Първоначално публикувано от Ранобудниче
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Готварско изкуство в особено големи размери или какво прави RUNNING WILD в кухнята
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениетестото го бъркам сам да,ако уцелиш тънкият момент преди да втаса като го замразиш и го извадиш и след месец тестото е чудесно и си имаш омесено,номера е дебелината щото има спагети спагетини и какво ли не,аз ти препоръчвам да се ориентираш към номер 10,виж марката Стела при добро сваряване и изчакване от 500 грама стигат до внушителните 1.560 кг,казвам ти от опит и то много кратен с годините,за температурата и пиците най удачно е 400 градуса 4 минути ако ти направи балон пукаш с ножа,трябва и силна темепература и кратко време да я издуха направо.
---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:45 ----------
колега с цялото ми уважение това е несъвместимо,първо маята е жив организъм иска си време а сол и захар заедно се блокират,има си дози колко вода колко брашно а не едно към нещо си,не можеш да бъркаш тесто с лъжица с сигурност ако е така нямаше да се мацаме,взима с есуха мая френска саф инстант най добре 1/3 та пакетче се разтваря с 500 милилитра хладка вода не повече от 40 градуса в която е 1 супена лъжица захар се слага,тези 2 неща се разбъркват,след 45-50 минути маята заработва и се появява пяна от горе 2 пръста пяна!след това се добавят една малка чаена лъжичка сол и олио една лъжица и се смесват,на тази смес се слага 1 кг брашно,меси се не повече от 3 мин и се оставя,като се разточи блата на пицата се дупчи с нокти все едно свириш на пияно за да няма газови балони да не надигне,и температурата която си посочил е за тутманик не за пица.брашното най доброто до ден днешен е на Топаз мел за закуски ако няма на София мел с набухватели или за кесове козунаци пише АП Фарина набухва само тн глупости.
---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:54 ----------
с яйцето тестото става по-жилаво ако е вътре в тестото не по-хрупкаво и задържа вода по трудно се изпарява.
Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.
Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.
Оттогава насетне друга методика не прилагам.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеаз си обичам някак си по-повечко да се готви да има да е пълно,готвя за разнообразие лекувам си нервите пък и обичам хубава храна,пиша в една група в Фейсбук кулинарна има свесни хора не са като мене,тия неща който ще си направиш у вас е абсурд да ги ядеш на вън където и да е,слуша и попивай и ще станеш корифей...
Виж, четенето - друга работа.
Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВиждам, че си подкован теоретично. Но намери 30 свободни минути и пробвай рецептата, която описах.
Аз също съм месил какви ли не теста, само да има кой да ходи подире ми да чисти.
Аз също гледах скептично на въпросната рецепта и останах учуден, когато я пробвах за пръв път.
Оттогава насетне друга методика не прилагам.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениеМи слушам, но не чувам
Виж, четенето - друга работа.
Днес готви ли, че не фанах.. Намирисва ми на гладолечение
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениене можах защото се смазах от задачи сериозно,за вечеря 3 яйца на очи и една сурово пушена наденица,но тепърва изненадите летните предстоят,иначе тия дни ще правя лазаня от давна не съм правил,италиански характер съм си от секъде.
Comment
-
ха за мене ми е безразборно -как викат ромите,за времето з акоето ще с еоблека и ще запаля колата д аотида до Лидъл за кори за лазаня за това време ще си омеся тестото и ще го разточа и нарежа,и в двата случая ще трябва да го варя та не спестявам нищо,разликата е че ако си ги направиш сам ти излизат под 1.50лв корите иначе са 3-4 лева а разни Барила и Де Чеко там е касапница,Де Чеко се прави с минерална вода 15 градуса и са цифра всичките им продукти.
Comment
-
Спрете бре....лиги ми текнаха.....
---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------
Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видиве брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......
---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------
Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеРумене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
Другите да се пукат от яд!!!
Румбата е гУем!!!!
Я ако доем,що ке ме цаниш?Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеСпрете бре....лиги ми текнаха.....
---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:19 ----------
Ръни,на тестото за пица и сол и захър мое сле сложи.....
Брашното обаче задължително трябва да е пресято за да се обогати с кислород.Има различни видове брашно с различен процент влажност,това трябва да се знае,щото иначе тестото мое не узрее добре,от там иде после и тежеста у стомахо....не помна точно врътката ама беше свързано с процента изпарениена влагата при печенето.
Пресявал съм по 200-300 кила брашно,понякога и повече......не сам де,и после у големата бъркалка,различно време за бъркане,количество вода,различна мая спорде вида на тестото,после рязане,теглене......бе знаеш как е......
---------- Post added at 00:34 ---------- Previous post was at 00:30 ----------
Дай правим една пицария с теб....ше изтепаме рибата.точно по тая причина ръженият хляб е като подметка мокър от вътре,пресяването помага за различен тип тестени изделия най вече кифлички там с пресяване вкарваш въздух но това е за по-малки изделия който са леки и не са натиснати с плънка с салца като пицата и не се пекат на зверски температури,нещата са съвсем различни,а прекалена влажност и като държиш брашното на топло заболява от картофена болест и тн и тн,дърти сме вече да работиме а и аз си имам достатъчно задачки пари няма задачи има поне не скучая.
---------- Post added at 04:40 ---------- Previous post was at 04:35 ----------
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеРумене, официално те назначавам за готвач за сбирката "Алфа 155 и приятели - Самоков 2014" !!!
Другите да се пукат от яд!!!
---------- Post added at 04:43 ---------- Previous post was at 04:40 ----------
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеПравилен избор!
Румбата е гУем!!!!
Я ако доем,що ке ме цаниш?Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 07:38.
Comment
-
половината ден се въртя с 2 лазанки ама съдба,станаха към 9 кила 2 тави тъкмо ще имам да черпя и за мене кво остане кво дал Господ да се взривявам,едната е с сметана и пиле другата кайма и доматен сос,взех кори готови на Стела пише че не искат обработка но това са глупости да кълват мързеливите,все едно да не вариш макароните.
Comment
Comment