Известие

Collapse
No announcement yet.

Космос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Мне.Просто морето няма да синъо ами гламаво.
    Което е и тезата ми. Това че ние не познаваме думата за син цвят на древните, съвсем не означава че те са нямали такава, или не са разпознавали цветът.
    Съвсем друга дискусия е - защо ние имаме много думи, чието съдържание не познаваме(сме забравили).
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• За колко древни говорят.Възможно е теоретично древните ама много древните ни предци да са имали по просто зрение, задоволяващо нуждите им, в процеса на еволюция може да сме придобили повече рецептори в очото.Например една скарида/не черноморските/ има 16 рецептори за цвят и се смята че има най-съвършенното зрение.Спрямо нея ние не познаваме някои цветове, вероятно не подозираме за съществуването им и казваме че е черно примерно.Защо изобщо си мъчите мозъците с такива статии.Ако поискам от някой фараон табуретка със сигурност ще ми каже че няма въпреки че има позлатена такава.Дори да му кажа дай ми позлатената табуретка пак няма да разпознае предмета но ако му я посоча ще се плесне по челото - ааа, за ослепителната гъзоподпирачка ли става въпрос.Това не означава че въпросната мебел я няма или не я познават.Освен това може да саимали друга дума за гъз.Абе като нямате работа мотики няма ли за вас.Върху това по ми иде да си занимавам мозъчните гънки - http://nepoznato.energetika-bg.com/2...na-nasa-video/
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:42.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Можете ли да опишете нещо, което съществува, а няма дума за него. Май вече има думи за всичко, даже за неща, които не виждаме, а само предполагаме за тях.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Баба ми/бог да я прости/ и аз имахме различни думи за един дървен съд с форма на корито - нощва.Защо аджеба не се запазила тази дума за този предмет.Значи езика се усъвършенства със заемки, чуждици или по друг начин и се оказва по практично или когато всички около тебе използват новата дума и ти я прилагаш.Вероятно така е и със синьото.Я попитайте жените си да ви обяснят какво е това боя за коса цвят праскова.Най вероятно ще ви изгледат учудено - еми цвят праскова бе.А ся де, къв цвят е прасковата.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Можете ли да опишете нещо, което съществува, а няма дума за него. Май вече има думи за всичко, даже за неща, които не виждаме, а само предполагаме за тях.
            Даже за някой неща имаме по няколко думи, но това няма връзка. УчЕните като си нямат работа, си намират. Тиранозавър Рекс, първо бяха сигурни че е бил студенокръвен, после решиха че е бил топлокръвен зверски хищник. После един, дето се чудеше кво да прави, немери кокал(вкаменен) със драскотина. Реши че драскотината е от зъби на ТиРекс, че кокалът е бил от вече мъртъв динозавър, следователно - ТиРекс е бил мършояд. Понеже в днешно време, хищниците имат дълги предни лапи, пък оня е с закърнели такива, няма как да е ловувал активно.
            И те така, сега Рекс нека обяснява че всъщност няма серстра.
            А! Не може! Него го няма!
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

За колко древни говорят.Възможно е теоретично древните ама много древните ни предци да са имали по просто зрение, задоволяващо нуждите им, в процеса на еволюция може да сме придобили повече рецептори в очото.Например една скарида/не черноморските/ има 16 рецептори за цвят и се смята че има най-съвършенното зрение.Спрямо нея ние не познаваме някои цветове, вероятно не подозираме за съществуването им и казваме че е черно примерно.Защо изобщо си мъчите мозъците с такива статии.Ако поискам от някой фараон табуретка със сигурност ще ми каже че няма въпреки че има позлатена такава.Дори да му кажа дай ми позлатената табуретка пак няма да разпознае предмета но ако му я посоча ще се плесне по челото - ааа, за ослепителната гъзоподпирачка ли става въпрос.Това не означава че въпросната мебел я няма или не я познават.Освен това може да саимали друга дума за гъз.Абе като нямате работа мотики няма ли за вас.Върху това по ми иде да си занимавам мозъчните гънки - http://nepoznato.energetika-bg.com/2...na-nasa-video/
              Тия една снимка не могат да направят кат хората,немат ли пари да купят една камера за смартфон,а се лигавят с тия чернобели мазаници.... Хич и не си занимавай гънките с глупости- това на снимката е толко грозно ,че най-вероятно е катастрофирал СААБ кабрио на който са му махнати колелетата.
              Last edited by 546; d.m.y г., 03:21.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                Тия една снимка не могат да направят кат хората,немат ли пари да купят една камера за смартфон,а се лигавят с тия чернобели мазаници.... Хич и не си занимавай гънките с глупости- това на снимката е толко грозно ,че най-вероятно е катастрофирал СААБ кабрио на който са му махнати колелетата.
                Това е оная уйня, дето се е потрошила заради разликата между сантиметри и инчове

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Абе все съм се чудил, при наличието на камери с мега-гига-хипер-турбо пиксели как не могат да направят една снимка като хората на НЛО и от смерфоните и от космическите апарати.Иначе се фалим със снимки на галактики на нам колко си млрд светлини години гаче ли сме ги цъкнали от един уй растояние.Има нещо там иначе няма да пращат един след друг апарати за милиарди.И като няма нищо, защо редактират,трият снимки или се появяват черни петна по тях.А и пейзажа на Марс е по цветен отколкото ни го преставят.Некъф служител на НАСА си беше истиписол селфи от работното място без да се усети че зад гърба му е компютърът на който работи.

Comment

Абе все съм се чудил, при наличието на камери с мега-гига-хипер-турбо пиксели как не могат да направят една снимка като хората на НЛО и от смерфоните и от космическите апарати.Иначе се фалим със снимки на галактики на нам колко си млрд светлини години гаче ли сме ги цъкнали от един уй растояние.Има нещо там иначе няма да пращат един след друг апарати за милиарди.И като няма нищо, защо редактират,трият снимки или се появяват черни петна по тях.А и пейзажа на Марс е по цветен отколкото ни го преставят.Некъф служител на НАСА си беше истиписол селфи от работното място без да се усети че зад гърба му е компютърът на който работи.
                    Ами ти почти си си отговорил на въпроса. Който влага едни милиарди в нещо, се стреми и да извлече печалба от това първо за себе си и после да задоволява любознанието на тоя и оня.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нали говорим за прозрачност, пък се оказва че точно тия дето ни я навират в очите крият.

Та по оня въпрос, отде се вземат съвременните имена на нещата.Защо на масата викаме маса, на стомаха стомах.Как са викали на първото колело което са изобретили, на първото копие и лък.На коня кон ли са викали и т.н.

Comment

Нали говорим за прозрачност, пък се оказва че точно тия дето ни я навират в очите крият.
                        Прозрачността си е прозрачност но,

"По време на война истината е толкова ценна, че винаги трябва да е обвита с много лъжи"

У. Чърчил.

E - форми на войни - колкото щеш.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Скопосахме Земята че посегнахме и на Марс.Принципно съм много скептичен относно разни сензации и 98 % ги отхвърлям на момента, някои във всичко виждат извънземни бази кораби марсианци и прочие.Но има някои които малко трудно ми е да повярвам в игро на природата, сенки, дефект на камерата ит.н.И за какво е тази потайственост ако са открили нещо.Взе да ми става безинтересна тази НАСА, пратихме сонда до Юпитер е вижте кви убави снимки, дет вика един за какво са тия скъпи сонди дет пътуват години за едни снимки като Хъбъл може ги направи същите.

Comment

• Споко.

Каквото и да се открие, което може да служи, като някакво средство за надмощие, то бива пазено в дълбока тайна.

И чак като минат едни десетилетия, обикновено става достояние на простите люде.

За сведение - микровълновата фурна.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да ти кажа липсват ми 70 години когато изрязвах и събирах в една тетрадка всичко за космоса и космонавтиката.Още я пазя.Тогава си мислех че 2000 година е преломна и ще фърчим из Слънчевата система все едно си фанал рейса за центъра.Ще има летящи коли, няма да има войни и граници...а то кво стана.Тайно четях с фенерчепод завивките Калисто, Часът на Бика, Андромеда....Тогава сглобих първия си телескоп от некви лещи и картонена тръба.Не че виждах кой знае какво, но бях много горд, по скоро си въобразявах че виждам нещо повече отколкото с просто око, но приключенския ми ум виждаше всичко.

Comment

• Аз пък се питам - да се изгради некакъв си огромен интерферометър, който струва майка си и баща си, само за да се регистрира нещо, което трае хилядна част от секундата и което се е случило преди милиард години на майна си райна...........кой има полза от това?

Ако обаче, този, който го е изградил се надява да научи нещо доста повече от мен и теб и което може да му подобри съществено статуса, нещата започват да придобиват смисъл.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X