Първоначално публикувано от Ivanov_
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръстовище с кръгово движение
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение... В Испания ...
Като дойде КАТ да изготвя протокола за ПТП, да не обясняваш, че няма смисъл да се чете щото не си представяш как ще спреш в кръгово
Бай дъ уей повечето от кръговите, за които се сещам са така регулирани със знаци, че ако искаш да се въртиш вътре трябва да спреш по някое време щото все някой път е с предимство пред другия. И на Руски паметник е така - просто единият булевард е с предимство, а другият не е.146 1.6 TS '00
156 2.4 JTD '01
Comment
-
Първоначално публикувано от stefoo Покажи съобщениеединственото кръгово в софия в което не си с предимство в самото кръгово а е правилото на дясно стоещия е на руски паметник иначе във всички други които е в кръговото е с предимствоAlfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеНяма какво да чета! Как си предсавяш да спреш в кръгово движение, че да влезе друг!? В Испания, поне където съм бил близо 3 години са 90% кръгови, та там и навсякъде другаде този, който е в кръговото е с предимство или по-правилно този, който е извън е без предимство! Адвоката, който ми движеше документите ми разказа за негов клиент, който по "цял ден" се въртял из кръговите в най-външна лента, чакайки някой да го изтреска, влизайки в кръговото или излизайки от него и се прави на контузен, за да му изплащат обезщетение!Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
Хора,стига с този руски паметник!
Там кръстовището е регулирано с пътни знаци!
Според ЗДП,на нерегулирано кръстовище важи правилото,че с предимство е десностоящият.
В Гърция попаднах на няколко НЕрегулирани кръгови кръстовища и там хората си спират за да пропуснат навлизащите от дясно в кръстовището коли!ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
ALFA 156 2.0 1999 - бивша
ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от botsos Покажи съобщениеМоля те да минеш през Руски паметник, да те видя как няма да спреш в кръговото!!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПравилото е на дясностоящият, но как аз като влизам в кръгово ако не е регулирано със знаци, ще разбера, че този които ми идва вече от ляво всъщност е влезнал от дясно?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Хора не четете:
Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеАбсурдизъм... той може да е дошъл от небето, все там... в момента на засичането се гледа кой от ляво кой от дясно.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеНяма какво да чета! Как си предсавяш да спреш в кръгово движение, че да влезе друг!? В Испания, поне където съм бил близо 3 години са 90% кръгови, та там и навсякъде другаде този, който е в кръговото е с предимство или по-правилно този, който е извън е без предимство! Адвоката, който ми движеше документите ми разказа за негов клиент, който по "цял ден" се въртял из кръговите в най-външна лента, чакайки някой да го изтреска, влизайки в кръговото или излизайки от него и се прави на контузен, за да му изплащат обезщетение!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщениеТук не е Испания, това е България и тук закона е такъв - НА НЕРЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е КРЪГОВО, Т-ОБРАЗНО ИЛИ КАКВОТО И ДА Е, ВАЖИ ПРАВИЛОТО ЗА ДЕСНОСТОЯЩИЯ И В СЛУЧАЯ ПРИ КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ С ПРЕДИМСТВО СА НАВЛИЗАЩИТЕ В КРЪГА!!!!!!!!!! По-ясно от това немога да го обясня... жалко, че 50% от гласувалите тук биха ми отнели предимството, на крастовище от този тип.... нищо лично, но амън от малоумници.. ти му обясняваш, а той си знае неговото....
П.П не е нужно да пишеш със главни букви. Мисля, че тук четящите все още виждат..::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщениеНедей да обяснваш само..Не се тревожи в България почти няма такива нерегулирани кръстовища без знаци.Давай спокойно напред с колата..и не се тревожи дали ще ти отнемат предимството. Само се замисли, дали грешката не е в нашия телевизор, неможе по цял свят да е едно а тук , друго. Някой квалитет без грам мозък го е измислил това, а други квалитети ей такива като теб, незамилящи се са го приели.Нищо лично..
П.П не е нужно да пишеш със главни букви. Мисля, че тук четящите все още виждат.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщениеКато много други неща в нашата мила татковина и това е лишено от логика, но закона е такъв и не съм го измислил аз, нито аз съм го приемал и би било хубаво да не се ребчиш, след като не си права, щото и ти си от тия "разбиращите" и "логично мислещите" дето евентуално биха ми отнели предимството на такова кръстовище... Ей заради това секи ден умират хора по пътищата.....::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.
Comment
Comment