Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
    Такива кръгови движения без знаци са единици в БГ, доколкото знам, и вместо да се променя закона като цяло, по-добре да се сложат съответните знаци... далеч по-просто ще е...
    Дори и да сложат знаци, те могат да останат незабелязани, а когато се спазва правилото за което толкова ви повтарям и повечето хора знаят, кръстовищата могат и да не се регулират принудително - те ще се саморегулират.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Дори и да сложат знаци, те могат да останат незабелязани, а когато се спазва правилото за което толкова ви повтарям и повечето хора знаят, кръстовищата могат и да не се регулират принудително - те ще се саморегулират.

Хора, карайте си по неписаните закони, а тия от пътното да спират да поставят знаци щото може да останат незабелязани. Стана забавно, вече има какво да научим и за регулираните кръгови. Сега ще почнем и тях да ги обсъждаме в няколко страници, въпреки че нещата са ясни като бял ден.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Еее, не така де... ако не можеш да видиш, разбереш и осмислиш някой знак, по-добре не излизай изобщо от къщи ... предложи и други промени, които да направят светофарите излишни например..., все пак могат и да останат незабелязани

Comment

• Момчета, не можете да си разчупите закостенялото мислене, а виждате, че повечето хора с резултатите от анкетата, са на мнение, което съвпада с моето.
          sigpic

Comment

Момчета, не можете да си разчупите закостенялото мислене, а виждате, че повечето хора с резултатите от анкетата, са на мнение, което съвпада с моето.
            И къде ще използваш разчупеното си мислене ? Дай точен адрес на такова нерегулирано кръгово и от Италфеста направо там да си се въртиме ... добре ще да е след феста, че може да има калник нещо, мигач, фар, ала бала

Comment

И къде ще използваш разчупеното си мислене ? Дай точен адрес на такова нерегулирано кръгово и от Италфеста направо там да си се въртиме ... добре ще да е след феста, че може да има калник нещо, мигач, фар, ала бала
              Ако има големи фенове, няма да има пречки на всяко едно кръстовище - махат се знаците през нощта и готово, но повечето кръстовища са само със знак №1 на вливащите улици и няма нужда от допълнителна намеса.
              sigpic

Comment

Момчета, не можете да си разчупите закостенялото мислене, а виждате, че повечето хора с резултатите от анкетата, са на мнение, което съвпада с моето.
                На някой друг му е закостеняло мисленето ми се струва. Дреме ми, че народа е неграмотен - аз няма как да го променя това! Ти като толкова обичаш да гледаш "хората", що не си купи някво немско возило? Те обичат да разправят също, че италианските автомобили са боклуци и се чупят. Темата не е "как на вас ви е кеф да преминете през кръгово" (резултата от анкетата). Има си закон, точка по въпроса.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                  На някой друг му е закостеняло мисленето ми се струва. Дреме ми, че народа е неграмотен - аз няма как да го променя това! Ти като толкова обичаш да гледаш "хората", що не си купи някво немско возило? Те обичат да разправят също, че италианските автомобили са боклуци и се чупят. Темата не е "как на вас ви е кеф да преминете през кръгово" (резултата от анкетата). Има си закон, точка по въпроса.
                  Заради такива като вас се задръстват кръстовищата - защото сте много учени и сигурно спирате в кръга да давате предимство на десностоящия.
                  sigpic

Comment

• Ти остави това "заради такива като нас". Въпроса е принципен - не може да си тълкуваме законите както си искаме. Това ти се обяснява вече няколко страници от доста хора, но ти така и не искаш да се съгласиш. А какво да кажем за "такива като теб"? Тълкувай си закона както искаш, само недей да споделяш това публично - причините ти бяха изброени.

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                      Ти остави това "заради такива като нас". Въпроса е принципен - не може да си тълкуваме законите както си искаме. Това ти се обяснява вече няколко страници от доста хора, но ти така и не искаш да се съгласиш. А какво да кажем за "такива като теб"? Тълкувай си закона както искаш, само недей да споделяш това публично - причините ти бяха изброени.
                      Започваме да зацикляме - споделям ги публично, за да има шанс да се променят.
                      sigpic

Comment

Ако има големи фенове, няма да има пречки на всяко едно кръстовище - махат се знаците през нощта и готово, но повечето кръстовища са само със знак №1 на вливащите улици и няма нужда от допълнителна намеса.
                        Последно кои знаци да махаме ?

Ако има съответните знаци за десните, нямало нужда от намеса, така ли ? Дали при това положение кръговото си е нерегулирано и подходящо за тестване ?

Сега по-сериозно - къде точно има кръгово движение без знаци относно предимството в България ? Нещо гугъл, мапсове разни, снимки, адрес... Аз лично не знам за такова, но който е виждал да сподели...

---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Започваме да зацикляме - споделям ги публично, за да има шанс да се променят.
                        Те от Комисията за безопасност на движението в Парламента имат регистрация тук и само чакат предложения ...

---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:53 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Заради такива като вас се задръстват кръстовищата - защото сте много учени и сигурно спирате в кръга да давате предимство на десностоящия.
                        И къде видя такова задръстване ? / е, това повтаря малко по-горното, ама ... /

Comment

Последно кои знаци да махаме ?

Ако има съответните знаци за десните, нямало нужда от намеса, така ли ? Дали при това положение кръговото си е нерегулирано и подходящо за тестване ?

Сега по-сериозно - къде точно има кръгово движение без знаци относно предимството в България ? Нещо гугъл, мапсове разни, снимки, адрес... Аз лично не знам за такова, но който е виждал да сподели...

---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Те от Комисията за безопасност на движението в Парламента имат регистрация тук и само чакат предложения ...
                          Не знае човек откъде може да започнат промените, а за местоположение не се сещам в момента, но съм виждал и ако отново ми попадне ще ви ги дам.

Сега ми кажете, спирате ли в кръга, да давате предимство на десностоящия, когато няма знаци в него, които да оказват, че вие сте с предимство.
                          sigpic

Comment

Сега ми кажете, спирате ли в кръга, да давате предимство на десностоящия, когато няма знаци в него, които да оказват, че вие сте с предимство.
                            Да, аз спирам. По същия начин както и на всяко друго нерегулирано кръстовище.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Да, аз спирам. По същия начин както и на всяко друго нерегулирано кръстовище.
                              Неправилно поставих въпроса - при регулирано кръстовище.
                              sigpic

Comment

Неправилно поставих въпроса - при регулирано кръстовище.
                                Последно ? ...

При регулирано кръстовище какъв го играе дясностощия ?

Comment

Working...
                                X