If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако прочетеш внимателно предишния ми пост, ще видиш, че говоря за заглавието на анкетата а не на темата.
Прочетох внимателно - Прав си
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Такова кръгово в темата не се обсъжда. То си е ясно! Говорим за нерегулирано с пътни знаци.
Е, добре де, то е повече от ясно как се действа в нерегулирани кръгови. Обаче, на мен ми е интересно къде има такива, защото аз от '89-а карам активно, но не си спомням да съм виждал такова...
Обаче, на мен ми е интересно къде има такива, защото аз от '89-а карам активно, но не си спомням да съм виждал такова...
Е и аз това питам ама май никой не е засичал наскоро нерегулирано кръгово
Ако някой знае да каже - тук и тук има .
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Гледам, че доста мозък се ръси, но не искате да се загледате каква е регулировката у нас с пътни знаци вътре в кръга, дори на регулираните кръстовища - много рядко се среща такава, а и самите кръгове у нас са с малък радиус на окръжността, че дори и да ги има, няма време да се осмислят.
Стандартната ситуация на регулираните кръстовища е : всички вливащи улици да осигурят предимство на движещите се в кръга, но какво става когато няма знаци за движещите се вътре кръга или са на много малко разстояние и не могат да се забележат и осмислят - при тази ситуация въртящия се осигурява предимство на десностоящия, а той осигурява предимство на въртящия се.
Този пародокс се случва дори при регулираните у нас кръстовища, а при нерегулираните става още по-смахнато.
Така, че не ми цитирайте, че в цял свят предимството е на десностояция, но там кръстовищата са с голям радиус, с няколко ленти, ъглите под които се вливат улиците са открити , без сгради или други прегради и има видимост, за движещите се в кръга.
За това ви казвам, че трябва да се промени закона.
Гледам, че доста мозък се ръси, но не искате да се загледате каква е регулировката у нас с пътни знаци вътре в кръга, дори на регулираните кръстовища - много рядко се среща такава, а и самите кръгове у нас са с малък радиус на окръжността, че дори и да ги има, няма време да се осмислят.
Стандартната ситуация на регулираните кръстовища е : всички вливащи улици да осигурят предимство на движещите се в кръга, но какво става когато няма знаци за движещите се вътре кръга или са на много малко разстояние и не могат да се забележат и осмислят - при тази ситуация въртящия се осигурява предимство на десностоящия, а той осигурява предимство на въртящия се.
Този пародокс се случва дори при регулираните у нас кръстовища, а при нерегулираните става още по-смахнато.
Така, че не ми цитирайте, че в цял свят предимството е на десностояция, но там кръстовищата са с голям радиус, с няколко ленти, ъглите под които се вливат улиците са открити , без сгради или други прегради и има видимост, за движещите се в кръга.
В чужбина има кръгови, дето са около кръгче с диаметър около 1 м и знаци за без предимство само за навлизащите, вътре знаци няма, при това не са изключения или рядко срещани... ако искаш да променяш закона, поне не се карай на тези, които искат да го спазват в сегашния му вид...
Благодаря за снимката - това онагледява правилата на западняците, които толкова боготворите.
Ако движението в кръга беше неприкосновено, това нямаше да се случи.
Харесват ми с хората с хъс, които отстояват позицията си. Сега остава и да кажеш поне едно вярно нещо. За кръговите в чужбина jorko е описал ситуацията прекрасно. Аз продължавам да не разбирам - защо трябва да се променя закон, след като нерегулирани кръгови в България, ако ги има, са голяма рядкост (аз не съм попадал на такова). Единствената причина, която виждам е, че се оплете здраво и сега се опитваш да се изкараш прав. И да подчертая отново - дори да се промени закона - преди това да стене факт, се спазва действащия закон. А действащият закон е категоричен - на нерегулирано кръгово, дясностоящия е с предимство.
Харесват ми с хората с хъс, които отстояват позицията си. Сега остава и да кажеш поне едно вярно нещо. За кръговите в чужбина jorko е описал ситуацията прекрасно. Аз продължавам да не разбирам - защо трябва да се променя закон, след като нерегулирани кръгови в България, ако ги има, са голяма рядкост (аз не съм попадал на такова). Единствената причина, която виждам е, че се оплете здраво и сега се опитваш да се изкараш прав. И да подчертая отново - дори да се промени закона - преди това да стене факт, се спазва действащия закон. А действащият закон е категоричен - на нерегулирано кръгово, дясностоящия е с предимство.
Спора е безмислен - явно не можеш да разбереш да какво пиша, а за спазването на законите нямаме различия.
Ами, обясни по-добре какво пишеш, защото ми се струва, че не само аз не мога да те разбера. Поне аз останах с впечатлението, че точно по спазването на законите имаме различие.
Като имам предвид спазването на общопроетия закон, а не на 'неписания'.
Ами, обясни по-добре какво пишеш, защото ми се струва, че не само аз не мога да те разбера. Поне аз останах с впечатлението, че точно по спазването на законите имаме различие.
Като имам предвид спазването на общопроетия закон, а не на 'неписания'.
Започваме да се повтаряме.
Законовите правила са тъпи, защото създават предпоставки за задръствания в кръстовището.
За мен в кръстовището не трябва да има спрели коли.
Започваме да се повтаряме.
Законовите правила са тъпи, защото създават предпоставки за задръствания в кръстовището.
За мен в кръстовището не трябва да има спрели коли.
Повтаряш се, защото пишеш щуротии...
Такива кръгови движения без знаци са единици в БГ, доколкото знам, и вместо да се променя закона като цяло, по-добре да се сложат съответните знаци... далеч по-просто ще е...
За да няма объркване и обвинения в неразбиране, да обобщим - дискусията тръгна от това твое изказване :
Не мога да разбера какво толкова ги коментирате тези кръстовища, те са два вида - регулирани и нерегулирани.
Регулираните са ясни, а при нерегулираните предимство има този който пръв е влязъл в кръга, и правото на десностоящия, действащо при обикновените кръстовища отпада.
Горното изказване е....меко казано невярно и опасно подвеждащо. Мисля, че с колегите достатъчно точно те оборихме. Въпреки това предлагам, за да не остане някой с впечатлението, че си прав и знаеш, нещо, което ние не знаем, просто да напишеш, че си сбъркал. Или пък, ако не е така - обоснови се.
---------- Post added at 09:10 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
Такива кръгови движения без знаци са единици в БГ, доколкото знам, и вместо да се променя закона като цяло, по-добре да се сложат съответните знаци... далеч по-просто ще е...
Comment