment

• подобрих рекорда на картоф 0.370 грама изваден на 96 ти ден след засаждане.
      Attached Files

Comment

• румка ето колко са големи лешниците
        Attached Files
        алфа ромео 156 1.8 тс -на части
        алфа ромео 164 2.0тс -на части
        нисан примера п10 1,6 16в хечбек
        sigpic

Comment

• епа екстра е кво,такъв имахме на село до кенефа в старата къща,сега е джунгла в момента минах да видя преди няколко дена ама не може да се мине обрасла е жестоко нашите я продадоха и тоя я е изоставил та минах да видя за некви сортове,лешника ти е добър и май ще минавам на насаждения високо над земята че иначе е много лазене,вчера за 2 касетки картофи се изкривих нали с плевене и копане и изпонасякох зверски 6-7 кила,яд ме е че тея ми бяха най хубавият сорт а са ги ръфали попови прасета и има тунели от долу и нещо ги завлича на някъде и от горе изсъхнало стъбло от долу нищо къде има тунел,имах и едни стръкчета доматки расад в едно квадратче бях оставил вчера ги набодох па кво стане,ягодите сади ли ги?аз вчера ги изкосих останалите че много обрасло да разчистя не съм занесъл 1 ягода в нас изядоха ги врабците и кво ли не,тегаво ми е за гледане това много ми е ниско долу и требе да се навеждам не е за мене.

Comment

• Това е моята градина вече и домати късаме но малко за сега
            Attached Files
            156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

• Мда тая маса под астмата ми навява спомени от детството..., друго си е къщата...Я ти като си от Плевен, да ми кажеш, има ли още един сорт ягоди, стават големи и ароматни.Когато живеех там баща ми ги купуваше от пазара, дето правеха цирка, дето сега има мол некъф.Като се върнахме във Варна пробва да ги сади тука ама нещо не им понесе климата ли какво ли, та не ставаха такива.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Мда тая маса под астмата ми навява спомени от детството..., друго си е къщата...Я ти като си от Плевен, да ми кажеш, има ли още един сорт ягоди, стават големи и ароматни.Когато живеех там баща ми ги купуваше от пазара, дето правеха цирка, дето сега има мол некъф.Като се върнахме във Варна пробва да ги сади тука ама нещо не им понесе климата ли какво ли, та не ставаха такива.
                Митак има ягоди по пазара но незнам дали са български затова ми купиха едно село Торос то се намира към Боаза а инече баща ми се грижи градината ние ходим да помагаме пък селото ми е близко до Плевен на 10 км къщата е със 6 стай и 2 гаража но рядко спя там
                156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

• Бе то и тука има големи ягоди на пазара ама не са български, пък и нямат нищо общо като аромат и вкус с тези за които ти говоря.Те си виреехе из Плевенско, присетих се да питам дали още ги отглеждат хората по градинките си.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• ако има хора които да имат от старите сортове/не само ягоди /със сигурност не ги продават по пазарите

---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:37 ----------

аз намерих черница /дуда/която лекува авти в устата ама много трудно се прихващала,бабата каза че главния агроном на ботаническата градина в София трета година взимал калем но несе е прихванала
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

• сори за като се видяхме че така се разделихме с ягодите ама оня огромната мутра е много досаден,къде ме виде там па да ме разпитва в 8 вечерта а как се бехме залафили за земеделието сладко,сега не съм ходил тия дни утре или вдругиден ще ходя да видя какво се случва да кача някоя снимка,ягодите ги махнах и другите не ми се занимава с тях и нема да ги садя изобщо,и чесън и лук нема да садя нема смисъл.

---------- Post added at 20:53 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщение
                      Това е моята градина вече и домати късаме но малко за сега
                      колега бравос голяма красота голямо нещо и много постоянство е това,снимката с червения божур кърти...

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Мда тая маса под астмата ми навява спомени от детството..., друго си е къщата...Я ти като си от Плевен, да ми кажеш, има ли още един сорт ягоди, стават големи и ароматни.Когато живеех там баща ми ги купуваше от пазара, дето правеха цирка, дето сега има мол некъф.Като се върнахме във Варна пробва да ги сади тука ама нещо не им понесе климата ли какво ли, та не ставаха такива.
                        Това са сорта "Мадам Муто". Големи едри и много ароматни. За последно ги видях в Златоград. Май само там още ги произвеждат.
                        А тия по магазините ги остави!
                        Аз имам едни целогодишни. Много са интересни. Катерят се като краставиците.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• малко снимки от днес,зелени доматчета и боб основно.
                          Attached Files

Comment

• ето го рекордьора за годината до момента картоф 0.390 грама холандски е.
                            Attached Files

Comment

• А такива неща имате ли
                              Click image for larger version

Name:	DSC_2704.jpg
Views:	1
Size:	100.3 Килобайта
ID:	2336057
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• ами оцеляха 1-2 растения ама не знам дали ще станат и до есента,няма да мога да ходя тия дни че имам задачки ама ще ги наснимам като ходя.

Comment

Working...
                                X