Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми се иска да споря с вас, защото сте буквояди и обезмисляте всичко смислено.
    Добре...за да няма спорове, да ти го поставя въпроса по различен начин: Ако автомобил А е навлязъл в кръговото и се сблъска с автомобил Б, който навлиза в кръговото (говорим за нерегулирано кръгово), водача на кой автомобил ще се сдобие с акт?
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
      Добре...за да няма спорове, да ти го поставя въпроса по различен начин: Ако автомобил А е навлязъл в кръговото и се сблъска с автомобил Б, който навлиза в кръговото (говорим за нерегулирано кръгово), водача на кой автомобил ще се сдобие с акт?
      Всеки един от тях може да получи акт - зависи какво ще прецени полицая.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Приеми, че са попаднали на най-знаещия, съвестен и неподкупен полицай.
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Приеми, че са попаднали на най-знаещия, съвестен и неподкупен полицай.
          При тези съвършени условия и съобразно сега действащия закон, въртящия ще придобие акт за неспазване на предимство, но нашата роля е да променим тази нестправедливост.
          sigpic

Comment

• Аз предлагам да открием нова тема в която да обсъждаме несъвършенствата на закона.
            Правенето на това в тази тема, може да има опасни последици.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нашата роля в тази тема е да гласуваме за правилния отговор и евентуално да се аргументираме. Всичко останало са само оправдания за незнанието. А едно 'благодаря' би било много по-удачно от всякакво 'увъртане'.
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Нашата роля в тази тема е да гласуваме за правилния отговор и евентуално да се аргументираме. Всичко останало са само оправдания за незнанието. А едно 'благодаря' би било много по-удачно от всякакво 'увъртане'.
                Благодаря, колега, но не си прав, заради овчедушието което се опитвате да налагате, при явни несъвършенства.
                sigpic

Comment

• Благодаря, колега, но не си прав, заради овчедушието което се опитвате да налагате, при явни несъвършенства.
                  Ти сериозно ли? Кога най-после ще се научим, че закона се спазва. Ако не ни харесва, борим се за промени и след това пак се спазва. Докато това се случи, продължаваме да си спазваме закона. Когато има кратък, ясен и недвусмислен въпрос, който от своя страна има кратък, ясен и недвусмислен отговор, какво точно има да се спори? Отделно моето мнение е, че в случая този закон, може би е най-доброто, което може да се направи. Не се създават изключения за нерегулирани кръстовища, като същевременно всички кръгови са регулирани със знаци (поне аз не съм попадал на нерегулирано такова) и по този начин се избягват тапите в самите кръгови.

П.П. Благодарностите не към мен, а към всички, които търпеливо се опитват да обяснят защо е опасно всеки да си спазва собствени правила.
                  Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Ти сериозно ли? Кога най-после ще се научим, че закона се спазва. Ако не ни харесва, борим се за промени и след това пак се спазва. Докато това се случи, продължаваме да си спазваме закона. Когато има кратък, ясен и недвусмислен въпрос, който от своя страна има кратък, ясен и недвусмислен отговор, какво точно има да се спори? Отделно моето мнение е, че в случая този закон, може би е най-доброто, което може да се направи. Не се създават изключения за нерегулирани кръстовища, като същевременно всички кръгови са регулирани със знаци (поне аз не съм попадал на нерегулирано такова) и по този начин се избягват тапите в самите кръгови.

П.П. Благодарностите не към мен, а към всички, които търпеливо се опитват да обяснят защо е опасно всеки да си спазва собствени правила.
                    Абсолютно сериозно и ако можеш се върни, прочети какво съм написъл, представи си едно такова кръстовище и помисли.
                    sigpic

Comment

• Дискусията е хубава. Не виждам обаче, как би могъл да се промени правилника за движение. Ако се използваше само в България - по би имало шанс, ама то - цял свят се движи по тези правила.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

• Явно личи кои са изкарвали книжките по стария закон и кои по новия.
                        В новия такова чудо като предимство на кръстовище с кръгово движение просто няма.
                        Ще го напиша отново...
                        Приема се като последователни Т образни, а не като цяло кръгово.
                        Идиотия или не, това са фактите.
                        До промяна в закона, предимство има дясно стоящия.

А тези които смятат, че трябва да се промени закона, първо накарайте АПИ/КАТ да сложат знаци на примерите за нерегулирани (аз на такова още не съм попадал), после мислете закона.
                        То и едничкото правило за дясно стоящия не знае масата... вие искате различни правила за кръгови, Т образни, 5 ъгълни и сие.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Регулираните са ясни, а при нерегулираните предимство има този който пръв е влязъл в кръга, и правото на десностоящия, действащо при обикновените кръстовища отпада.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          При тези съвършени условия и съобразно сега действащия закон, въртящия ще придобие акт за неспазване на предимство
                          Е как хем е с предимство, хем по закона за движение по пътищата не е и ще му бъде съставен акт съгласно същия. Би ли обяснил за простите буквояди??
                          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                            Е как хем е с предимство, хем по закона за движение по пътищата не е и ще му бъде съставен акт съгласно същия. Би ли обяснил за простите буквояди??
                            Не се опитвай да се заяждаш, а погледни как набъбва резултата в полза на моята теза.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Прекомерната консумация на котки води до това да не се пада по гръб

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Не се опитвай да се заяждаш, а погледни как набъбва резултата в полза на моята теза.
                                Не ми отговори на въпроса.
                                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                                X