If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами ако се движи по-бързо или бавно какво ще стане?
Преди всичко трябва да изясним, какво разбираме под мрак.
Ако се разберем, че това е материално пространство в което отсъства светлина, то той не може да се движи с по-висока скорост, тъй като тази на светлината към днешна дата е максимално възможната, що се касае до материални обекти.
Ако се разберем, че това е материално пространство в което отсъства светлина, то той не може да се движи с по-висока скорост, тъй като тази на светлината към днешна дата е максимално възможната, що се касае до материални обекти.
През 2011 - та от Церн хвърлиха "бомбата" че са установили неутрино, което се движи с малко по-висока скорост от тази на светлината.
Една година по-късно опровергаха това и обясниха бомбата с грешка в апаратурата.
А когато има сумрак, двете се размиват смесват се , като солена и сладка вода.
Ама казваме - настъпи мрак , настъпи, а не светлината се оттегли. Щом мрака настъпва значи се движи.
Е то ние много често се изразяваме погрешно.
Например казваме - падна мълния. Защо, след като всъщност посоката е точно обратната?
Човекът който пък прекалено много се е старал да не се изразява погрешно (Пол Дирак) се е съмнявал, че остриганите овце са остригани само от видимата страна
Сега след малко ще настъпи мрак, ще паркирам алфата срещу стена на примерно 50 метра, когато застана пред фаровете сянката ми ще отиде от мен до стената със скоростта на светлината, или пък по бързо, защото ще се движи пред светлината
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Сега след малко ще настъпи мрак, ще паркирам алфата срещу стена на примерно 50 метра, когато застана пред фаровете сянката ми ще отиде от мен до стената със скоростта на светлината, или пък по бързо, защото ще се движи пред светлината
Пресичайки потока светлина, последните фотони, които са се оказали между тялото ти и стената и са най-отдалечени от нея, ще достигнат до нея със скоростта на светлината и чак тогава на стената ще се появи сянката ти. Поради това сянката ти се движи със скоростта на светлината.
Има прости неща, които могат да се движат с по-висока скорост. Примерно пресечната точка между остриетата на една достатъчно голяма ножица, която се затваря. Но това не противоречи на постулираното от Айнщайн, тъй като въпросната пресечна точка не е нещо материално.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment