Известие

Collapse
No announcement yet.

Космос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Което ме навежда на мисълта, че ако се използва тъмната материя, за да се неутрализира гравитацията на черната дупка, то може това да се изследва дали тази теория е вярна.
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Според теорията, гравитацията на черна дупка (масата) може само да се увеличава.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Според теорията, гравитацията на черна дупка (масата) може само да се увеличава.
        Тъй като тъмната материя е 70%(ако не се лъжа) спрямо 30% видима, то би трябвало енергийно да е "по-заредена" и да противодейства на черната дупка... Може би
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• http://megavselena.bg/nova-sila-prev...ravitatsiyata/
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
            Тъй като тъмната материя е 70%(ако не се лъжа) спрямо 30% видима, то би трябвало енергийно да е "по-заредена" и да противодейства на черната дупка... Може би
            Доколкото знам, е обратното. Притежава много ниска енергия, много слабо взаимодейства с обикновената материя, нищо не излъчва и поради това я наричат "тъмна".

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• https://youtu.be/KS47LkmwKrQ

Comment

Пачо,тя тъмната материя си е като видимата ,прави си гравитация,пълнежа и е от неутрино което е частица с мизерна маса ,но си я има винаги дори и в покой ,та може да се каже че тежи на мястото си,но точно щото е почти без енергия хич не влиза във взаимодействие с останалата материя и си минава през нея като нинджа . В общи линии само гравитация прави,направо е обратното на фотона който дотолкова блика от енергия ,че когато блъсне електрон в метален атом го фърга чак на съседния,но в покой поради липсата на маса все едно го няма.

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                ......

Относно проблема с фотоните: обяснението е, че те нямат маса, и не се влияят пряко от гравитацията, а косвено - понеже гравитацията изкривява пространството в което те (фотоните ) се движат. Така че тук (май) няма противоречие.
                Относно Електромагнетизма: напротив, теорията на електромагнетизма си е съвсем завършена теория сама за себе си. Проблемът е, че няма единна теория, която да обединява четирите фундаментални взаимодействия, въпреки добрите опити от последните години. Но това според мен в никакъв случай не дава основание да набедим физиката, че е в предучилищна" възраст.
                Проблемът според мен е друг. Физиката е достатъчно напред, за да обясни да речем 99 % нещата в макросвета, поне на ниво Земя и слънчева система.
                .....
                То Планк е успял и закона за запазване на импулса да докаже ,че важи и за светлината,но както сам казва ,и на него не му е ясно как става номера фотона да е без маса.Аналогията с джипа е все едно блондинката е вдигнала капака и е посочила-е тва е мотора но как бачка не се знае.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                И на мен ми звучи ш по-правдоподобно теорията за черната дупка, отколкото състоянието при стената на Планк.
                Дай някъв линк с описание на тая стена на Планк,константата ми е ясна ,но за стена за сефте научавам.
                Last edited by 546; d.m.y г., 09:24.

Comment

• http://nauka.offnews.bg/news/a_1/a_6...tml?preview=ok

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                    Дай някъв линк с описание на тая стена на Планк,константата ми е ясна ,но за стена за сефте научавам.
                    За съжаление, трудно намирам инфо по въпроса на родния ни език.

Иначе има доста писано по въпроса:

http://www2.cnrs.fr/en/1525.htm

https://fr.wikiversity.org/wiki/Mur_...k/Introduction

Синтезирано и на български, съм го писал тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...5&postcount=12

"Уравненията на Максуел и на Айнщайн ни позволяват да върнем времето назад до много кратък момент, отстоящ на наносекунди след големия взрив. Отвъд този момент математическите описания са невъзможни. Въпросната граница се нарича "стена на Планк".

И така - изчисленията сочат, че при стената на Планк цялата материя е била поместена в малка сфера.

Диаметърът на сферата е бил 10^-33 см.
                    Масата и е била 20 микрограма
                    Температурата и е била 10^32 градуса по Целзий."

Ето и графично изображение:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:30.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• https://youtu.be/VBB9Eb65Yyw

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Доколкото знам, е обратното. Притежава много ниска енергия, много слабо взаимодейства с обикновената материя, нищо не излъчва и поради това я наричат "тъмна".
                        Идеята ми беше за "тъмната енергия". Така и така е в повече, значи може да се използва рационално.

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                        Пачо,тя тъмната материя си е като видимата ,прави си гравитация,пълнежа и е от неутрино което е частица с мизерна маса ,но си я има винаги дори и в покой ,та може да се каже че тежи на мястото си,но точно щото е почти без енергия хич не влиза във взаимодействие с останалата материя и си минава през нея като нинджа . В общи линии само гравитация прави,направо е обратното на фотона който дотолкова блика от енергия ,че когато блъсне електрон в метален атом го фърга чак на съседния,но в покой поради липсата на маса все едно го няма.
                        ....
                        Така е, идеята ми е, че "тъмната енергия" е много повече от "видимата". И не може да не послужи за нещо разумно
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Има едно сериалче -"Теория за Големият Взрив". Хвърля известна светлина върху съвремените тоерии и най вече върху произходът им. Строго е забранен за хора без чувство за хумор.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• http://www.astrofenomen.com/доказате...?то-на-и/

---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:30 ----------

http://megavselena.bg/ne-vselenata-n...azvat-fizitsi/

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Има едно сериалче -"Теория за Големият Взрив". Хвърля известна светлина върху съвремените тоерии и най вече върху произходът им. Строго е забранен за хора без чувство за хумор.
                              Ма да, ма дааа, Особено готина е Пени...
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Идеята ми беше за "тъмната енергия". Така и така е в повече, значи може да се използва рационално.

Така е, идеята ми е, че "тъмната енергия" е много повече от "видимата". И не може да не послужи за нещо разумно
                                Ми освен да я скупчиш на едно място за да изкривиш времепространството и да ме оставиш без работа за друго не се сещам.
                                При положение ,че освен гравитационно подобен куп тъмна материя няма да взаимодейства с останалата материя би следвало да може да се използва за "скокове" из Вселената при внимателно избрана траектория на движение която да осигури достатъчна центробежна сила ,така ,че да противодейства на гравитационната за да не се стига до грозни картини.
                                Може би има подобни области или след още 14 милиарда години примерно ще се сформират някъде ,знае ли човек.
                                За съжаление като,че по нашите земи скоростта на времето е твърде голяма за да ни огрее подобна схема. Виж, ако скоростта на светлината беше да кажем 3000 км в час по моя часовник и шивашкия метър на жена ми,сега щяхме да щъкаме да си е.е майката. Май не сме на правилното място в подходящия момент .Винаги съществува вероятността да сме изтеглили късата клечка.
                                Last edited by 546; d.m.y г., 04:44.

Comment

Working...
                                X