If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В повечето учебници по физика и химия пише, че електроните обикалят около ядрото на атома, подобно на движението на спътниците около масивните тела.
Това всъщност е погрешно, защото това би означавало, че електроните следва да "паднат" върху ядрото, освобождавайки енергия (под формата на излъчвани фотони).
В същите тези учебници, не е обяснено, защо това не се случва.
За разлика от това, квантовите физици и по-конкретно г-н Хайзенберг, са го обяснили, но неясно защо, децата продължават да учат неверни неща.
Едно време в учебниците по химия имаше рисунки с траекториите на електроните около ядрото. Абе, "осморки" и "пеперудки" разни, ама ако не ти го обяснят, няма хващане...
Айде и ти почна,Еко не е мезе,а ни е компания,бъди малко по възпитан!
Бас държа ,че вече ще внимава в час !
И като гледам с каква скорост намери математическия модел на квантовата, скоро ще му дишаме прахта.
Пачо ,ще направя всичко възможно да направим една тройка с Иво,стискай палци!
Приготвил съм едно бутилирано материялче ,малий!
Едно време в учебниците по химия имаше рисунки с траекториите на електроните около ядрото. Абе, "осморки" и "пеперудки" разни, ама ако не ти го обяснят, няма хващане...
И не само в учебниците
На много места на студентите, които ще изучават ядрена физика или квантова механика им се обяснява, че трябва да започнат с това да забравят всичко, което са учили в средния курс.
На много места на студентите, които ще изучават ядрена физика или квантова механика им се обяснява, че трябва да започнат с това да забравят всичко, което са учили в средния курс.
Машинит не забравят,успокоих се,ще оцелеем.Еко ,само не ни приемай на сериозно с Пачо,аз нищо не разбирам от физика,а той от химия още по-малко. Наздраве! Ще се радвам да се запознаем!
Машинит не забравят,успокоих се,ще оцелеем.Еко ,само не ни приемай на сериозно с Пачо,аз нищо не разбирам от физика,а той от химия още по-малко. Наздраве! Ще се радвам да се запознаем!
А ти да не си мислиш, че аз разбирам?
Разтягаме локумите тук за да си правим фитнес на мозъците и да разнообразим малко ежедневието.
И там са заровени едни големи пари, и там има бая клати-к*рковци. А като си помисля, че няколко часа след пускането в действие на интерферометъра в Луизиана и хоп-откриха гравитационни вълни на възраст от 1 млрд години. Бах мааму и късмет. Тук виждам или Божията ръка или нещо друго, доста по-познато на нас земляните
Щом са успели да намерят финансиране,значи владеят Силата.
"В ЦЕРН постоянно работят приблизително 2500 човека, както и около 8000 физици и инженери " - цитата е от уикипедия,джедаи и човеци общо 10500
Айде и ти почна,Еко не е мезе,а ни е компания,бъди малко по възпитан!
Бас държа ,че вече ще внимава в час !
И като гледам с каква скорост намери математическия модел на квантовата, скоро ще му дишаме прахта.
Пачо ,ще направя всичко възможно да направим една тройка с Иво,стискай палци!
Приготвил съм едно бутилирано материялче ,малий!
Бате Андро, аз Еко не го взимам на мезе, а му казвам какво ми разправяше учителката по химия едно време. Така оприличаваше орбитите на електроните и после обясняваше защо се получават "пеперудките" и "осмиците"
А ако дойдеш на Узана, ще ти покажа Яребица, Опушена в Черно...
Не тоя аватар имах в предвид,А оня дето си с каскета на Дарт Вейдър.Ама щом се харесваш така,нищо против.
За Узана са малки шансовете,че съм като Спейс Шатъл.Въртя едни километри дето не е истина,но Ако ми отпадне от програмата едно пътуване до Сф и обратно на 30 март,на 31 ще съм на линия.
И стига ме баткосва,ние с Боби сме по-млади от вас .И не остаряваме.
Не тоя аватар имах в предвид,А оня дето си с каскета на Дарт Вейдър.Ама щом се харесваш така,нищо против.
За Узана са малки шансовете,че съм като Спейс Шатъл.Въртя едни километри дето не е истина,но Ако ми отпадне от програмата едно пътуване до Сф и обратно на 30 март,на 31 ще съм на линия.
И стига ме баткосва,ние с Боби сме по-млади от вас .И не остаряваме.
Абе разбрах те, ама като се видим с някой от форума ще търси маска и няма да ме познае....
А дано се нагласят нещата, щото иначе чак на лято евентуално, покрай моретата... Ама здраве да е, то нашето не се губи
И няма вече "бате, бате", само "наборе"....
....
А ако дойдеш на Узана, ще ти покажа Яребица, Опушена в Черно...
...
Яребицата ще ни докара до кудкудякане,ма ако е Черна може (Тъмната страна си има плюсове),а Гленфидиха до просветление-ако не вярваш ,виж скандинавската митология
Пробвай Мелоу голд ,също е много добро.Направо почваш да сънуваш с отворени очи. https://www.youtube.com/watch?v=HBs19Rp_pOs
Докторе,,снощи любезно Еко ми превеше компания докато проверявахме дали котката е в бара .Нищо повече.
С Еко не сме дебили.Още по-малко сме агресивни и нагли.
Аз му изложих една хипотеза,той ми зададе няколко въпроса за да се ориентира как според мен стоят нещата .Отговорих му доколкото мога и това е .Изводите всеки си ги прави сам според както му позволява религията.
И да ти кажа,по някое време котката мина ,удари едно малко на крак и драсна на някъде.Много бързала за някакви си там котешки простотии,но Бог не е идвал.
Ако не вярваш,питай Еко.
Това, за "дебилите" беше за човечеството по принцип.
А "котката" винаги минава и това не е притеснително. Виж, ако беше казал, че е наминал Бог, пък и ако ти е и проговорил, щях силно да се притесня
Comment