снимките са от градината на един приятел от Рила който не копае земята и не пръска,загърля със сено-домати,картофи и боб,даже боба беше опасен от кози.ябълката и рибите са мое производство
Известие
Collapse
No announcement yet.
Градина-благинки и зеленина за окото
Collapse
X
-
обещаха ми за догодина да ми намерят лайм/зелен лимон/казаха ми че е студоустойчив и може да се гледа в двора.някой имали такова дръвче и да е запознат по-подробно с него.иначе ми присадиха праскови,нектарини и кайсии.дано да се хванаталфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениеобещаха ми за догодина да ми намерят лайм/зелен лимон/казаха ми че е студоустойчив и може да се гледа в двора.някой имали такова дръвче и да е запознат по-подробно с него.иначе ми присадиха праскови,нектарини и кайсии.дано да се хванат
За градините и парковете често се използва дивият лимон, който е доста по-непретенциозен към студа и жегата, но си е истински жив плет. Бодлите са доста здрави и големи, и ако има деца трябва да се внимава с него.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЛайм-а реално е малко по-студоустойчив от лимона, но също като лимона е и сенколюбив!
За градините и парковете често се използва дивият лимон, който е доста по-непретенциозен към студа и жегата, но си е истински жив плет. Бодлите са доста здрави и големи, и ако има деца трябва да се внимава с него.алфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
искам да попитам,от миналата година почнах да присаждам с ножица за присаждане,но сега ме интересува присаждането на кестен,имам един/бяха 2 но единия изсъхна/.имам издънки по около 25см са мога ли напролет да ги присадя с ножицата или по друг начин и има ли някаква специфика и на каква друга подложка мога да присадя кестеналфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Абе дискутираше се някъде това присаждане, може и назад в тая тема да е, Мордохито май знае.Гледал съм ама тогава други калеми ми бяа у главата, та имахме един дядо комшия дето присаждаше на баща ми разни сортове.Та съм виждал как цепи мястото на присадката после заостря присадката като клин и я втъква в цепнатото.Или ги зарязва и двете под ъгъл и ги намества.И в двата случая после ги овързва здраво с някакво лико, може би върбова кора или де да знам ама естествено беше и отгоре замазваше с някакъв клей - "да не влиза дъждовна вода и да не изтичат соковете".Ма къв е тоз клей не знам, на мен ми викаше че било женска мъзга с плюнка.Може би смола дето тече от черешите кат има наранено.Нещо такова ще е.Ма не помня кога го правеше и оглеждаше и си избираше мястото.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
в нета има даже клипчета как се присажда,даже всички методи на присаждане,има и каква замазка да се ползва,даже и как да си я направиш,но има и тънкости какви овошки/семкови или костилкови/как се присаждат,а пък за кестена специално нямам никакво инфо и затова питам ако знае някой да споделиалфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Е нещо дет може да ти е полезно.Някъде мернах нещо за кестен и орех.http://blago83.blog.bg/drugi/2011/06...steniia.766383По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment