Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение

Заглавието Е: "Предимство при кръстовище с кръгово движение"
    Не пише регулирано или не ...
    Всеки го чете както му е удобно май .

А нерегулирано кръгови не се сещам да са останали някъде - както казах освен ако не откраднали знака или не е отремонтиран след ПТП .
    Ако прочетеш внимателно предишния ми пост, ще видиш, че говоря за заглавието на анкетата а не на темата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Ако прочетеш внимателно предишния ми пост, ще видиш, че говоря за заглавието на анкетата а не на темата.
      Прочетох внимателно - Прав си
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
        Такова кръгово в темата не се обсъжда. То си е ясно! Говорим за нерегулирано с пътни знаци.
        Е, добре де, то е повече от ясно как се действа в нерегулирани кръгови. Обаче, на мен ми е интересно къде има такива, защото аз от '89-а карам активно, но не си спомням да съм виждал такова...
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
          Е, добре де, то е повече от ясно как се действа в нерегулирани кръгови...
          Очевидно за доста хора, отговорили в анкетата това не е ясно...

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
            Обаче, на мен ми е интересно къде има такива, защото аз от '89-а карам активно, но не си спомням да съм виждал такова...
            Е и аз това питам ама май никой не е засичал наскоро нерегулирано кръгово
            Ако някой знае да каже - тук и тук има .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Ето едно в което участват онези 60% от анкетата

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:52.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Гледам, че доста мозък се ръси, но не искате да се загледате каква е регулировката у нас с пътни знаци вътре в кръга, дори на регулираните кръстовища - много рядко се среща такава, а и самите кръгове у нас са с малък радиус на окръжността, че дори и да ги има, няма време да се осмислят.
                Стандартната ситуация на регулираните кръстовища е : всички вливащи улици да осигурят предимство на движещите се в кръга, но какво става когато няма знаци за движещите се вътре кръга или са на много малко разстояние и не могат да се забележат и осмислят - при тази ситуация въртящия се осигурява предимство на десностоящия, а той осигурява предимство на въртящия се.
                Този пародокс се случва дори при регулираните у нас кръстовища, а при нерегулираните става още по-смахнато.
                Така, че не ми цитирайте, че в цял свят предимството е на десностояция, но там кръстовищата са с голям радиус, с няколко ленти, ъглите под които се вливат улиците са открити , без сгради или други прегради и има видимост, за движещите се в кръга.
                За това ви казвам, че трябва да се промени закона.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Гледам, че доста мозък се ръси, но не искате да се загледате каква е регулировката у нас с пътни знаци вътре в кръга, дори на регулираните кръстовища - много рядко се среща такава, а и самите кръгове у нас са с малък радиус на окръжността, че дори и да ги има, няма време да се осмислят.
                  Стандартната ситуация на регулираните кръстовища е : всички вливащи улици да осигурят предимство на движещите се в кръга, но какво става когато няма знаци за движещите се вътре кръга или са на много малко разстояние и не могат да се забележат и осмислят - при тази ситуация въртящия се осигурява предимство на десностоящия, а той осигурява предимство на въртящия се.
                  Този пародокс се случва дори при регулираните у нас кръстовища, а при нерегулираните става още по-смахнато.
                  Така, че не ми цитирайте, че в цял свят предимството е на десностояция, но там кръстовищата са с голям радиус, с няколко ленти, ъглите под които се вливат улиците са открити , без сгради или други прегради и има видимост, за движещите се в кръга.
                  В чужбина има кръгови, дето са около кръгче с диаметър около 1 м и знаци за без предимство само за навлизащите, вътре знаци няма, при това не са изключения или рядко срещани... ако искаш да променяш закона, поне не се карай на тези, които искат да го спазват в сегашния му вид...
                  Last edited by jorko; d.m.y г., 19:46.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Ето едно в което участват онези 60% от анкетата

Благодаря за снимката - това онагледява правилата на западняците, които толкова боготворите.
                    Ако движението в кръга беше неприкосновено, това нямаше да се случи.
                    sigpic

Comment

• Гледам, че доста мозък се ръси, но не искате да се загледате каква е регулировката у нас с пътни знаци вътре в кръга, дори на регулираните кръстовища - много рядко се среща такава, а и самите кръгове у нас са с малък радиус на окръжността, че дори и да ги има, няма време да се осмислят.
                      Харесват ми с хората с хъс, които отстояват позицията си. Сега остава и да кажеш поне едно вярно нещо. За кръговите в чужбина jorko е описал ситуацията прекрасно. Аз продължавам да не разбирам - защо трябва да се променя закон, след като нерегулирани кръгови в България, ако ги има, са голяма рядкост (аз не съм попадал на такова). Единствената причина, която виждам е, че се оплете здраво и сега се опитваш да се изкараш прав. И да подчертая отново - дори да се промени закона - преди това да стене факт, се спазва действащия закон. А действащият закон е категоричен - на нерегулирано кръгово, дясностоящия е с предимство.
                      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                        Харесват ми с хората с хъс, които отстояват позицията си. Сега остава и да кажеш поне едно вярно нещо. За кръговите в чужбина jorko е описал ситуацията прекрасно. Аз продължавам да не разбирам - защо трябва да се променя закон, след като нерегулирани кръгови в България, ако ги има, са голяма рядкост (аз не съм попадал на такова). Единствената причина, която виждам е, че се оплете здраво и сега се опитваш да се изкараш прав. И да подчертая отново - дори да се промени закона - преди това да стене факт, се спазва действащия закон. А действащият закон е категоричен - на нерегулирано кръгово, дясностоящия е с предимство.
                        Спора е безмислен - явно не можеш да разбереш да какво пиша, а за спазването на законите нямаме различия.
                        sigpic

Comment

• Ами, обясни по-добре какво пишеш, защото ми се струва, че не само аз не мога да те разбера. Поне аз останах с впечатлението, че точно по спазването на законите имаме различие.
                          Като имам предвид спазването на общопроетия закон, а не на 'неписания'.
                          Last edited by SIS; d.m.y г., 08:33.
                          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                            Ами, обясни по-добре какво пишеш, защото ми се струва, че не само аз не мога да те разбера. Поне аз останах с впечатлението, че точно по спазването на законите имаме различие.
                            Като имам предвид спазването на общопроетия закон, а не на 'неписания'.
                            Започваме да се повтаряме.
                            Законовите правила са тъпи, защото създават предпоставки за задръствания в кръстовището.
                            За мен в кръстовището не трябва да има спрели коли.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Започваме да се повтаряме.
                              Законовите правила са тъпи, защото създават предпоставки за задръствания в кръстовището.
                              За мен в кръстовището не трябва да има спрели коли.
                              Повтаряш се, защото пишеш щуротии...

Такива кръгови движения без знаци са единици в БГ, доколкото знам, и вместо да се променя закона като цяло, по-добре да се сложат съответните знаци... далеч по-просто ще е...

Comment

• За да няма объркване и обвинения в неразбиране, да обобщим - дискусията тръгна от това твое изказване :

Не мога да разбера какво толкова ги коментирате тези кръстовища, те са два вида - регулирани и нерегулирани.
                                Регулираните са ясни, а при нерегулираните предимство има този който пръв е влязъл в кръга, и правото на десностоящия, действащо при обикновените кръстовища отпада.
                                Горното изказване е....меко казано невярно и опасно подвеждащо. Мисля, че с колегите достатъчно точно те оборихме. Въпреки това предлагам, за да не остане някой с впечатлението, че си прав и знаеш, нещо, което ние не знаем, просто да напишеш, че си сбъркал. Или пък, ако не е така - обоснови се.

---------- Post added at 09:10 ---------- Previous post was at 09:10 ----------

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                                Повтаряш се, защото пишеш щуротии...

Такива кръгови движения без знаци са единици в БГ, доколкото знам, и вместо да се променя закона като цяло, по-добре да се сложат съответните знаци... далеч по-просто ще е...
                                Абсолютно съм съгласен!
                                Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Working...
                                X