Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    ...
    Съвсем друга тема е, че този спор е безумен, защото няма нерегулирано със знаци кръгово...
    Темата я пуснах по повод конкретно нерегулирано кръстовище.
    КОйто има да каже нещо по темата, да го прави. Спамерите да си намерят друга тема за излияния!
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      КОйто има да каже нещо по темата, да го прави. Спамерите да си намерят друга тема за излияния!
      Пишете на КАТ и АПИ да сложат знаци.
      Инак оправия няма.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Аз не мисля да се откажа, макар и 3 страници по-късно.
        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=373

Чакам си отговора.
        И ще помоля без квалификации на мен или другите, които те питат нещо. Не вярвам да е толкова трудно просто да отговориш.
        Last edited by Scrapera; d.m.y г., 02:01.
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• 136 купени книжки.

И относно липсата на знаци:
          ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ КРЪСТОВИЩЕ
          Чл. 102. При приближаване към кръстовище водачът на пътното превозно средство
          е длъжен да проявява необходимата предпазливост, за да може да намали скоростта или да
          спре, за да пропусне пътните превозни средства и пешеходците, които имат предимство за
          преминаване.

Чл. 104. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път
          с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да
          пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
          И как да разпознаем сигнализиран ли е - по формата на знака. Ако не можем да разпознаем формата отиваме на лекар, за да ни предпише очила.
          Last edited by Airfan; d.m.y г., 03:00.

Comment

Може да съм го прескочил, обаче къде точно е това кръгово?

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
              Уточнявам Въпроса си- Къде в нормативна уредба се задължава водача да гледа в гръб пътните знаци ?
              Отговори ми конкретно, не се заигравай с други въпроси , че и без това сме далеч от темата на темата ... а и не ти е за пръв път
              Никъде.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Написах достаъчно.

Щом е нерегулирано, дясностоящия е с предимство, защото кръговото е вид кръстовище и там важат правилата валидни за кръстовище.
                Дори и тази дискусия е ненужно дълга

Аз в тази тема не виждам спамери, ти къде ги видя?

---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:30 ----------

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                Може да съм го прескочил, обаче къде точно е това кръгово?
                Вътре в Борисовата градина, около братската могила.

Нрегулирано кръгово е като чисто хранеща се свиня, нема такова животно.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Вътре в Борисовата градина, около братската могила.

Нрегулирано кръгово е като чисто хранеща се свиня, нема такова животно.
                  Оригиналничиш, обаче доста плоско... нито въпроса ми беше към теб, нито около Братската могила има кръг / всъщност е полукръг/, да не би да си си мислел за Езерото с лилиите ? Иначе за свинете сигурно си добре запознат ...

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Пишете на КАТ и АПИ да сложат знаци.
                    Инак оправия няма.
                    Не им искам знаците - искам тези кръстовища да бъдат със статут на кръгови кръстовища, в които движещия в кръга да бъде с предимство, което е естествено и логично.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Не им искам знаците - искам тези кръстовища да бъдат със статут на кръгови кръстовища, в които движещия в кръга да бъде с предимство, което е естествено и логично.
                      Което пак изисква знаци... и още повече объркване в момента в който нашенец иде в чужбина или чужденец у нас.
                      За Т образните и 5 те кьошета нови правила да измислим?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Какво означава статут на кръгово кръстовище?
                        Има кръстовище и един от видовете кръстовище е кръговото.
                        Там важат правилата важащи при всички видове кръстовища.

Тези 135 човека, непознаващи правилата за движение, дано никога не ги засичам на кръговото на Руски паметник.
                        К.М.

Comment

Тези 135 човека, непознаващи правилата за движение, дано никога не ги засичам на кръговото на Руски паметник.
                          Вече са 137 гледам, а и там има знаци.
                          В квартала имам две кръстовища, нерегулирани и много ясно си личи, колко много хора незнаят правилото за дясностоящия...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            Вече са 137 гледам, а и там има знаци.
                            В квартала имам две кръстовища, нерегулирани и много ясно си личи, колко много хора незнаят правилото за дясностоящия...
                            Къде по-точно са ?

Comment

• Колеги,да ви питам на това кръгово кой е с предимство :
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                                Къде по-точно са ?
                                Най-важният беше скрит в клоните на едно дърво.
                                Точно този, който указва, че тези в кръговото са без предимство.
                                Но аз нямам прблем там, защото тези от Борис са дясностоящи.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X