Известие

Collapse
No announcement yet.

Готварско изкуство в особено големи размери или какво прави RUNNING WILD в кухнята

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
    Направо добивам комплекс за малоценност покрай твоите размери на манджи. Но пък тая вечер спретнах отлична импровизация набързо - момчетата досега облизваха чинии. Само че ще си трая - кулинарната тема е твърде изискана, твоята си е авторска, а трета не ми се отваря
    аз си обичам някак си по-повечко да се готви да има да е пълно,готвя за разнообразие лекувам си нервите пък и обичам хубава храна,пиша в една група в Фейсбук кулинарна има свесни хора не са като мене,тия неща който ще си направиш у вас е абсурд да ги ядеш на вън където и да е,слуша и попивай и ще станеш корифей...

    Comment


    • #17
      Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      тестото го бъркам сам да,ако уцелиш тънкият момент преди да втаса като го замразиш и го извадиш и след месец тестото е чудесно и си имаш омесено,номера е дебелината щото има спагети спагетини и какво ли не,аз ти препоръчвам да се ориентираш към номер 10,виж марката Стела при добро сваряване и изчакване от 500 грама стигат до внушителните 1.560 кг,казвам ти от опит и то много кратен с годините,за температурата и пиците най удачно е 400 градуса 4 минути ако ти направи балон пукаш с ножа,трябва и силна темепература и кратко време да я издуха направо.

      ---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:45 ----------



      колега с цялото ми уважение това е несъвместимо,първо маята е жив организъм иска си време а сол и захар заедно се блокират,има си дози колко вода колко брашно а не едно към нещо си,не можеш да бъркаш тесто с лъжица с сигурност ако е така нямаше да се мацаме,взима с есуха мая френска саф инстант най добре 1/3 та пакетче се разтваря с 500 милилитра хладка вода не повече от 40 градуса в която е 1 супена лъжица захар се слага,тези 2 неща се разбъркват,след 45-50 минути маята заработва и се появява пяна от горе 2 пръста пяна!след това се добавят една малка чаена лъжичка сол и олио една лъжица и се смесват,на тази смес се слага 1 кг брашно,меси се не повече от 3 мин и се оставя,като се разточи блата на пицата се дупчи с нокти все едно свириш на пияно за да няма газови балони да не надигне,и температурата която си посочил е за тутманик не за пица.брашното най доброто до ден днешен е на Топаз мел за закуски ако няма на София мел с набухватели или за кесове козунаци пише АП Фарина набухва само тн глупости.

      ---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:54 ----------



      с яйцето тестото става по-жилаво ако е вътре в тестото не по-хрупкаво и задържа вода по трудно се изпарява.
      Виждам, че си подкован теоретично. Но намери 30 свободни минути и пробвай рецептата, която описах.

      Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.

      Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.

      Оттогава насетне друга методика не прилагам.


      159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

      Comment


      • #18
        Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
        аз си обичам някак си по-повечко да се готви да има да е пълно,готвя за разнообразие лекувам си нервите пък и обичам хубава храна,пиша в една група в Фейсбук кулинарна има свесни хора не са като мене,тия неща който ще си направиш у вас е абсурд да ги ядеш на вън където и да е,слуша и попивай и ще станеш корифей...
        Ми слушам, но не чувам
        Виж, четенето - друга работа.
        Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

        Comment


        • #19
          Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Виждам, че си подкован теоретично. Но намери 30 свободни минути и пробвай рецептата, която описах.

          Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.

          Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.

          Оттогава насетне друга методика не прилагам.
          колега,3 години съм бил на цеха на верига пицарии най силните в София за времето си хич не е теория пак бъркаш нещата,говоря ти че всичко ми е минало през ръцете и с десетки опити с теста брашна и тн,говоря ти за месене на тесто в машина тестомес за 550 кг после вадене на ръка опаковане и тн,нали разбираш че ако аз объркам тестото всичко заминава по веригата,отговаряш за камера за продукти за тесто поръчваш всичко и ходиш по обектите да даваш смени да им висиш на главите да не крадат и тн,опитвам се да ти кажа че не е теория не е практика а е всичко каквото се сетиш да направиш най доброто с продуктите като си ги намерил,превеждали сме рецепти и тн,с яйца се правят корите за лазаня или с яйчен прах прилагам ти снимка.
          Attached Files

          Comment


          • #20
            Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
            Ми слушам, но не чувам
            Виж, четенето - друга работа.
            Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
            не можах защото се смазах от задачи сериозно,за вечеря 3 яйца на очи и една сурово пушена наденица,но тепърва изненадите летните предстоят,иначе тия дни ще правя лазаня от давна не съм правил,италиански характер съм си от секъде.

            Comment


            • #21
              Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
              не можах защото се смазах от задачи сериозно,за вечеря 3 яйца на очи и една сурово пушена наденица,но тепърва изненадите летните предстоят,иначе тия дни ще правя лазаня от давна не съм правил,италиански характер съм си от секъде.
              С риск да те обидя, предполагам - с готови кори?
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

              Comment


              • #22
                ха за мене ми е безразборно -как викат ромите,за времето з акоето ще с еоблека и ще запаля колата д аотида до Лидъл за кори за лазаня за това време ще си омеся тестото и ще го разточа и нарежа,и в двата случая ще трябва да го варя та не спестявам нищо,разликата е че ако си ги направиш сам ти излизат под 1.50лв корите иначе са 3-4 лева а разни Барила и Де Чеко там е касапница,Де Чеко се прави с минерална вода 15 градуса и са цифра всичките им продукти.

                Comment


                • #23
                  Спрете бре....лиги ми текнаха.....

                  ---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

                  Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
                  Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видиве брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
                  Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......

                  ---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

                  Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

                  Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

                  ....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

                  Comment


                  • #24
                    Румене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
                    Другите да се пукат от яд!!!
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

                    Comment


                    • #25
                      Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                      Румене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
                      Другите да се пукат от яд!!!
                      Правилен избор!
                      Румбата е гУем!!!!
                      Я ако доем,що ке ме цаниш?
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

                      Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

                      ....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

                      Comment


                      • #26
                        Нещо, надалеч от пиенето?
                        Trans penis mihi est!

                        Comment


                        • #27
                          Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Спрете бре....лиги ми текнаха.....

                          ---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

                          Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
                          Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видове брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
                          Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......

                          ---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

                          Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.
                          писал съм за сол и захар има го горе,не е до влажност казва се глутен точно по тая причина ръженият хляб е като подметка мокър от вътре,пресяването помага за различен тип тестени изделия най вече кифлички там с пресяване вкарваш въздух но това е за по-малки изделия който са леки и не са натиснати с плънка с салца като пицата и не се пекат на зверски температури,нещата са съвсем различни,а прекалена влажност и като държиш брашното на топло заболява от картофена болест и тн и тн,дърти сме вече да работиме а и аз си имам достатъчно задачки пари няма задачи има поне не скучая.

                          ---------- Post added at 04:40 ---------- Previous post was at 04:35 ----------

                          Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          Румене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
                          Другите да се пукат от яд!!!
                          само дето не съм ходил в казармата че бягах иначе можеше да се наредите ти щеше да ги строиш да мина с тенджерата през почитния шпалир

                          ---------- Post added at 04:43 ---------- Previous post was at 04:40 ----------

                          Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Правилен избор!
                          Румбата е гУем!!!!
                          Я ако доем,що ке ме цаниш?
                          ще ти направя шапка от тестенце с подходящ глутен да не те запарва...абе пак видях това момче Лаурицен с тая алфа комби 3414 тоя път в Младост
                          Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 07:38.

                          Comment


                          • #28
                            още една вегитарианка от преди малко,козе сирене овче сирене синьо сирене топено сирене кашкавал салца и тесто разбира се
                            Attached Files

                            Comment


                            • #29
                              половината ден се въртя с 2 лазанки ама съдба,станаха към 9 кила 2 тави тъкмо ще имам да черпя и за мене кво остане кво дал Господ да се взривявам,едната е с сметана и пиле другата кайма и доматен сос,взех кори готови на Стела пише че не искат обработка но това са глупости да кълват мързеливите,все едно да не вариш макароните.
                              Attached Files

                              Comment


                              • #30
                                Кака, заключи тая тема по причина кулинарно издевателство на Румбата.

                                Евала Румба, ти си мечтата на всяка жена.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

                                Comment

                                Working...
                                X