Известие

Collapse
No announcement yet.

Космос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може би пътуване във времето
    http://iskamdaznam.com/versajskata-z...adnali-v-v-vr/
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Догонска космогония
      http://drevnite.com/kovchegat-nommo-...golyamo-kuche/

Comment

http://megavselena.bg/amerikantsite-...na-izvynzemni/

Comment

И аз мисля, че вече сме на ниво пътуване в космоса, но не се съобщава на всеослушание. За извънземните е ясно, че ги има. Щом и Ватикана преди няколко години с неохота призна, че може би има и други същества, ама бог е един и за тях...
          Пустите човешки алчност и лакомия. Ако не съществуваха, досега сигурно щяхме да сме овладели галактиката...
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
            И аз мисля, че вече сме на ниво пътуване в космоса, но не се съобщава на всеослушание. За извънземните е ясно, че ги има. Щом и Ватикана преди няколко години с неохота призна, че може би има и други същества, ама бог е един и за тях...
            Пустите човешки алчност и лакомия. Ако не съществуваха, досега сигурно щяхме да сме овладели галактиката...
            Е то и аз така виждам нещата с пътуването в космоса,но по-добре да няма извънземни ,че тогава ти да видиш цената на скоча как ша скочи...то едни китайци предизвикаха дефицит на отлежалия малцов дестилат ,а не ми се мисли, ако се появат и други пияндета..

Comment

Вероятността за зараждането на живота в резултат на случайни събития:

от тази презентация (2:18:20 - 2:19:40):

https://www.youtube.com/watch?v=JQPmzRCHLJI

Допуска се:

1 - Съществуват 10^24 (1 квадрилион) планети (научно обосновано)

2 - На всяка планета има по 1 милиард маймуни.

3 - Всяка маймуна разполага с пишеща машина и натиска по един клавиш в секунда.

Въпрос:

След колко време някоя от всичките маймуни ще напише всички произведения на Шекспир?

Изчислено е, че вероятността за поява на живот в резултат на случайността е приблизително същата.

Отговор:

Необходимо е време по-голямо от това, изминало от големия взрив до днес (13,82 милиарда години).

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                Трудна работа е това с овладяването на галактиката. Ако се движим със скоростта на светлината, ще са ни необходими 26 000 години за да стигнем до центъра и.

За същото време, един охлюв, който се движи със скорост 1мм./сек ще обиколи 20 пъти земята по екватора.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:04.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Трудна работа е това с овладяването на галактиката. Ако се движим със скоростта на светлината, ще са ни необходими 26 000 години за да стигнем до центъра и.

За същото време, един охлюв, който се движи със скорост 1мм./сек ще обиколи 20 пъти земята по екватора.
                  Имах пред вид, че ако не се криеха всички ценни технологии и се отделяха повече ресурси за научни разработки, отколкото за всичките простотии на военните, със сигурност досега щеше да бъде изнамерен начин да се прекосяват големи разстояния за достатъчно кратък срок.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Науката и технологиите се развиват с главоломна скорост на фона на времето за което е просъществувал човек.
                    Да не забравяме, че допреди по-малко от 100 г. (1/23652 тна част от човешкото съществуване) не е бил познат строежа на атома.

Тъй че по отношение на темповете на развитие (настоящите), нямам забележки

Важното е да не се самоунищожим от глупост.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                      със сигурност досега щеше да бъде изнамерен начин да се прекосяват големи разстояния за достатъчно кратък срок.
                      Начинът е известен, "технологията" е вградена във всеки по-подразбиране още с раждането. Някой я ползват, други - не. Големият въпрос е - дали знаем къде искаме да отидем и защо.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Начинът е известен, "технологията" е вградена във всеки по-подразбиране още с раждането. Някой я ползват, други - не. Големият въпрос е - дали знаем къде искаме да отидем и защо.
                        Въпросът "защо" може да има много отговори. Най-важният от всичките е, защото условията за живот на Земята, няма да просъществуват вечно.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Научната фантастика е хубаво нещо, ходиш където те заведе автора и е страхотно
                          За сега сме на това ниво

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Въпросът "защо" може да има много отговори. Най-важният от всичките е, защото условията за живот на Земята, няма да просъществуват вечно.
                            За познатият ни живот. Вероятноста познатият ни живот да изчезне, преди да изчезнат условията за него е много голяма. Още не знаем "че нищо не знаем", мен ме изуми наличието на живот на силициева основа на Земята. Предстои да научаваме много за нас самите и за планетата която обитаваме, а като гледам - първо ще затрием всичко, после ще го клонираме от вкаменелости, за да го изучаваме.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• https://novotopoznanie.com/1794-proj...lying-saucers/

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                На този етап е ясно това, че силата на гравитацията лесно може да се манипулира посредством ускорението (изказаният от Айнщайн принцип на еквивалентност). Остава да се намерят и други способи за еквивалентост. А може и вече да са изнамерени.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X