Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    Е точно тая листовка ме накара да пусна темата
    Сори, но чак сега видях че сте приложили и листовка ! Ами то е ясно, с предимство е жълтия автомобил!!!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

При нерегулирано кръгово движение, без предимство са въртящите се в кръга автомобили. Тези, които навлизат в кръговото са с предимство. Информацията я имам от полицай, който ни водеше теоретична подготовка преди да взема книжка. И това наистина е така, ако се загледате в колелото на четвърти километър ( то е регулирано ) и ясно има знак, който oтнeмa предимството на тези които се включват в кръговото. Ако го нямаше този знак по правилника за движение за нерегулирано кръгово те щяха да бъдат с предимство.
      Last edited by PAXO; d.m.y г., 19:06.

Comment

Вземете ми книжката, аз гласувах в анкетата според указанията в първото мнение:

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        Интересно ми е да видя мненията по темата, но на база това, което е в главата като знания, не след справка в Правилника за ЗДвП.
        След което прочетох темата и научих нещо ново днес. (не че се сещам къде мога да го приложа)
        sigpic
        146 1.9 JTD, 99'

Comment

Попитах баща ми,държал е изпит в Испания да си извади там книжка, живял е дълго време във Франция, в която има много кръгови кръстовища.Непрекъснато шофира из Европа и няма държава в която на кръгово кръстовище, обозночено със знак за такова, да има правило, навлизащите от ръкавите да са с предимство. Явно хората мислили закона в България нещо им хлопа дъската.
          .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
            Попитах баща ми,държал е изпит в Испания да си извади там книжка, живял е дълго време във Франция, в която има много кръгови кръстовища.Непрекъснато шофира из Европа и няма държава в която на кръгово кръстовище, обозночено със знак за такова, да има правило, навлизащите от ръкавите да са с предимство. Явно хората мислили закона в България нещо им хлопа дъската.
            А на онези кръстовища дали няма знаци указващи предимството?
            Щото цялата тая неразбория става само от това, че кръговото е замислено за ляво движение - там от самосебе си тези в кръга придобиват предимство.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

сори ама мисля че в дин предишен пост ви дадох тълкуване , както и история от къде идва неприложимостта на кръговото движение у нас. А колегата преди мен явно също не е прочел че съм обяснил вече как е замислено.
              Явно никой не чете, а направо си словоизлиява.
              Last edited by fiore; d.m.y г., 19:31.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                Явно хората мислили закона в България нещо им хлопа дъската.
                Не се притеснявай сега предстои промяна на законът и ще го направят по подразбиране с предимство да са въртящите се.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Могат ли да се видят резултатите,кой и как е гласувал
                  ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Не се притеснявай сега предстои промяна на законът и ще го направят по подразбиране с предимство да са въртящите се.
                    Ще почакаме и ще видим..

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    А на онези кръстовища дали няма знаци указващи предимството?
                    Щото цялата тая неразбория става само от това, че кръговото е замислено за ляво движение - там от самосебе си тези в кръга придобиват предимство.
                    Няма, там по подразбиране въртящиите в кръговото са с предимство.
                    .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Много заблудени са тук доста хора май
                      Другото, за което очаквам анкета, е кой е с предимство на Т-образно кръстовище, сигурно 90% от хората ще отговорят този, който кара направо

Хм, стана ми любопитно за тия англичани, нали си карат в ляво, пак ли дясностоящият е с предимство. Странна работа
                      146 1.6 TS '00
                      156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                        Другото, за което очаквам анкета, е кой е с предимство на Т-образно кръстовище, сигурно 90% от хората ще отговорят този, който кара направо

Хм, стана ми любопитно за тия англичани, нали си карат в ляво, пак ли дясностоящият е с предимство. Странна работа
                        http://upload.wikimedia.org/wikipedi...out_8_Cars.gif

Ето ти храна за размисъл...
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение

прочети ми поста бе човек! правилото на десния е измислено за ляво движение
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Е ясно де, твоя пост ме провокира към размисъл, отдава ми се понякога. Просто ми стана чудно, след като е обратно едното нещо, защо и другото не е наобратно...
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                              сори ама мисля че в дин предишен пост ви дадох тълкуване , както и история от къде идва неприложимостта на кръговото движение у нас. А колегата преди мен явно също не е прочел че съм обяснил вече как е замислено.
                              Явно никой не чете, а направо си словоизлиява.
                              Е сега, не може всичко да сме прочели ... тая тема расте като гъба
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Чел съм мн добре закона, и ще ти кажа че ако дойдеш в Русе да не вземе да се шашнеш кво става.
                                Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
                                1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X