If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При нерегулирано кръгово движение, без предимство са въртящите се в кръга автомобили. Тези, които навлизат в кръговото са с предимство. Информацията я имам от полицай, който ни водеше теоретична подготовка преди да взема книжка. И това наистина е така, ако се загледате в колелото на четвърти километър ( то е регулирано ) и ясно има знак, който oтнeмa предимството на тези които се включват в кръговото. Ако го нямаше този знак по правилника за движение за нерегулирано кръгово те щяха да бъдат с предимство.
Попитах баща ми,държал е изпит в Испания да си извади там книжка, живял е дълго време във Франция, в която има много кръгови кръстовища.Непрекъснато шофира из Европа и няма държава в която на кръгово кръстовище, обозночено със знак за такова, да има правило, навлизащите от ръкавите да са с предимство. Явно хората мислили закона в България нещо им хлопа дъската.
.::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Попитах баща ми,държал е изпит в Испания да си извади там книжка, живял е дълго време във Франция, в която има много кръгови кръстовища.Непрекъснато шофира из Европа и няма държава в която на кръгово кръстовище, обозночено със знак за такова, да има правило, навлизащите от ръкавите да са с предимство. Явно хората мислили закона в България нещо им хлопа дъската.
А на онези кръстовища дали няма знаци указващи предимството?
Щото цялата тая неразбория става само от това, че кръговото е замислено за ляво движение - там от самосебе си тези в кръга придобиват предимство.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
сори ама мисля че в дин предишен пост ви дадох тълкуване , както и история от къде идва неприложимостта на кръговото движение у нас. А колегата преди мен явно също не е прочел че съм обяснил вече как е замислено.
Явно никой не чете, а направо си словоизлиява.
А на онези кръстовища дали няма знаци указващи предимството?
Щото цялата тая неразбория става само от това, че кръговото е замислено за ляво движение - там от самосебе си тези в кръга придобиват предимство.
Няма, там по подразбиране въртящиите в кръговото са с предимство.
.::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Много заблудени са тук доста хора май
Другото, за което очаквам анкета, е кой е с предимство на Т-образно кръстовище, сигурно 90% от хората ще отговорят този, който кара направо
Хм, стана ми любопитно за тия англичани, нали си карат в ляво, пак ли дясностоящият е с предимство. Странна работа
Другото, за което очаквам анкета, е кой е с предимство на Т-образно кръстовище, сигурно 90% от хората ще отговорят този, който кара направо
Хм, стана ми любопитно за тия англичани, нали си карат в ляво, пак ли дясностоящият е с предимство. Странна работа
Range Rover Vogue 4.4 Rexton 270 cdi Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500 Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
прочети ми поста бе човек! правилото на десния е измислено за ляво движение
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Е ясно де, твоя пост ме провокира към размисъл, отдава ми се понякога. Просто ми стана чудно, след като е обратно едното нещо, защо и другото не е наобратно...
сори ама мисля че в дин предишен пост ви дадох тълкуване , както и история от къде идва неприложимостта на кръговото движение у нас. А колегата преди мен явно също не е прочел че съм обяснил вече как е замислено.
Явно никой не чете, а направо си словоизлиява.
Е сега, не може всичко да сме прочели ... тая тема расте като гъба
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Чел съм мн добре закона, и ще ти кажа че ако дойдеш в Русе да не вземе да се шашнеш кво става.
Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
Comment