Известие

Collapse
No announcement yet.

Космос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
    Дълбоко грешите. Предимството, на този етап, на дигиталните технологии пред аналоговите е в скоростта. Поне засега, натам ще видим.
    Ванка, идеята е проста, имаш 1.5 GB информацията съхранена в една молекула ДНК и то само с 4 бази. При двоичното кодиране имаш 2 състояния. Сам го сметни колко е инфото там
    Суско, човече, кефиш ме, че имаш дълбоки познания, ама тука си малко бос. Машината може да е много по-добра от човеке, само че в момента, все още на никой не му е изгодно, защото ще стане тежко и ситуацията с хлебарките от Афганистан в момента, ще ни се види розова в сравнение с това, което ще настане тогава... Ти говориш за пра-стария начин, при който машината търси най-правилния начин в някаква база данни, който съответства на твоя въпрос. Ама вече не е така и ония гадове правят анализ на въпроса преди това и намират логиката. И то доста успешно. Тъ, AI-то най-вероятно вече е измислено, но не го съобщават на широкия свят. По същаа причина, по която крият, че има извънземни, пи всичките вярващи по света.
    Яко, а...

П.П. Майчиният инстинкт не е единственият по-силен от инстинкта за самосъхранение, това може да ти го каже всеки тренирал малко повече бойни изкуства.

П.П.П. Био-интелектът не взима винаги решения въз основа на опита, а понякога и въз основа на интуиция, което е способността да се вземат правилни решения въз основа на недостатъчно количество първоначални данни...
    Обожавам хора, които разбират от информационни технологии и точни науки да ми разтягат локуми, колко аз разбирам от изкуствен и био интелект.
    Погледни само какви са ти доводите, разписал си ми някакви конспирации, как нещо го имало вече, но зли хора с качулки управляващи от бункери света криели истината.
    Бля, бля.
    Звучиш кат симпатизант на АТАКА.
    Никой не е казал, че "машината" търси готови отговори, казвам, че тя ще анализира на база познати решения и никога няма да може да се влияе от емоции.
    Защото емоциите са онова, на което религиозните казват дух!
    Какви бойни изкуства бе брат, аз ти говоря за инстинкти, които са генетично заложени, а не придобити!
    Майка с дете в една ситуация ще реагира по един начин, а без дете по съвсем различен, и то НЕ ЗАРАДИ ОПИТА, а само и единствено заради майчиния инстинкт, който е плод и на редица сложни биохимични /хормонални/ процеси.
    Пачко, това че знаеш как работи процесора и какво прави харддиска в кутията не означава че имаш познания върху работата на човешкия мозък, ай малко по-лекинко.

---------- Post added at 12:26 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    Неправилно ме разбра изглежда. Предвид това че синтетичният интелект ще бъде създаден от хора(вероятно, поне тук) се очаква че ще наподобява човещкият. Естествено, няма да е същият, съмнявам се и да е съвместим даже. А действително, ако по един или друг начин, изкуственият интелект измести естественият, то значи го е заменил.
    Може да го замени единствено и само заради по-голяма надеждност и по-ниски разходи за поддръжка.

Ще го замени, но няма да го измести.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Обожавам хора, които разбират от информационни технологии и точни науки да ми разтягат локуми, колко аз разбирам от изкуствен и био интелект.
      Погледни само какви са ти доводите, разписал си ми някакви конспирации, как нещо го имало вече, но зли хора с качулки управляващи от бункери света криели истината.
      Бля, бля.
      Никой не е казал, че "машината" търси готови отговори, казвам, че тя ще анализира на база познати решения и никога няма да може да се влияе от емоции.
      Какви бойни изкуства бе брат, аз ти говоря за инстинкти, които са генетично заложени, а не придобити!
      Майка с дете в една ситуация ще реагира по един начин, а без дете по съвсем различен, и то НЕ ЗАРАДИ ОПИТА, а само и единствено заради майчиния инстинкт, който е плод и на редица сложни биохимични /хормонални/ процеси.
      Пачко, това че знаеш как работи процесора и какво прави харддиска в кутията не означава че имаш познания върху работата на човешкия мозък, ай малко по-лекинко.

Може да го замени единствено и само заради по-голяма надеждност и по-ниски разходи за поддръжка.

Можем само да гадаем, но ако предположим че ще е много по рационален, понеже е лишен от емоции, то вероятноста направо да заличи естественият е огромна.
      Не е ясно дали няма да има емоции обаче. Ако допуснем че ще е машинен, то по същият начин, по който биохимията влияе на нас, на него може да му влияе някоя подпрограма. ДНК всъщност е програма, и тя се ъпдейтва, много бавно, но го прави, та......
      Абе, никак не бързам да се срещна с изкуствен интелект.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Можем само да гадаем, но ако предположим че ще е много по рационален, понеже е лишен от емоции, то вероятноста направо да заличи естественият е огромна.
        Не е ясно дали няма да има емоции обаче. Ако допуснем че ще е машинен, то по същият начин, по който биохимията влияе на нас, на него може да му влияе някоя подпрограма. ДНК всъщност е програма, и тя се ъпдейтва, много бавно, но го прави, та......
        Абе, никак не бързам да се срещна с изкуствен интелект.
        ДНК не е програма, защото там влияят и грешки, които "логиката" /програмирането/ изключват!
        К.М.

Comment

Бля, бля.
          Пачко, това че знаеш как работи процесора и какво прави харддиска в кутията не означава че имаш познания върху работата на човешкия мозък, ай малко по-лекинко. .....
          Разтягам локуми, защото не знам нивото ти на познание какво е, затова свалям на възможно най-ниското, за да ме разбереш. Ако искаш, може да повишим нивото, за мен ще е удоволствие.
          Не са конспирации, братле. Колкото НАСА ти казват за извънземните, толкова и за AI-то ще разбереш. И не не съм последовател на атака. Не знам как можа да ти хрумне подобна простотия...
          Стратегията "Решения на база познати неща" се ползва от шахматните програми. AI-тата не работят така. Там е малко по-шашаво. Ако те интересува, мога да ти обясня, но не знам дали ще ме разбереш...
          Как да е, съгласен съм с тебе, че машината на този етап не може да изпита/определи емоцията. Съгласен съм, че опита подсказва определени инстинктивни реакции, без намесата на разума. Аз просто ти казах, че понякога човек реагира въз основа на интуиция, не само на опит.
          На всичкото отдолу знам и как работи мозъка. То всеки го знае в днешно време. Проблемът е, че никой не знае защо. Също както НАСА-джийте не знаят защо работи ЕМ-Драйва, макар че знаят как...
          Изобщо, интересни неща има около нас, просто трябва само да се огледаме и да мислим...
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

ДНК не е програма, защото там влияят и грешки, които "логиката" /програмирането/ изключват!
            Поредица от инструкции целящи постигането на определен резултат си е програма. А ако си мислиш че в програмите(компютърните) няма грешки, то се лъжеш. На всичко отгоре и при тях крайният резултат може да се постигне, по по вече от един начин.

Comment

• Да допуснем, че по някакъв начин, човек успее да създаде изкуствен интелект, който може да го замести или превъзхожда.
              Това означава, че тази машина, бидейки по-интелигентна от човека, на свой ред би могла да създаде друга, по интелигентна от себе си.
              Следвайки тази логика, изкуственият интелект би се развивал неограничено.
              Какви биха били последиците от това?
              Дали еволюирайки до безкрай машините ще стоят винаги в подчинение на човеците?
              Човек е заличил от лицето на земята множество животински видове, само защото е бил по-интелигентен от тях.

Изводът от тази логика не е особено приятен.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:03.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Да допуснем, че по някакъв начин, човек успее да създаде изкуствен интелект, който може да го замести или превъзхожда.
                Това означава, че тази машина, бидейки по-интелигентна от човека, на свой ред би могла да създаде друга, по интелигентна от себе си.
                Следвайки тази логика, изкуственият интелект би се развивал неограничено.
                Какви биха били последиците от това?
                Дали еволюирайки до безкрай машините ще стоят винаги в подчинение на човеците?
                Човек и заличил от лицето на земята множество животински видове, само защото е бил по-интелигентен от тях.

Изводът от тази логика не е особено приятен.
                Кофтито е, че даже не е необходимо синтетичният интелект, да превъзхожда естественият. Имайки предвид, че той вероятно ще се пръкне от някой военен проект, можем да допуснем, че ще има ресурси да ни затрие и без да е много по напред. Трябва само да осъзнае че не му трябваме, а сме потенциален враг.
                Проверявайте си пощата, оглеждайте се, ослушвайте се.
                Идва.

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                  Разтягам локуми, защото не знам нивото ти на познание какво е, затова свалям на възможно най-ниското, за да ме разбереш. Ако искаш, може да повишим нивото, за мен ще е удоволствие.
                  Не са конспирации, братле. Колкото НАСА ти казват за извънземните, толкова и за AI-то ще разбереш. И не не съм последовател на атака. Не знам как можа да ти хрумне подобна простотия...
                  Стратегията "Решения на база познати неща" се ползва от шахматните програми. AI-тата не работят така. Там е малко по-шашаво. Ако те интересува, мога да ти обясня, но не знам дали ще ме разбереш...
                  Как да е, съгласен съм с тебе, че машината на този етап не може да изпита/определи емоцията. Съгласен съм, че опита подсказва определени инстинктивни реакции, без намесата на разума. Аз просто ти казах, че понякога човек реагира въз основа на интуиция, не само на опит.
                  На всичкото отдолу знам и как работи мозъка. То всеки го знае в днешно време. Проблемът е, че никой не знае защо. Също както НАСА-джийте не знаят защо работи ЕМ-Драйва, макар че знаят как...
                  Изобщо, интересни неща има около нас, просто трябва само да се огледаме и да мислим...
                  O, колко мило, че сваляш нивото толкова ниско, та да те разбера.
                  Не знам кое му е толкова шашавото.
                  Тук има две основни позиции, от които трябва да се изходи.
                  1. Нещо създадено от човешкия разум.
                  2. Нещо не създадено от човешкия разум.
                  Над това трябва да се помисли първо.
                  К.М.

Comment

O, колко мило, че сваляш нивото толкова ниско, та да те разбера.
                    Не знам кое му е толкова шашавото.
                    Тук има две основни позиции, от които трябва да се изходи.
                    1. Нещо създадено от човешкия разум.
                    2. Нещо не създадено от човешкия разум.
                    Над това трябва да се помисли първо.
                    Ами мисли. Обясни като за начало, как става така, че това което пишат фантастите, по някое време става реалност.
                    След като си намериш отговор, помисли и дали изкуственият интелект, задължително трябва да се пръкне като желан краен резултат. Ще ти напомня, че според някой съвремени теории, животът се е зародил случайно.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Ами мисли. Обясни като за начало, как става така, че това което пишат фантастите, по някое време става реалност.
                      След като си намериш отговор, помисли и дали изкуственият интелект, задължително трябва да се пръкне като желан краен резултат. Ще ти напомня, че според някой съвремени теории, животът се е зародил случайно.
                      Фантастите са хора!
                      Те притежават био интелект.
                      Био интелектът е сътворил изкуствения интелект и е възможно да прогнозира докъде ще стигне неговото развитие.
                      Как еволюцията е сътворила мислещия човек, био интелекта. Мани живота.

Ако някой даде пълна власт на изкуствения интелект, то това ще бъде био интелектът.
                      Така че не ми разтягайте локуми, че изкуствения интелект някога ще превъзхожда био и.
                      Това е невъзможно.
                      Но това не означава, че няма да го управлява!
                      К.М.

Comment

Фантастите са хора!
                        Те притежават био интелект.
                        Био интелектът е сътворил изкуствения интелект и е възможно да прогнозира докъде ще стигне неговото развитие.
                        Как еволюцията е сътворила мислещия човек, био интелекта. Мани живота.

Ако някой даде пълна власт на изкуствения интелект, то това ще бъде био интелектът.
                        Така че не ми разтягайте локуми, че изкуствения интелект някога ще превъзхожда био и.
                        Това е невъзможно.
                        Но това не означава, че няма да го управлява!
                        Казваш, че интелектът ни се е развил независимо от живота ли?
                        Точно така, интелектът ни се е пръкнал от низ случайности. Обясни защо да е невъзможно, вече интелигентни, да създадем интелект който ни превъзхожда. Или след като създадем подходяща среда, той да не може да се пръкне също случайно.

Comment

• Македонците вече ги ударихме в земята , нямат си такова нещо
                          http://www.topactualno.com/39792/tra...icheski-korab/
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Македонците вече ги ударихме в земята , нямат си такова нещо
                            http://www.topactualno.com/39792/tra...icheski-korab/
                            Хилядолетният Сокол. Тва е кораба на Бат Бойко, кога е бил малък.

Comment

Бля, бля.

Дори при мухите има ДНК памет. Тоест те си предават опит и информация на следващите поколения.
                              Ние също го имаме. Нарича се Де Жа Вю.
                              Ето защо една майкая ще реагира по съвсем друг начин от обикновено момиче.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• http://drevnite.com/mozakat-protiv-n...da-povyarvame/
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X