If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По-правилно е да се каже, че на този етап не съществуват доказателства затова, че са верни.
В духа на парадоксите
Напротив!
Например от 1916 г. когато Айнщайн е формулирал теорията си за гравитацията, за 100 години няма нито едно доказателство срещу нея. За сметка на това има огромен брой такива в нейната подкрепа. Последното от които е регистрирането на гравитационните вълни.
Напротив!
Например от 1916 г. когато Айнщайн е формулирал теорията си за гравитацията, за 100 години няма нито едно доказателство срещу нея. За сметка на това има огромен брой такива в нейната подкрепа. Последното от които е регистрирането на гравитационните вълни.
При това положение, трябва ли да я отричаме?
Само, защото сме скептици?
Аз не мисля, че Айнщайн е прав за всичко. Времето може да покаже.
Аз не мисля, че Айнщайн е прав за всичко. Времето може да покаже.
Със сигурност. Между другото - той самият не е вярвал на много от следствията на собствената си теория.
Последвалото развитие на тази наука е доказало, че е трябвало да и вярва.
Накратко - докато една теория върши работа и не се появи друга по-добра от нея или нещо, което да я обори, няма нищо лошо в това, тя да се приема за истинна.
Със сигурност. Между другото - той самият не е вярвал на много от следствията на собствената си теория.
Последвалото развитие на тази наука е доказало, че е трябвало да и вярва.
Накратко - докато една теория върши работа и не се появи друга по-добра от нея или нещо, което да я обори, няма нищо лошо в това, тя да се приема за истинна.
Може да нагласят всичко според неговите теории за да има тежест
Т.е - причината е теглото а следствието е падането.
Но в момента в който тялото пада, то се намира в безтегловност.
Т.е теглото му вече не съществува.
Т.е - причината вече не съществува.
Извод:
Следствието премахва причината.
Въпрос:
След като причината вече не съществува, защо следствието продължава да съществува?
Извод:
(???) Теглото не е причината затова едно тяло да пада.
Мнеее, теглото е функция на гравитацията. Тялото пада поради гравитацията, а иначе теглото му се губи за наблюдател, който е в същите условия. Например едно перо пада по-бавно от една книга, но ако го поставиш върху книгата падат заедно. Тука вече влиза в действие и съпротивлението.
Тъ, като цяло идеята ми е, че теглото не е причината за падане, а гравитацията и липса на съпротивление
Мнеее, теглото е функция на гравитацията. Тялото пада поради гравитацията, а иначе теглото му се губи за наблюдател, който е в същите условия. Например едно перо пада по-бавно от една книга, но ако го поставиш върху книгата падат заедно. Тука вече влиза в действие и съпротивлението.
Тъ, като цяло идеята ми е, че теглото не е причината за падане, а гравитацията и липса на съпротивление
Според Нютон гравитацията е сила а според Айнщайн, не е. Според него тя е огъване на пространството около масивните тела.
В тази връзка, си задавам следния въпрос:
Ако си представим зоната на огъване на пространството около масивно тяло, като сфера, телата, които се намират от вътрешната страна на сферата, биват "бутани" от огънатото простанство в посока към масивното тяло.
А какво става с тези, които се намират от външната страна на сферата?
Според него тя е огъване на пространството около масивните тела.
Тоест, предстои ни да търсим силата, огъваща време/пространството околу масата. Нютон я е нарекъл гравитация, аз я наричам ..... сливова(понякога).
Тъй като единственото общо м/у сливовата и гравитацията е възприятието, то предлагам да задълбочим изследването на светът, в тая насока.
Да обявиш за доказана, теория която сама по себе си допуска да не е вярна, за мен е неприемливо. Възприятие, какво да се прави. Така де! Омръзна ми да ме обвиняват, че ми липсва коледен дух.
Весели празници!
Според Нютон гравитацията е сила а според Айнщайн, не е. Според него тя е огъване на пространството около масивните тела.
В тази връзка, си задавам следния въпрос:
Ако си представим зоната на огъване на пространството около масивно тяло, като сфера, телата, които се намират от вътрешната страна на сферата, биват "бутани" от огънатото простанство в посока към масивното тяло.
А какво става с тези, които се намират от външната страна на сферата?
Ами отблъскват се. Нали на този принцип набират скорост сондите, кометите и всичко друго преминаващо набързо през слънчевата система.
Ами отблъскват се. Нали на този принцип набират скорост сондите, кометите и всичко друго преминаващо набързо през слънчевата система.
Очевидно говориш за гравитационно асистирано придвижване в пространството. То е доста по-разбираемо със средствата на нютоновата теория и доста по-мъгляво, разглеждано със средствата на ТО.
Според нея излиза, че огъването на пространството, освен от масата на обектите, зависи и от тяхната скорост (или кинетична енергия). Колкото по-голяма маса, толкова по-огънато е пространството около нея. Но за обект, движещ се в друга освен в радиална траектория, огъването намалява толкова повече, колкото е по-висока скоростта му.
Comment