Известие

Collapse
No announcement yet.

Готварско изкуство в особено големи размери или какво прави RUNNING WILD в кухнята

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
    Направо добивам комплекс за малоценност покрай твоите размери на манджи. Но пък тая вечер спретнах отлична импровизация набързо - момчетата досега облизваха чинии. Само че ще си трая - кулинарната тема е твърде изискана, твоята си е авторска, а трета не ми се отваря
    аз си обичам някак си по-повечко да се готви да има да е пълно,готвя за разнообразие лекувам си нервите пък и обичам хубава храна,пиша в една група в Фейсбук кулинарна има свесни хора не са като мене,тия неща който ще си направиш у вас е абсурд да ги ядеш на вън където и да е,слуша и попивай и ще станеш корифей...

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      тестото го бъркам сам да,ако уцелиш тънкият момент преди да втаса като го замразиш и го извадиш и след месец тестото е чудесно и си имаш омесено,номера е дебелината щото има спагети спагетини и какво ли не,аз ти препоръчвам да се ориентираш към номер 10,виж марката Стела при добро сваряване и изчакване от 500 грама стигат до внушителните 1.560 кг,казвам ти от опит и то много кратен с годините,за температурата и пиците най удачно е 400 градуса 4 минути ако ти направи балон пукаш с ножа,трябва и силна темепература и кратко време да я издуха направо.

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

колега с цялото ми уважение това е несъвместимо,първо маята е жив организъм иска си време а сол и захар заедно се блокират,има си дози колко вода колко брашно а не едно към нещо си,не можеш да бъркаш тесто с лъжица с сигурност ако е така нямаше да се мацаме,взима с есуха мая френска саф инстант най добре 1/3 та пакетче се разтваря с 500 милилитра хладка вода не повече от 40 градуса в която е 1 супена лъжица захар се слага,тези 2 неща се разбъркват,след 45-50 минути маята заработва и се появява пяна от горе 2 пръста пяна!след това се добавят една малка чаена лъжичка сол и олио една лъжица и се смесват,на тази смес се слага 1 кг брашно,меси се не повече от 3 мин и се оставя,като се разточи блата на пицата се дупчи с нокти все едно свириш на пияно за да няма газови балони да не надигне,и температурата която си посочил е за тутманик не за пица.брашното най доброто до ден днешен е на Топаз мел за закуски ако няма на София мел с набухватели или за кесове козунаци пише АП Фарина набухва само тн глупости.

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:54 ----------

с яйцето тестото става по-жилаво ако е вътре в тестото не по-хрупкаво и задържа вода по трудно се изпарява.
      Виждам, че си подкован теоретично. Но намери 30 свободни минути и пробвай рецептата, която описах.

Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.

Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.

Оттогава насетне друга методика не прилагам.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

аз си обичам някак си по-повечко да се готви да има да е пълно,готвя за разнообразие лекувам си нервите пък и обичам хубава храна,пиша в една група в Фейсбук кулинарна има свесни хора не са като мене,тия неща който ще си направиш у вас е абсурд да ги ядеш на вън където и да е,слуша и попивай и ще станеш корифей...
        Ми слушам, но не чувам
        Виж, четенето - друга работа.
        Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Виждам, че си подкован теоретично. Но намери 30 свободни минути и пробвай рецептата, която описах.

Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.

Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.

Оттогава насетне друга методика не прилагам.
          колега,3 години съм бил на цеха на верига пицарии най силните в София за времето си хич не е теория пак бъркаш нещата,говоря ти че всичко ми е минало през ръцете и с десетки опити с теста брашна и тн,говоря ти за месене на тесто в машина тестомес за 550 кг после вадене на ръка опаковане и тн,нали разбираш че ако аз объркам тестото всичко заминава по веригата,отговаряш за камера за продукти за тесто поръчваш всичко и ходиш по обектите да даваш смени да им висиш на главите да не крадат и тн,опитвам се да ти кажа че не е теория не е практика а е всичко каквото се сетиш да направиш най доброто с продуктите като си ги намерил,превеждали сме рецепти и тн,с яйца се правят корите за лазаня или с яйчен прах прилагам ти снимка.
          Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
            Ми слушам, но не чувам
            Виж, четенето - друга работа.
            Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
            не можах защото се смазах от задачи сериозно,за вечеря 3 яйца на очи и една сурово пушена наденица,но тепърва изненадите летните предстоят,иначе тия дни ще правя лазаня от давна не съм правил,италиански характер съм си от секъде.

Comment

не можах защото се смазах от задачи сериозно,за вечеря 3 яйца на очи и една сурово пушена наденица,но тепърва изненадите летните предстоят,иначе тия дни ще правя лазаня от давна не съм правил,италиански характер съм си от секъде.
              С риск да те обидя, предполагам - с готови кори?
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

ха за мене ми е безразборно -как викат ромите,за времето з акоето ще с еоблека и ще запаля колата д аотида до Лидъл за кори за лазаня за това време ще си омеся тестото и ще го разточа и нарежа,и в двата случая ще трябва да го варя та не спестявам нищо,разликата е че ако си ги направиш сам ти излизат под 1.50лв корите иначе са 3-4 лева а разни Барила и Де Чеко там е касапница,Де Чеко се прави с минерална вода 15 градуса и са цифра всичките им продукти.

Comment

Спрете бре....лиги ми текнаха.....

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
                  Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видиве брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
                  Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......

---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Румене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
                    Другите да се пукат от яд!!!
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                      Румене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
                      Правилен избор!
                      Румбата е гУем!!!!
                      Я ако доем,що ке ме цаниш?
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Нещо, надалеч от пиенето?
                        Trans penis mihi est!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Спрете бре....лиги ми текнаха.....

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------

Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
                          Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видове брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
                          Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......

---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.
                          писал съм за сол и захар има го горе,не е до влажност казва се глутен точно по тая причина ръженият хляб е като подметка мокър от вътре,пресяването помага за различен тип тестени изделия най вече кифлички там с пресяване вкарваш въздух но това е за по-малки изделия който са леки и не са натиснати с плънка с салца като пицата и не се пекат на зверски температури,нещата са съвсем различни,а прекалена влажност и като държиш брашното на топло заболява от картофена болест и тн и тн,дърти сме вече да работиме а и аз си имам достатъчно задачки пари няма задачи има поне не скучая.

---------- Post added at 04:40 ---------- Previous post was at 04:35 ----------

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          само дето не съм ходил в казармата че бягах иначе можеше да се наредите ти щеше да ги строиш да мина с тенджерата през почитния шпалир

---------- Post added at 04:43 ---------- Previous post was at 04:40 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Правилен избор!
                          Румбата е гУем!!!!
                          Я ако доем,що ке ме цаниш?
                          ще ти направя шапка от тестенце с подходящ глутен да не те запарва...абе пак видях това момче Лаурицен с тая алфа комби 3414 тоя път в Младост
                          Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 07:38.

Comment

още една вегитарианка от преди малко,козе сирене овче сирене синьо сирене топено сирене кашкавал салца и тесто разбира се
                            Attached Files

Comment

половината ден се въртя с 2 лазанки ама съдба,станаха към 9 кила 2 тави тъкмо ще имам да черпя и за мене кво остане кво дал Господ да се взривявам,едната е с сметана и пиле другата кайма и доматен сос,взех кори готови на Стела пише че не искат обработка но това са глупости да кълват мързеливите,все едно да не вариш макароните.
                              Attached Files

Comment

Кака, заключи тая тема по причина кулинарно издевателство на Румбата.

Евала Румба, ти си мечтата на всяка жена.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X